Jump to content

Featured Replies

Posted

molim ja sam nov ovde mozda i nije tema moze neko da mi pojasni sta je to sinobus i gradska zeleznica ima li to veze sa zeleznicom mislim koristti li iste sine il to sve odvojeni sistemi pozdrav

Gradska železnica (metro sistem) je po pravilu odvojena od ostalog železničkog sistema, tj. trebalo bi da ima sopstvenu mrežu pruga, stanica, stajališta i svega ostalog.

Šinobus je dizel voz malog kapaciteta, predviđen za kraće međumesne linije.

Inače, preporuujem ti ovaj forum:

http://www.railserbia.net/forum/index.php

Ima dosta stvari o železnici.

Одакле си ти друже?

ha,ha..pa ovo je neverovatno))) covek pita sta je to sinobus?? pa to je sramota Srpske Zeleznice))) produkt 50-tih godin aproslog veka,koji i dalje kotrlja po nasim sinama)))

Sva sreca pa stavise ponovo u funkciju čuvenog "Ćiru",inace ne bi se znalo ni sta je to! Sta ce decko kad ne zna...ja sam davnih dana izvela "performans voznju" sinobusom da dete zna....joj radosti njene! :dance:

• Author

:pivoooo:pozdrav svima ja sam iz jagodine a ciru znam sta je jer do 2005 je vozio radnike u fabriku kablova i od tada ne saobraca vise ,a za sinobus nisam nikad video posto ga nema u jagodini dizelku jesam , svake godine dolazi voz romantika u aqva park polazak iz beograda samo neznam koji je datum poz svima i sam nek je veselo srecni praznici zelim svima sa foruma

Сећам се једне пригоде, чекам тако шинобус на станици у Кикинди, још једно 40ак људи са мном. И тако, како пролазе сати, 1, 2, 3, 4... маса се полако осипа... на крају остајем ја и још један лик, јер немамо где :) Долази шинобус са 4-5 сати закашњења, улазимо пар нас, тј два путника и неколико железничара, путујемо до Зрењанина, нико не тражи ни карту ни ишта слично... надреално скроз :) А кроз Банат сам се истим провозао солидно :)

E pa da si znao mogao si doci na kafu....sad je kasno...preselili se..(nema smajli za kafu...glavno da ima za pivo :x)