Jump to content

Featured Replies

Posted

Bila bih Vam zahvalna ako biste mogli da mi date informaciju (ukoliko imate) da li se može doći do jezerceta na samom nalazištu mermera na Venčacu koje se vidi na spotu domaće pesme "Sto bespuća" i kojim putem, tj. gde se nalazi ta;no (verovali ili n, ne mogu nigde da nadjem na netu).

Hvala Vam puno unapred.

Odes do Arandjelovca i pitas. Svi ce da ti kazu, a nije ni daleko od grada. Nego moguce je da je to privatan posed pa ne znam da li ces moci da udjes tamo.

• 3 months later...

Imenabez, da li si bila na jezeru? Jel mozes da mi napises kako se dolazi do njega, i mozda, kako se zove?

Hvala!

• Author

Ponovo se ukljucujem na temu.... nisam nasla jezero. Pitala sam i taksiste u Arandjelovcu niko nista ne znam...mozda je stvarno privatno...

ako neko sazna neka javi

• 2 weeks later...

Nije u pitanju nikakvo jezero u pravom smislu te reči već voda (kišnica ili možda presečena žica podzemne vode) koja se skuplja u kamenolomu na mestu gde se reže mermer. Ja sam kao student bio u kamenolomu ali bilo je davno pa se ne sećam najbolje kako smo stigli do njega. Uglavnom, nije jezero :)

Ako je ovo istina što Vagabundo kaže, onda je moguće da nema ničega zbog velike suše koja je ove godine pogodila Srbiju. Iako možda nije za poređenje, ja sam bio u Stopića pećini pre mesec dana, i na mestu gde bi trebao da bude vodopad, jedva da je išla voda. Čovek koji nam je pokazivao okolo kaže da kada nakon velikih kiša, ili usled otopanja snega, tu ima toliko vode da je nemoguće da se razgovara koliku buku ta voda pravi...