Jump to content

Featured Replies

Posted

pozdrav svima ja sam  nov ,zanima me jel neko putovao kamionom iz srbije za dortmund ili teretnom zeleznicom ,razmisljam kako da podelimo troskove za put planiram u junu ali nisam pri kinti ,ima li neko neku informaciju ,posto sam video ovde na forumu sa auto stopom moze da se ide po eu vase iskustvo i veliki pozdrav svima

Cim prodjes madjarskog carinika to je to, nece te vise niko cimati, a gastosa imas koliko hoces (Srbi, Siptari, Bugari, Turci)...

• 3 weeks later...

ja planiram krajem juna put za Dizeldorf , razmisljao sam o Wizz-u do Dortmunda, pa vozom do Dizeldorfa, da li nego zna nesto vise o njihovim vozovima ? kako to funkcionise, da li se moze rezervisati preko neta i ako ima neko neki koristan link sa redom voznje i stanicama...

@gligorz

Iz mog iskustva nema potrebe za rezervacijom. Prošle godine sam pred kraj septembra wizz-om išao preko Dortmunda do Dizeldorfa. Ima autobus koji te sa aerodroma vozi do Holzwickede stanice gde na automatu za nekih 18-19e možeš da kupiš kartu do Dizeldorfa... Doduše, siguran sam da će se javiti neko ko je našao mnogo jeftiniji način, dotle... :)

Potvrdjujem da nema potrebe da se kupuje karta Dortmund / Dizeldorf. Ona je oko 13 eura i moze se kupiti na automati ili na salteru. Ja je nisam kupio jer ima neka fora sa laznim studentskim kartama koju mi je dao jedan estonski student iz Dortmunda, povezi se sa nekim, prolazi glat:) Inace, zeljeznicka stanica i aerodrom u Dizeldorfu su blizu, prebacujes se sa Sky Train koji je nesto ispod 2 evra al nekako ne platih ni to:)

hvala na informacijama, kupio sam kartu preko wizz-a BEG-DTM krajem juna. znaci ne moram sa DTM aerodroma do centralne stanice hbf u Dortmundu, nego pravo sa Holzwickede, u blizini aerodroma za Dizeldorf... svasta covek nauci na ovom sajtu, a izmedju ostalog i kako da ustedi tesko zaradjeni novac  :LOLLL:

• 1 year later...

Moji brat i tata sledeće nedelje treba da idu istom tom wizzair kombinacijom do Dortmunda pa za Dizeldorf.

Interesuje me koliko vremena treba da se stigne od aerodroma do Holzwickede stanice? Koliko često ide taj voz koji može da se uhvati? Pitam jer im avion sleće u 7:40 a voz polazi u 8.02, pa da znam hoće li stići.

Još nešto, vidim na sajtu bahn.de da se u Dizeldorfu preseda? Na automatu na Holzwickede stanici dobijaju jednu kartu koja važi za oba voza sve do Dizeldorfa i košta 19e, je l' sam dobro razumela?

Hvala :)

Nisam upućen u okolinu, ali uz pomoć Gugl mapa:

http://goo.gl/maps/iL2Dx

vidi se da je od aerodroma do stanice Holcvikede manje od 2 km, pa se može i peške. Međutim, sve i da je 0 km, prilično je nerealno stići od 7:40 do 8:02 -- potrebno je izaći iz aviona, pokupiti prtljag ako je čekiran i proći pasošku kontrolu. Da se sve to obavi, očekivano vreme je minimum pola sata.

No, pogledao sam i

http://efa.vrr.de

i uz pomoć malo igre sa opcijama vidi se da je veza od Holcvikede do Diseldorfa dobra. Sa Holcvikede idu vozovi na svakih pola sata (8.02, 8.32, itd.) do glavne stanice u Dortmundu, a odatle idu često za Diseldorf.

E jedino ne znam za te karte...