Jump to content

Featured Replies

Posted

Ima li neko iskustvo sa slanjem paketa i posiljki po medjunarodnim autobusima, konkretno me zanima Nemacka, pristaju li vozaci, kolika je tarifa ? Hvala.

• 2 weeks later...

Svi gasterbajterski autobusi i vozaci nose sve sto mozes i ne mozes da zamislis. Uglavnom ga casti onaj koji prima posiljku. Dakle ako saljes u Nemacku, 10 eura da onaj koji preuzima. Samo odes na stanicu malo pre polaska i kazes vozacu ime osobe i sta je u paketu/pismu itd.

Svi gasterbajterski autobusi i vozaci nose sve sto mozes i ne mozes da zamislis.

Upravo.

Od cigareta,alkohola (pa i droge;mada nece svi i nece uvek),do zivih ljudi.

Samo je tarifa razlicita.

Moram usput reci i jednu,po meni,cudnu pojavu,a to je da se vozaci vise plase da ti prevezu neke narezane diskove preko granice nego bilo sta drugo."Eh,ako me uhvati sa tim tvojim piratskim diskovima,ode meni i dozvola i plata i sve" :roll:

A cigarete i alkohol ti je normalno da svercujes,mislim se u sebi...

• 2 years later...

Da podignem temu, cekam neke papire iz Graca, i ladno je lik mrtav ladan kad mu je devojka pruzila 5 evra rekao a ne ne 10 evra il nista. Djubre, a vamo uvaljuje ljudima cigarete kada ide za Austriju kao je l mozete da nam ponesete jedan boks preko granice

Iz Skandinavije za Bosnu uzimaju minimalno 50 BAM za paketić, a vidio sam da ljudi prevoze frižidere i LCD televizore...

Imam dosta iskustva sa ovim, to su otprilike standardne cene.

Sećam se jedne felinijevske situacije na stanici u Berlinu: ja sa velikim koferom koji šaljem u Srbiju (btw tarifa 20€); pun autobus putnika od kojih je svako poneo otprilike po 3 kofera, 8 švercerskih vreća, 2 veš mašine i 4 ovce; vozač koji vraća ljude sa više od dva komada prtljaga i devojka iz agencije koja je došla da kontroliše vozača i da viče na njega kako ne sme da prima pošiljku ako nije pustio njenim putnicima da ponesu sve stvari (kao da im i bez mog kofera ne bi trebala još dva teretna broda da spakuju sve što su doneli). Još se ja pre dolaska autobusa sit isćaskao sa tom devojkom, nisam ni slutio da smo neprijatelji :bag:  

• 3 months later...

Za nemacku tarifa zavisi od prevoznika i od toga sta saljes. Koliki je paket :-) . Meni su trazili 20 e za mali paketic. U posti preko EMS-a da stigne u 5 radnih dana evropa/svet cena je od 2400 din pa vise. Zavisi od tezine. Jedino sto tu uslugu nemaju za sve zemlje. Preporucene posiljke ne preporucujem za svet. Vrlo cesto se zagube, putuju mesecima a nije uopste jeftino.

Edited by travelino

U posti preko EMS-a da stigne u 5 radnih dana evropa/svet cena je od 2400 din pa vise. Zavisi od tezine. Jedino sto tu uslugu nemaju za sve zemlje. Preporucene posiljke ne preporucujem za svet. Vrlo cesto se zagube, putuju mesecima a nije uopste jeftino.

Pa...

Evo,u petak sam poslao preporuceno pismo u Hamburg (do 100 grama je 328 dinara - ajde da kazemo 3 evra).Dok je cena sto kazes za EMS 2400 dinara (20 evra) pa navise.

I kontrolor u posti mi je rekla da se cesto desi da se obicna pisma "zagube" na putu do Nemacke,ali opet je jeftinije nego EMS-om.

Pa...

Evo,u petak sam poslao preporuceno pismo u Hamburg (do 100 grama je 328 dinara - ajde da kazemo 3 evra).Dok je cena sto kazes za EMS 2400 dinara (20 evra) pa navise.

I kontrolor u posti mi je rekla da se cesto desi da se obicna pisma "zagube" na putu do Nemacke,ali opet je jeftinije nego EMS-om.

Jeste jeftinije preko poste obicnom preporucenom posiljkom u odnosu na EMS uslugu. Medjutim kao sto ste i sami rekli kontrolor vam je rekao da se obicna pisma zagube. U tome je i poenta. Ako vam pismo nije toliko vazno, ustedeli ste na EMS-u pa i ako se zagubi ili ne stigne u roku, nema veze. A sta ako je vazno. Ako saljete pasos ili neku dokumentaciju? Hocete li rizikovati obicnim pismom? Ja necu. Zasto? Lose iskustvo.

Edited by travelino

Obicno posiljka mi je jednom do Turske putovala 3 nedelje, postom,ne ems-om. Do USA su bolji 15-20 dana. I do Kanade. Ostatak sveta, katastrofa.

Pa naravno da necu rizikovati ako je nesto veoma bitno.

Nego samo sam se osvrnuo na to da preporucene posiljke uopste nisu jeftine.Ja ti navodim primer da su jeftinije od EMS-a.Jedino sto je EMS sigurniji - ali kazem nije jeftiniji.

Za one koji koriste DHL, za njih je bolje da koriste EMS. Ista usluga, mnogo velika razlika u ceni. Ems daleko povoljniji. Medjutim nemaju dobru pokrivenost u odnosu na DHL. Za njih ne postoje mesta gde nece dostaviti vasu posiljku u rekordnom roku.

Edited by travelino

Pa naravno da necu rizikovati ako je nesto veoma bitno.

Nego samo sam se osvrnuo na to da preporucene posiljke uopste nisu jeftine.Ja ti navodim primer da su jeftinije od EMS-a.Jedino sto je EMS sigurniji - ali kazem nije jeftiniji.

U pravu si. Slazem se da nisu jeftine. Za taj novac ocekujem bolju i kvalitetniju uslugu. Drug poslao za Juznu Ameriku preporucenu posiljku do 2 kg platio je oko 4,000 din. Putovala preporucena posiljka preko pola sveta, stigla za 6 meseci. Naravno, sadrzaj nije bio isti. Nedostajale su stvari. Ovi nasi, prstom nisu mrdnuli da pomognu. On napisao potraznicu u tih 6 meseci, dosadjivao sluzbenicima a zvanican odgovor je bio: nismo uspeli da uspostavimo kontakt ( u prevodu:nisu nam odgovorili na mail sta je sa vasom posiljkom). :-) :-)
  • 2 years later...

Zna li neko možda, kupila bih karte avionske za Grčku, Atinu ali u karte nisu uključeni koferi. Ako bih slala kofer autobusom koliko bi naplatili?