Jump to content

Featured Replies

Posted

Mislim da ne postoji ova tema, zanima me da li kao student iz Srbije mozemo dobiti popust u Americi. Znam da oni imaju dosta pogodnosti za studente, pa me zanima da li samo za njihove studente, ili studente generalno i ako mozemo dobiti neki popust sta nam je potrebno (dal neka posebna potvrda, neke studentske kartice, indeks... )

Kakvi te popusti interesuju? Generalno, neki ozbiljniji popusti u većim gradovima funkcionišu preko City pass ili nečeg sličnog, gde platiš malo više i onda dobijaš knjižicu sa popustima, kuponima, ili karticu. Nisam probao, tako da ne znam kako funkcioniše.

Druga stvar jeste članstvo u nekoj od biblioteka. S tim je moglo u Bostonu da se ide za neke smešne pare u akvarijum, muzeje i sl. Članska karta je bila oko 10tak dolara. Takođe nisam probao.

Treća stvar su studenstke kartice euro26, ISIC i one donose par dolara popusta. U pomenutom akvarijumu sam umesto 24, platio 20 dolara za ulaz. Ja sam koristio ISIC.

Na kraju ostaju PRESS kartice, koje nisam probao, ali neka neko proba pa nek javi kako je prošao :)

Ovo sve važi u situacijama kada želiš da posetiš muzeje, turističke znamenitosti i sl. Pojedine, popularne, turističke atrakcije imaju svoje sajtove i na njima mogu da se pazare karte po nekim povoljnijim uslovima nego da ih kupujete na licu mesta.

KAda je o šopingu reč, konkretno za Macys znam da postoje popusti za strance, i da se kreću oko 10%, a ako neko nabavi njihovu karticu (za šta mora da ima SSN i adresu u USA), može da ostvari i do 20%.

• Author

Hvala za odgovor! flowers:: Gledala sam prevoz ( ne gradski, nego iz jednog grada u drugi) i videla da imaju popust za studente, pa me zanima (posebo oni sto su bila tamo preko work and travel-a ) da li i kako mozemo mi da dobijemo taj popust. Zanima me popust za sve gelerije, muzeje i sve ostalo, msm kad vec mogu zasto da ne ustedim :)

Aha, sada znam šta je u pitanju. Greyhound, jel da? I mene je to interesovalo, a onda sam pogledao uslove i skapirao da suviše komplikovano deluje sve to...

http://www.greyhound.com/en/dealsanddiscounts/studentdiscount.aspx

Kao što možeš da vidiš u linku, da bi imala mogućnost da dobiješ popuste moraš da imaš posebnu karticu koju samo tamo možeš da dobiješ i koja košta 20 dolara.

Kako aplicirati za tu karticu, pogledaj ovde:

https://www.studentadvantage.com/enrollment/?promoCode=GRY48L9002

Što se tiče muzeja, galerija i slično, već sam napisao.

• Author

Hvala puno! Nadam se da ce ovo pomoci svima koji idu u USA :) Citala sam temu vezanu za press kartice i deluje mi kao stvarno mnogo dobra stvar, samo nzm na koji nacin da dobijem istu ( a da ne bude u kucnoj radinosti :D ) jedino da obidjem sve radio i TV stanice i pokusam da izmolim od nekoga tu potvrdu....