Jump to content

Featured Replies

Tako pise! Sad, ne znam da li ce morati bas licno u Bec da se ide, ili ce biti dovoljno poslati postom. I da li ce prvo trebati da se stupi u kontakt sa osobljem Ambasade Kanade u Srbiji. Ali, ocigledno je da se vize vise nece izdavati u Srbiji, nazalost.

Ja poslao mejl, pa ce valjda da odgovore sutra [sad su zatvoreni].

Cime dobijem neki info - podelicu ovde.

A i meni je danas stigao email odgovor:

Yes you can mail your application and we will return it by registered mail

Visa Section Vienna

www.kanada.at

Možda nam uskoro ukidaju vize, te im ne treba ta služba u Beogradu. clap.gif' alt=':clap:'>

Ili samo pokusavaju da ustede pare...

• Author

Useljeniške vize za "prošireni" Balkan se poodavno rade u Beču.

Ok, useljeničke vize, to je poznato, ali ne bih rekao da je u pitanju samo prošireni Balkan. Inače se u Beču rade imigracione vize za BiH, Hrvatsku, Češku, Nemačku (!), Mađarsku, Kosovo, Makedoniju, CiG, Holandiju, Slovačku i Sloveniju. Još smo im samo mi falili.

Ali sada i turističke vize se tamo rade - kao da smo mi neka Džibuti država.

Sad mi nije jasno, gde se uplaćuju one taxe i slično. Ne znam da li vredi otići lično u ambasadu i tamo se raspitati. Objašnjenja na papiru nisu dovoljna.  :-\

Sad mi nije jasno, gde se uplaćuju one taxe i slično.

Ima informacija na sajtu ambasade u Austriji [fee schedule PDF]:

Moze ili:

Komercijalna Banka Ad Beograd, Kneza Milosa 83, Belgrade, Serbia branch

Pay Serbian dinars into account 908-20501-70 with the attention to 400702-0070200003304.

ili:

Send a financial instrument in Canadian dollars drawn on a Canadian bank, payable to The Receiver General for Canada, for the exact amount of the fee(s) in the table above.

• 1 month later...

Zdravo dobri ljudi! :mah:

Imam mali problem oko uplate taksi za obradu kanadske vize. Naime sakupio sam papire za kanadsku turisticku vizu, i ostalo mi je samo da uplatim taksu. Posto papire saljem iz Crne Gore, na sajtu www.kanada.at sam skinuo dokument gde kaze:

If your country of residence is not in the above list, you should pay by financial instrument.

FINANCIAL INSTRUMENT (Canadian dollar certified cheque or money order)

Send a financial instrument in Canadian dollars drawn on a Canadian bank, payable to The Receiver General for Canada, for the exact amount of the fee(s) in the table above.

We will not accept financial instruments drawn on non-Canadian banks or in the wrong amount.

Znaci ne pominju banku u Crnoj Gori gde moze da se uplati taksa.

Da li je neko imao iskustva sa 'finansijskim instrumentom' ili sertifikovanim cekom, da li to znaci da moji domacini treba da uplate za mene u Kanadi i posalju mi dokaz ili ima neki drugi nacin da u Crnoj Gori uplatim taksu?

Hvala na odgovoru!

Ja ti savetujem da im posaljes email sa svim pitanjima koja te zanimaju, naravno na engleskom ili francuskom. Poneki put odgovore odmah a ponekada za nekoliko dana, uglavnom uvek odgovore. Email adresa je:

[email protected] 

Zoran-Kanada

• 4 weeks later...

Turisticka viza za Kanadu - za drzavljane Crne Gore.

Evo posle izvjesnog vremena da se javim i podijelim svoje iskustvo.

Radosna vijest je da sam dobio turisticku vizu, jutros je postom stigao pasos, na preporuceno.  :)

Prikupio sam potrebne papire za turisticku vizu (single entry), poslao 16. jula 2012. FedEx-om. Sto se mog zahtjeva tice, ni u jednom trenutku nisam uspio da stupim u kontakt sa ambasadom, niti su me obavijestili da li su moja dokumenta u procesu verifikacije (na pozive se javlja automat, na 6 email-ova mi nisu odgovorili, nijednom). Izgubio sam malo zivaca i nadu da cu na vrijeme dobiti vizu, ali ipak danas 8. avgusta pasos je stigao natrag sa odobrenom vizom.

