Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima! Krajem marta planiram da putujem u Sloveniju, nemam nikakvog autostoperskog iskustva, ajde i to, nego mislim da nemam nikakvu ideju o blizini, daljini, prostorno orijentisanje nula, sve mi je tu, caskom, i kao lako, a verovatno upakovala neki put koji ce biti daleko od najjednostavnijeg. :) Nemam jos dovoljno podataka, ali idem na sever, mali gradic koji je blizu granice sa Austrijom. Da li je iko stopirao do Slovenije? Kako bih bilo najbolje ici ako krecem iz Beograda? O cemu da vodim racuna? Svaki savet je dobrodosao. Hvala Vam puno!

To je za povratak.

A ako hoćeš prvo da stigneš tamo, onda gledaj https://www.klubputnika.org/stoperski-vodic/27-kroz-srbiju/145-beograd.

Ako krećeš kasnije popodne, pokupi i red vožnje noćnih vozova, i porazmisli gde i kad možeš da pređeš na voz ako zaglaviš. Ako kreneš pre podne, ne verujem da ćeš imati ovakvih problema.

E, sad, gde ti je ta granica sa Austrijom ?

Ako je u Štajerskoj, nema naravno potrebe da ideš za Ljubljanu, nego na kraju obilaznice oko Zagreba (mapu u brauzer) imaš petlju na kojoj se odvaja autoput za Maribor (ne znam kako je na tom drumu).

Btw, mogli smo ubaciti html ankere za bitne podnaslove kao što je ovaj Pravac autoput „Bratstva i jedinstva“ (Sremska Mitrovica, Šabac, Hrvatska), i ostali na ovoj strani.

Možeš li da obrazložiš tvrdnju ?

Ja sam dolazio autostopom iz Ljubljane bar desetak puta (uvek sam), i nikad nisam primetio potrebu za ekipom. Naprotiv, kamiondžije i ne smeju da povezu više od jednog čoveka.

1Mina, ako razmišljaš o problemu bezbednosti, ovde na forumu smo više puta pisali o tome, pronađi i iščitaj te teme pa ćeš verovatno steći malko bolju predstavu, i lakše doneti sopstvenu odluku. Paušalne tvrdnje i nemaju baš neku težinu.

Pazi deo za muskarce je bio napisan vise u saljivom tonu da ne bude da je nesto prestrasujem ....

Sto se tice obrazlozenja mislim da iz njenog posta mi ne deluje kao neko ko moze dobro da se brine o sebi i zato bih joj predlozio da ide sa nekim u paru ili da se odluci za obican prevoz

On 3/6/2012 at 2:14 AM, 1Mina said:

Pozdrav svima! Krajem marta planiram da putujem u Sloveniju, nemam nikakvog autostoperskog iskustva, ajde i to, nego mislim da nemam nikakvu ideju o blizini, daljini, prostorno orijentisanje nula, sve mi je tu, caskom, i kao lako, a verovatno upakovala neki put koji ce biti daleko od najjednostavnijeg. :) Nemam jos dovoljno podataka, ali idem na sever, mali gradic koji je blizu granice sa Austrijom. Da li je iko stopirao do Slovenije? Kako bih bilo najbolje ici ako krecem iz Beograda? O cemu da vodim racuna? Svaki savet je dobrodosao. Hvala Vam puno!

• 1 month later...

Da dopunim temu, jest da je malo kasno za 1Minu no množda posluži nekom drugom - do Maribora, Celja i ostalih mesta u tom pravcu može od Ivanje Reke da se ide, to je ona naplatna rampa pre Zagreba, ima gomila auta, kamiona i koječega. Doduše, obično potraje neko vreme dok neko stane jer je jako velik broj traka, te je ljudima nezgodno da staju. Ja sam obično čekala nekih pola sata, sat da me neko pokupi, ali sam svaki put stizala. Osim toga, pada mi na pamet još da može da se ide do motela "Plitvice" ali tamo je dosta kilavo jer mahom staju Turci sa punim autima da se odmore. Ostatak puta do granice, prema mom mišljenju, nije zgodan za autostop jer su naplatne rampe male i nema baš puno mesta za stajanje. Što se tiče stopiranja u paru ili bez njega, lakše je kad si sam/a, ja nisam imala nekih problema. Naravno, ako proceniš da vozač deluje sumnjivo, uvek možeš da odbiješ vožnju.