Jump to content

Featured Replies

Posted

Situacija je sledeca:

Prijavila sam se za kamp u Izmiru preko Mladih istrazivaca i idem sama. Znam za opciju vozom (Flexipass) do Istanbula, pa busom do Izmira, ali nisam sigurna koliko je sigurno da se vozim sama vozom s obzirom da sam devojka... Sta mislite o tome? I hoce li uopste ici taj voz u julu?  :102:

Zna li neko za neku drugu povoljnu opciju, mozda busom ili tako nesto?? Ili mozda nesto direktno do Izmira?

Hvala!

Voz ti je apsolutno bezbedan, uvek ima bar 5-6 bekpekera, ič ne brini što se toga tiče... Do 2013 godine traje izgradnja brze pruge od bugarsko-turske granice do Istanbula, pa na toj relaciji putnike prevoye autobusima (isto i u suprotnom smeru). Autobus vozi do železničke stanice Sirkedži i stiže u 6:30. Direktan voz od Istanbula do Izmira nema, ali postoji opcija trajekt+voz. Odeš u pristanište Yenikapi i uhvatiš trajekt za Bandirmu, pa od Bandirme voz za Izmir. Voz ide svakodnevno izuzev utorkom. Balkanflexipass karta ti važi za sve vozove u Turskoj, jedino bi doplatila za trajekt (ne znam koliko).

Autobuse imaš često ka Izmiru. Odeš na stanicu Buyuk Otogar i raspitaš se po kancelarijama, brzo ide, 10-15 evra u jednom pravcu.

Možeš i avionom, 20-ak evra u jednom pravcu ako kupiš kartu na vreme preko Pegasus-a ili Sunexpress-a.

• 2 weeks later...

Imas i jeftine letove iz Skoplja do Izmira, preko Pegasus airlines-a, moze te povratna karta izaci oko 150e i manje, zavisi kada kupis i za koje datume. Takodje mozes i preko turistickih agencija koje voze busom do Kusadasija, odatle imas buseve za Izmir, treba nekih sat i po, dva... I iz Istanbula je bolje ici avionom za Izmir nego busom, jer cena karte je otprilike ista :)

You all have discussed very well on the topic. I am glad to find this forum. Really very helpful. Looking forward to more information. Thanks

:yok:

• Author

Ipak bih prvo isla preko Istanbula pa da i tu malo svratim  :) A za te buseve sto idu od bugarsko-turske granice do Istanbula se pretpostavljam placa karta nevezano za Flexipass ili je nekim slucajem tom kartom pokrivena i voznja busom?

Ipak bih prvo isla preko Istanbula pa da i tu malo svratim  :) A za te buseve sto idu od bugarsko-turske granice do Istanbula se pretpostavljam placa karta nevezano za Flexipass ili je nekim slucajem tom kartom pokrivena i voznja busom?

Bus je pokriven Flexipassom jer, su turske železnice organizovale bus kao zamenu za voz. I nisu to busevi, to je samo jedan bus, koji čeka voz.

• 3 weeks later...

Situacija je sledeca:

Prijavila sam se za kamp u Izmiru preko Mladih istrazivaca i idem sama. Znam za opciju vozom (Flexipass) do Istanbula, pa busom do Izmira, ali nisam sigurna koliko je sigurno da se vozim sama vozom s obzirom da sam devojka... Sta mislite o tome? I hoce li uopste ici taj voz u julu?  :102:

Zna li neko za neku drugu povoljnu opciju, mozda busom ili tako nesto?? Ili mozda nesto direktno do Izmira?

Hvala!

Kada ideš na taj kamp? I ja idem, ali u Ayden. Ja sam bukirala kartu od Istanbula do Izmira, za 35 evra preko Pegasusa. Inače, nešto je jeftinije, ali imaš ograničen prtljag na 15kg, pa sam direktno doplatila za dodatnih 5 kg, što je oko 6 evra. I ja idem vozom do Istanbula, najjeftinija varijanta, juče sam bila na Železničkoj, 5 400 dinara je flexipass za 5 dana vožnje :)

• 2 weeks later...

