Jump to content

Featured Replies

Posted

Koliko sam razumeo internet izvore, vrelo Mlave se nalazi u Žagubici. Jel bio neko tamo, pretpostavljam da je lepo, ali ima li da se radi nešto više ili samo da dođeš, diviš se vrelu 10 minuta i kreneš dalje? Jel to u nekoj šumi, parku, na obodu mesta...  :?

Na obodu mesta pored restorana. Lepo je i bas kao sto kazes divis se vrelu 10 minuta i ajd dalje. Preko puta restorana je groblje sa spomenikom "jedinom milioneru u Zagubicu".

• Author

Da to je nekakav plan. Ali bih pre banje da se negde pošteno izmorim.

• Author

Ipak sam morao lično da se uverim :)

Jeste, lepo je. Iznad vrela postoje staze kroz šumu pa se može tuda malo šećkati. Motel uz samo vrelo je ok za predah ili ručak. A groblje preko puta, sa spomenikom "jedinom milioneru u Žagubicu" ili onom motociklisti je zaista ...  :o

Zanimljiv fakat je da se u stvari još ne zna koliko je vrelo duboko, jedan naš ronilac je uspeo da se spusti do nekih 70m dubine, ali tu nije kraj!  :shockkk:

Sve u svemu, ako poredim vrela :) ono Krupajske reke izgleda zanimljivije.

Kako sam žurio na brčkanje u Ždrelo, nisam više posvetio pažnje Žagubici, mada nam reče jedna lokalka da su tu negde i neki vodopadi, koji na slici deluju interesantno za videti.

Na putu ka Žagubici iz pravca Petrovca na Mlavi se nalazi i Trška crkva iz 12. veka (navodno jedna od naših starijih crkava), koja je bila zaključana pa nismo videli kako izgleda iznutra. A bilo je i znakova za prerasti, samo prosto nije stalo u jedan dan da i to tražimo. Da, mogu još i da dodam da je ovaj put ka Žagubici verovatno najkrpljeniji koji sam ikada video  :psuje: