Jump to content

Featured Replies

Pozdrav svima,

8.novembra imam iz Temisvara let za Veneciju, pa planiram do tamo da odem kolima.

Na sajtu AMS-a sam videla da za Rumuniju nije potrebna medjunarodna vozacka, kao ni zeleni karton, pa bih samo zelela da proverim ovu informaciju. Nadam se da nas niko nece malteretirati po pitanju koliko nova imamo kod sebe, posto imamo avio karte kao dokaz da se necemo zaustavljati u zemlji.

Takodje me zanima koliko vremena je potrebno od Beograda do Temisvara. Google maps kaze 3h ,ako se ide preko Vrsca- je l' to tacno? Nama je let u 10h ili tako nesto, pa moramo u cik zore da krenemo iz BG-a. Koliko se u proseku ceka na granici? Ako krenemo u 4, oko 6 bi trebalo da smo na granici...

I jos jedno pitanjce, nevezano za Temisvar - da li neko zna gde se u Bg mogu kupiti oni malecki koferi, koji mogu da se unesu u Wizz Air avione?

Hvala! :)

Maja

Tri sata ti je dovoljno ako nema problema ili guzve na granici, ali ne zaboravi da je rumunsko vreme drugacije od naseg, odnosno ako ti je let u 10 po rumunskom, po nasem ti je to 9.00. Sto se tice kofera, to potrazi i kod kineza, samo lepo uzmi metar i premeri sam i obrati paznju na tezinu. Za ostalo neka ti odgovori neko od vozaca

I jos jedno pitanjce, nevezano za Temisvar - da li neko zna gde se u Bg mogu kupiti oni malecki koferi, koji mogu da se unesu u Wizz Air avione?

Moj burazer je uzimao u Savremenoj, dole ispod beograđanke, kofer koji je namenski pravljen da prođe kroz te kalupe. Košta 50-ak evra, ali je kvalitetan.

Hvala Hekata!

Da, da, to sam se setila da su oni +1, pa smo i planirali da krenemo u cik zore, za svaki slucaj.

Dimenzije malog kabinskog prtljaga su bese 42x32x25cm? Auh...:(

Hvala i Rax-u!:)

Sad mi pade na pamet - da li oni racunaju i one malecne torbice, "pederuse" kao prtljag ili ne? Mislim, gde cu da drzim pasos, kartu, novcanik, telefon...?

Svaka torbica koju poneses sa sobom mora da udje u tu jednu vecu...znaci slobodno ponesi pederusu ali ces morati na kontroli prtljaga da dokazes da pederus moze da stane u vecu torbu. Znaci laptop , kamera i sve ostalo mora da moze da stane u jednu, Sa sobom pored te jedne jedine torbe mozes da poneses jaknu, knjigu ili novine it to je to. I vodi racuna oko tezine rucnog prtljaga, i dalje je 10 kg i to da u dimenzije torbe racunaju i tockice i drsku.

Ja sam pre 10ak dana isla kolima za Temisvar. Granicu smo prosli za par minuta, nije bilo guzve. Samo traze saobracajnu da im pokazes. I nemoj da zaboravis vinjetu da kupis.

Da saobracajna i obavezno vozacka na novom obrascu, a vinjeta se odmah kupuje posle nasih carinika. Sa desne strane se nalazi kucica gde se pridaju vinjete, za putnicko vozilo 3 evra 7 dana.

Sa desne strane :) prelaz posle Vrsca. Inace put solidan do Temisvara i nema nekog zadrzavanja.

Letos kad smo bilii krenuli posle Bele Crkve "vratila" su nas dvojica nasih pandura na granici sa pricom da je uzas put tim pravcem i da ce se do Temisvara ici prvom, drugom. Posto smo imali vremena na pretek poslusali smo ih i nazad do Bele Crkve pa do Vrsca. I dalje sumnjam u njihove reci  :?

Put od Temisvara pa preko Lugoj i Karansebesa i dole do Turnu Severina je odlican uz max ogranicenje od 70Km na sat.

Pedja, kod Djurine varosi je kucica levo, ali u prilicnom mraku...ne znam kad je let...

Bolja ti je opcija do pumpe, pa da si miran...tamo ces cak moci i karticom.

Hvala.

Ja sam više pitao zbog toga što ljudi često ne daju precizne odgovore.

Dakle nije isto na SVIM graničnim prelazima ka Rumuniji.

Ako vas zanima trenutna cena goriva u Rumuniji na:http://www.petrom.com/