I ja idem na kamp kod Izmira ::arabia: ( Manisa- 40 km od Izmira) u julu. Mi se nalazimo s kamp liderom u Istanbulu, pa nam oni srede put do tamo. u Istanbulu sam 19. jula, pa ako je neko od vas tamo u to vreme  :pivoooo:

I ja idem na kamp u Izmir (Bornova) i nemam pojma ni kako cu ni koliko ce to otprilike da me kosta  :102:

Kada ideš na taj kamp? I ja idem, ali u Ayden. Ja sam bukirala kartu od Istanbula do Izmira, za 35 evra preko Pegasusa. Inače, nešto je jeftinije, ali imaš ograničen prtljag na 15kg, pa sam direktno doplatila za dodatnih 5 kg, što je oko 6 evra. I ja idem vozom do Istanbula, najjeftinija varijanta, juče sam bila na Železničkoj, 5 400 dinara je flexipass za 5 dana vožnje :)

Jel moze neko da mi objasni dodatno oko te karte flexipass :)

odes lepo na sajt Zeleznice Srbije i tamo mozes da vidis podatke o balkan flexi pass, ili iskoristis jako korisnu opciju "search" ovde na forumu. Iznenadices se kad vidis koliko korisnih informacija ima.

Sa flexi plus eventualno letom Istanbul-Izmir nece te izaci vise od 100-120 e...

Samo nemoj da organizujes direktan put Beograd-Izmir pre nego sto ti stigne infosheet  nono jer se moze desiti da je obavezan sastanak sa kamp liderom u Istanbulu.

I ja idem na kamp kod Izmira ::arabia: ( Manisa- 40 km od Izmira) u julu. Mi se nalazimo s kamp liderom u Istanbulu, pa nam oni srede put do tamo. u Istanbulu sam 19. jula, pa ako je neko od vas tamo u to vreme  :pivoooo:

Meni još nije stigao infosheet, tako da još uvek ne znam da li se nalazimo sa kamp liderom u Istanbulu ili ne :) MOžda sa, se žestoko zeznula, pošto sam već kupila kartu od Istanbula do Izmira.

Don't panic  ;) cak i da je sastanak u Istanbulu nece ti praviti probleme ako dodjes do Izmira direkt. Fora je samo u tome da ako ne dodjes na taj sastanak, sam organizujes prevoz do Izmira (sto je malkice skuplje, ali je u principu razlika zanemarljiva- 10 e max) i sto izgubis malo vremena za upoznavanje ostatka ekipe, ali to je u principu zanemarljivo. Malkice se vise iscimas...nista strasno  :spot:

Sorry sto sam te prepala :-[

Pomijar, hvala na informacijama, nisi me prepala, nego još uvek ne znam baš najbolje da se snalazim u svemu ovome. Ovo mi je tek drugi put da idem na kamp, a prošle godine sam išla u Moskvu, tako da je tto bilo direktno, bez ikakvih presedanja i problema. Nadam se da ih ni sada neću imati.  :D

Nema na cemu. Meni je ovo tek prvi kamp :LOLLL: ja sam tek neiskusna. Ja zamalo da kupim kartu za Izmir kad su mi rekli da se nalazimo u Istanbulu, pa reko da upozorim. Necu ni da pitam kako izgleda biti u kampu, cim ides opet mora da je bilo vrh  :party:

p.s. bilo bi kul kad bi svako od nas napisao putopis pa da ovekovecimo ovo leto: Srbi na kampovima u Turskoj  :D

• 2 weeks later...

hi...e ovako... idem na neki kurs u IZMIR U SEPTEMBRU, tacnije 2. septembra, i treba da sam u Izmiru do 18 casova.

Planiram da uzmem Flexipass pa njime do Istanbula a od istanbula do Izmira ,vec sam video, ima let koji mi odgovara...

Zanima me kojim vozom treba da krenem u Istanbul, tj. u koliko krece i da li je to direktno do Istanbula ili preko Sofije?

inace let iz Istanbula imam u 8:35 sto znaci da bih trebao da stignem bar sat vremena ranije u Istanbul...

hvala u napred... 8-)

Ja bih samo da pitam da li neko zna koje su mogućnosti povratka iz Izmira u Istanbul, sem aviona? Videla sam da ima nešto train+ferry, od Izmira do Badrime ili kako se već zove to mesto, pa odatle trajektom do Istanbula, ali ne znam koliko je to sigurno i da li važi fleksipass za to. Ukoliko neko ima informacije, zamolila bih da mi što pre javi. :)

Ja bih samo da pitam da li neko zna koje su mogućnosti povratka iz Izmira u Istanbul, sem aviona? Videla sam da ima nešto train+ferry, od Izmira do Badrime ili kako se već zove to mesto, pa odatle trajektom do Istanbula, ali ne znam koliko je to sigurno i da li važi fleksipass za to. Ukoliko neko ima informacije, zamolila bih da mi što pre javi. :)

Flexipass važi za voz, trajekt mora da se plati. Ima dobra veza voz+trajekt, stigne se i malo brže nego busom, ali sam načuo da će turci i tu neke radove na pruzi da obavljaju (nisu normalni), pa proveri. Vidi sajt tcdd.gov.tr.