Jump to content

Featured Replies

Posted

putnicka-kuca-thumb.jpgKlub putnika Srbije će ovog leta uspostaviti privremenu bazu u Istanbulu, pod nazivom "Putnička kuća". To će biti iznajmljen stan u centru Istanbula, čija će vrata biti otvorena za sve putnike, u periodu 1. jul - 1. septembar. Boravak u Putničkoj kući biće besplatan za svakoga. Uključite se!

Pročitajte ceo tekst

Pitanje:

"Ideja Putničke kuće nastala je po uzoru na "Dom za svakoga", koji ruska "Akademija slobodnih putovanja" već godinama uspešno organizuje u različitim delovima sveta. Istanbul je prvi ovakav projekat Kluba putnika Srbije. Ukoliko uspe, pravićemo Putničke kuće svakog leta na drugom mestu."

Kako saznati gde su ti "domovi" ruske "Akademije slobodnih putnika"?

Kako saznati gde su ti "domovi" ruske "Akademije slobodnih putnika"?

Pričao je o tome njihov osnivač, Anton Krotov, na ovoj tribini što smo organizovali. Sada je u Istanbulu, u periodu mart-april. Na leto će biti u Krasnojarsku (taman neko može da putuje od naše do njihove i napravi krug). Posle toga idu u Meksiko Siti, a sledeće godine na Madagaskar.

Svaka čast, baš umete prijatno da iznenadite!

odlicna ideja nadam se da ce uspeti da se realizuje.

Sada je u Istanbulu, u periodu mart-april.

A da li se moze ostati i u njihovoj kuci...sad u martu, aprilu?

Inace, drago mi je da vidim da ideja nije vise samo ideja ;)

Divno! Skidam kapu!

Mogla bi se napraviti i neka donatorska zurka pa taman i da se malo druzimo! Neka bude 100 ljudi i neka svako ostavi u proseku 100 dinara i to je vec 10 000 dinara + procenat od pica a siguran sam da moze i vise da se prikupi. Par zurki sirom Srbije i to putnicke kuce bez velike muke. Ta akcija bi ujedno bila i dobra reklama naseg putnickog kluba. Ako bi izasao neki clanak u novimana ili neka reportaza na tvu verovatno bi se javila i neka firma koja bi zelela da pomogne i podrzi projekat. Siguran sam da ovde ima ljudi koji bi to mogli da organizuju. Ja vec imam neko malo iskustvo u organizovanju slicnih akcija pa bih rado pomogao!  :blob:

Damn... u listi moje banke za medjunarodni transfer naravno ne postoji Srbija... Reci cu bratu da prebaci sa srpskog racuna pare

Свака част за идеју, надам се да ће се остварити, па се видимо у Истанбулу :))

kako cemo svi da stanemo unutra? :)

Pa tako lepo.Bice malo stiskavca i guzvenzi,al ko te pita.Sto je dz. i Bogu je drago .Tako da ce KPS koji broji 6000 clanova

morati da iznajmi min 5-sobni stan da bi delic svih putnika koji ce zeleti da budu tu u Istanbulu za vreme leta moci to i da ostvari

To je i dobra prilika da se drustvance okupljeno u KPS upozna,druzi i vidi stosta u Istanbulu.  clap.gif' alt=':clap:'>

Za taku egzibiciju mislim da treba malo vise od 800e...ali uz par dobrih marketig poteza ,mislim da to moze sve da se izfinansira od

donacija nekih firmi,nevezano za privatne(pojedinacne )uplate.Ovako je em brze ,em veca sigurica.

Sve ove pohvale za ideju oko ovog projekta nemaju svoje pokrice,dok se sve to ne konkretizuje t.j realizuje i ostvari !

A sigurno hoce lol::

Aferin za ideiju. A onda lepo u putnickoj kuci da se postavi kasica prasica pa da ima i za sledecu godinu

@Pecan mislim da je to super ideja. Odlicno bi bilo da se ubaci jedna kasica i da svako ko prodje kroz kucu ostavi neki prilog. Mislim da bi se skupilo dovoljno novca za pokretanje ovakve akcije ponovo. @Slatkis je spomenio nekih 6000 clanova, neka kroz kucu prodje 1000(sto je vrlo realno) i neka svako ostavi po 5e to mu vec dodje 5000. Eto nam dve-tri kuce do godine... Ovo bi kroz par godina moglo da se prosiri na jedno 10ak kucica sto bi bilo savrseno....

... neka kroz kucu prodje 1000(sto je vrlo realno) i neka svako ostavi po 5e to mu vec dodje 5000. Eto nam dve-tri kuce do godine... Ovo bi kroz par godina moglo da se prosiri na jedno 10ak kucica sto bi bilo savrseno....

A onda bi mogli da kupimo barku i mirno plovimo svetskim morima... :fool:

Čitao sam, kao klinac, jednu priču, mislim da je bila od Marka Tvena ili Džeka Londona, ne sećam se. Suština je otprilike ova. Siromašni bračni par zamišlja da je dobio ogromne pare na lutriji, i onda maštaju šta će sve da urade sa njima, i cela priča je njihov izmaštan život sa parama koje su dobili. Na kraju se osvrnu oko sebe i prisete da su siroti i da ih nikad nisu ni dobili i da i dalje nemaju ništa.

Imajuci u vidu medijsku atraktivnost KPS-a  clap i veliku popularnost sto medju domacim clanovima ,a bogami i gostima

aktuelne administratore foruma ocekuje dosta posla i angazovanja,ali i vise zanimljivosti za sve!

Zato na leto -KPS menja lokaciju i izlazi u opticaj...pravac ISTANBUL ! lol::

A da li ce se zakazivati boravak unapred, da bi se izbegla prenatrpanost?

Ne bi bilo lose da se istampa skracena verzija objasnjnja svega ovoga, sa objasnjenjem za uplatu i da se zamole cike i tete u postama da se to tamo negde zalepi, pa bi neko ko je vec u posti a kome se to cini kao dobra ideja usput uplatio nesto para :)