Jump to content

Featured Replies

Posted

Planiram sledece godine da idem kopnim do Kambodze (san mi je da vidim Angkor vat), jedino mi je problem ruska viza, mada cu i to srediti. Moje pitanje je; po vama kada je najbolje da idem tamo?(maju, martu,...) Ne znam kakva je klima, kada pocinju monsumi, mozete li mi pomoci?

unapred zahvalan

Ukoliko ima zainteresovanih javite se,...

Probaj da pogledas Lonely Planet-ov sajt. Tamo bi trebalo sve da pise. Mozes se uclaniti, i mozda naci i saputnika.

Ideja je sjajna... nadam se da ces uspeti :) Viza za Rusiju nije bas takav strasan problem, samo pocni da planiras na vreme. Monsuni pocinju negde u periodu Maj - Jun a zavrsavaju se u Septembru - Oktobru.

Ako ti trebaju jos neke informacije, pitaj... iako ne mogu da idem, rado cu ti pomoci oko planiranja. E da, ako ides kroz Rusiju, dva-tri meseca ucenja ruskog pred put ce se visestruko isplatiti.

LP

• 2 months later...

Kambodza je kul... Ja cu ici tamo sredinom januara! Ali samo do Ankor Wata i nazad u Tajland... Opasno je kazu Tajlandjani lutati okolo.

Klima je najsavrshenija u periodu novembar - mart... Tada je zima, tj. hladna sezona (tipa 15- 20 stepeni iznad nule, mestimichno oblachno)... Od marta hrece pakao (vrela sezona) kojeg razlade monsuni na svakih par dana pochevshi od juna pa do oktobra (to je kishna sezona)... Van zimske sezone je sve jeftinije pa se donekle i isplati.. U toku monsunske sezone mogu da se zadese nekoliko nedelja bez kishe ali je tada vrelo i sparno... Uzhasno sparno.

U svakom sluchaju ako volish dodji.

;)