Jump to content

Featured Replies

Posted

Hrvatski klub putnika organizuje putopisni festival u Šibeniku koji će trajati od 11. do 13. maja. Kažu da će se tamo okupiti mnogobrojni hrvatski putnici i putopisci. Bili su fini, pa su pozvali i sve nas iz regiona da im se pridružimo.

Festival će biti podijeljen na tri teme: Afrika, Aziji i Južna Amerika, i svaki dan će biti posvećen po jednoj od tema, u sklopu kojih će se održavati predavanja, promocije knjiga, izložbe, foto radionice itd.

Naš drugar Uroš,  :fool:, koji je tako sjajno ispekao misionarski zanat, propovedaće im o Africi i pokazaće im sliku gospođe sa šeširom koji treba da podseča na kravu. Ko je već čuo/video sigurno će želeti opet  :P. Ko nije,  :stop:, pa u Šibenik. Naše zapadne komšije su još rekle da ukoliko bi išlo 20 ljudi iz Srbije, imaju dogovor sa železnicama za popust od 70% na cenu karte.

Za sada je dogovor da idemo Uroš i ja: on jer će da govori, a ja kao poslovna pratnja  :party:

Osim toga, čuli smo da se tamo spominje i nekakvo dobro vino.  pijjj:pij:

Ako bi kogod želeo da se pridruži, mi se nećemmo buniti. The more the merrier  :banana:

Kakva je organizacija smestaja? Ako uopste postoji... Tj. sta cete vi da radite po tom pitanju?

Evo šta su nam javili:

Putopisni spektakl "CROATIAN TRAVEL FESTIVAL" u organizaciji Hrvatskog kluba putnika održat će se u Šibeniku u razdoblju od 11.-13.05.2012. na kojem će se okupiti gotovo svi poznati hrvatski putopisci i globetrotteri. Festival će biti podijeljen na tri teme: Afrika, Aziji i Južna Amerika te će svaki dan biti prilagođen jednoj od tema u sklopu kojeg će se održavati predavanja, promocije knjiga, izložbe i humanitarne aukcije fotografije u sklopu našeg projekta "Involve me and I'll understand", foto radionica u suradnji za Foto klubom "Šibenik"...

U sklopu festival u Šibeniku dogovoren je koncert TBF-a i predgrupe šibenskog benda «Kost i koža», koji će se održati u subotu 12.5.2012. sa početkom u 21:00 sat.

Javite se nam se na mail [email protected] vezano za smještaj u vrijeme CROATIAN TRAVEL FESTIVAL  jer preko nas će biti jeftinije. Već smo počeli zaprimati rezervacije, tako ukoliko imate namjeru doći u Šibenik osigurajte se već sad jer nema puno smještajnog kapaciteta u centru grada.

Program i konačni popis gostiju-predavača koji će biti na festivalu biti će objavljeni do 15.4.2012.

Svoj dolazak zasad su potvrdili:

- Goran Milić

- Jasen Boko

- Hrvoje Ivančić

- Davor Rostuhar

- Boris Veličan

- Siniša Glogoški

- Dvina Meler

- Nevena Rendeli

- Nenad Vlahović

- Domagoj Jakopović- Ribafish

- Leo Lemešić

- Držislav Markovina

- Hrvoje Jurić

I još:

Pozdrav Uroš,

što se tiče 20-tak osoba to se odnosi na sve osobe iz Kluba putnika i opcenito iz cijele Srbije koje se odluče doći na Festival u Šibenik. Ono što bi vi trebali da se raspitate među svojim članovima i da saznate koliki bi taj broj zainteresiranih bio te mi javite da vam organiziram popust preko HŽ-a.

Za smještaj smo dogovorili sa hostelima u Šibeniku cijenu od 100 kn/noć, apartmani su 120 kn/noć a u hotelskom naselju Solaris smo dogovorili: Smještaj u apartmanima –

Ville Kornati****

Apartman (2+2) 440,00 kn po danu/apartmanu (max 4 osobe)

Apartman (3+2) 500,00 kn po danu/apartmanu (max 5 osoba)

Apartman (4+3) 700,00 kn po danu/apartmanu (max 7 osoba)

Cijena uključuje samo smještaj bez prehrane.

App 2+2: 30m2, spavaća soba/boravišni prostor s 2 kreveta , kuhinja, soba s 2 kreveta

na kat, kupatilo s tušem i wc, grijanje/hlađenje, sat tv, balkon.

App 3+2: 55m2, 2 spavaće sobe (1 soba s 2 kreveta standard, 1 soba s 2 kreveta na

kat) , kuhinja i dnevni boravak s dodatnim ležajem na razvlačenje za 2 osobe, 1

kupatilo s tušem i WC, 1 WC, grijanje/hlađenje, sat tv, balkon.

App 4+3: 70m2, 2 spavaće sobe sa 2 kreveta, (u jednoj sobi dodatni ležaj za 1 osobu),

kuhinja i dnevni boravak s dodatnim ležajem na razvlačenje za 2 osobe, 1 kupatilo s

tušem i WC, 1 WC, grijanje/hlađenje, sat tv, 2 balkona.

Pogledao sam ovo vaše predavanje na TEDu i jako mi  se svidjelo te bi se odlicno uklopilo u naš Festival tako da ću vam s guštom osigurati prostor i termin za vaše predstavljanje svega što se naveli u mailu.

Javite mi samo za prijevoz i smještaj tako da sve rezerviramo, a za vas  cemo osigurati besplatni dvodnevni puni pansion u restoranu i smještaj. Blo bi dobro da što prije nam javite za ostale da se ne popuni sav smještajni kapacitet u gradu, jer već su počele rezervacije.

Bit će mi jako drago da razmijenimo iskustva vezana za Klubove te da udarimo temelje za suradnju.

Lijep pozdrav iz Šibenika!

Nažalost, ovaj besplatan smeštaj i pansion važe samo za Katarinu i mene (premda i za Katarinu nije 100% sigurno). :(

Trebalo bi proveriti kako Šibenik stoji na www.couchsurfing.org. Nemam iskustva sa CS-ovanjem po hrvatskom primorju.

• 3 weeks later...

Drugari,

Izvinjavam se na kasnom odgovoru. Bilo je jako puno obaveza.

Ovo je okvirni plan: Katarina i ja bismo krenuli dva dana ranije, prvo otišli u Mostar, pa onda Šibenik. Verovatno bismo već u sredu (9-og) krenuli za Bosnu. U Šibenik planiramo da stignemo u petak. Posle festivala vratili bismo se preko Hrvatske.

Putovali bismo autobusom do Mostara, tako noćili kod nekih prijatelja ili CSera, a onda stopirali ili hvatali nešto do Šibenika. Druga opcija: možda će sa nama da putuje i Nenad Morača i možda će da putuje kolima. U tom slučaju bi bilo mesta za ukupno pet osoba u tim kolima. Ali, ovo još uvek nije sigurno.

Uglavnom, ako je neko zainteresovan da putuje sa nama, neka nam se što pre javi! :pivoooo:

Sve najbolje,

Uroš