Jump to content

Featured Replies

Posted

Imam jedno pitanje: s obzirom na to da u Srbiji ima par agencija koja rade kao subagenti nemačkih operatora (npr. Travelhouse radi aranžmane Neckermann-a,TUI-a, Der Tour-a i sl.), zanima me da li je neko pokušavao da rezerviše smeštaj direktno kod ovih operatora (drugim rečima,bez "ugradnje" Travelhouse-a) i, ako jeste, kakva su iskustva?

Ja sam trenutno u nekom pokušaju da ovo odradim,pa ako nešto upali,napisaću ovde svoja iskustva.

P.S. Izvinjavam se ako sam omašio mesto za postavljanje teme i molim moderatore da je premeste ukoliko to nađu za shodno...

ja sam isao jednom u prag preko agencije koja vrsi usluge za der tour. platio sam isto koliko i nemci iz nemacke ili bilo koje druge drzave. mislim da je kod njih da dobijaju pocenat od der tour-a a ne da se oni ugradjuju dodatno. ovo govorim za agenciju preko koje sam ja isao i bilo je povoljnije za datume koji su meni trebali nego da sam sam rezervisao a da sam nasao slobodno.

• Author

Hvala na odgovoru,ali za ponudu koja mene zanima,direktno na sajtu Neckermann-a cena je za 60 evra po osobi niža nego kod Travelhouse-a,pa me je najviše zbog toga interesovalo da li neko ima iskustva.

Hvala u svakom slučaju.

Ja nikako ne govorim nemacki ali sam listala sve kataloge koji su me interesovali (Egipat, Sirija, Portugal, Tenerife, Maroko...) pa me interesuje :

da li oni odvajaju smestaj i krstarenja od letova

da li je moguce uzeti paket aranzman bez prevoza

da li obezbedjuju iskljucivo vodice na nemackom (predpostavljam da je tako posto Britanci idu Thomas Cookom valjda...al da pitam)

Videla sam preko spanskih agencija da su paket aranzmani za Mexico ili Cubu i do  2 puta jeftiniji nego odavde...pa ako neko zna nesto iz prve ruke..

Drugarica je na Kubi imala vodiče koji su govorili engleski, ako je to pitanje. Mada tamo je, kako sam ja shvatila, vladala opšta zbrka jer i Kontiki je imao ture na engleskom. Vodič koji se dobije u papiru je na nemačkom.

Nisam baš sto posto sigurna, ali mislim da možeš da koristiš bilo koji segment usluga (prevoz, smeštaj, krstarenje itd.) zasebno čak i kada su paket aranžmani u pitanju. Tako su bar meni objasnili za Egipat svojevremeno. Ali da napomenem da sam se raspitivala u Travelhouse-u i da je trebalo da se priključim nemačkoj grupi u Egiptu. Samo za smeštaj i samo za put sam sigurna.