Posto sam se par dana dvoumio na koji nacin da uplatim taksu za obradu vize, nisam nasao nikakvu informaciju na internetu za drzavljane Crne Gore, uplatio sam u Beogradu u Komercijalnoj banci ( samo im na salteru kazete za koji tip vize placate taksu) poslao sam im original priznanicu i ispostavilo se da su to uvazili.

Nadam se da ce nekom pomoci ove informacije.

Jos me nije uhvatila euforija, ali jedva cekam da posjetim divnu zemlju i svoje rodjake.

P.S. Hvala Zorane na odgovoru.

• 1 month later...

Богами одлично!! С обзиром на мало чудну њихову процедуру,одлично си се снашао и још боље прошао)))могу да замислим твоју нервозу кад ниси знао на чему си,а ниси добио никакав одговор.Хвала што си све лепо објаснио јер  може да користи многима који мисле да предају захтев за Канадску визу.Надам се да си нашао информације у вези превоза,па можда не би било лоше и то да мало објавиш ако није проблем))поздрав и срећан пут!!

• 1 month later...

Moram odmah na pocetku  da  napisem  da  sam  se  bas dobro  iznenadila  kada  sam  procitala  na sajtu  Kanadske ambasade u Beogradu  da  je odeljenje  za  vize  preseljeno  u Bec  :o ...pa  sam onako  u  soku  krenula  da  " googlujem "  i  pronadjem ovaj  forum ...pa  u  soku  i  dalje  pisem  .Neznam  uopste  kako  mi  je  promakla  ta  informacija  do  sada  :o . Posto  se  spremam  za  Kanadu  ( u  stvari  sad i  nesto  razmiljam  da  li  uopste  :? ) pa  me  zanima  da  li  neko mozda  ima  najsvezije  informacije  i  da  li  je neko mozda  isao  tamo  licno  u Bec  i kako  to  funkcionise  kada  se  ode  licno ? Posto  koliko sam  procitala ovde na ovom forumu  , kada  se postom  salju  dokumenti  i svi potrebni papiri  to  funksionise ....naravno ako  su  svi papiri  u  redu ,ali  to  onda  traje  mnogo  duze ....Dok  je  bila u  Beogradu  dobijala ( ili  nedobijala )  se  viza  istog  dana ....valjda je  tako  i u  Becu ??!  :?

• 3 months later...

Možda nam uskoro ukidaju vize, te im ne treba ta služba u Beogradu. clap.gif' alt=':clap:'>

Eeeeeeeee prijatelju, neće to june da nas mune nono bar ne skoro.

• 2 weeks later...

Да поделим моју ситуацију... Упитником на сајту о подобности за оналјн пријаву нисам добио негативан одговор и почео сам прикупљање папира за визу око 1. фебруара. Тек када сам дошао до финалне фазе плаћања схватио сам да не могу да завршим процедуру онлајн пријаве, пошто Србија није на листи земаља за плаћање кредитном картицом. Трошкови за издвање визе плаћају се преко Комерцијалне банке и у том случају се комплетна апликација са пасошем шаље поштом и ту се компликује ствар. Време за одобравање визе може да траје од месец дана па надаље. Мој проблем је што сам већ купио карту до Монтреала за 5. март (повратак 11.) преко Будимпеште (са све агенцијским комбијем који вас вози од кућног прага из Београда до аеродрома у Будимпешти опет је јефтиније до 250е). Звао на све бројеве са сајта, писао мејлове али без икаквих одговора... Видим да је већина имала сличне компликације, што се тиче чекања одговора или одобрења визе.

Како ствари стоје, извесно је да нећу отићи за Монтреал. Чак и да пошаљем данас брзом поштом тешко да ће ми урадити визу до 3-4. марта. Мислим да одустанем од даљег малтретирања а карту бих препродао упола цене.

Мислим да одустанем од даљег малтретирања а карту бих препродао упола цене.

Ne mozes kartu da preprodas, da je to tako lako, svi bi to radili. Ako je i moguce promeniti ime na karti, to obicno kosta dosta, pa se retko kad isplati. Savetujem ti da stupis u kontakt sa aviokompanijom kod koje si kupio kartu, i to sto pre, i da saznas koje su ti opcije za refundaciju novca, ako je to uopste moguce za tvoju klasu karte. Mislim da je to maksimum koji mozes da izvuces iz ove situacije.

• 3 weeks later...

Uploadovala sam sva potrebna dokumenta za vizu, međutim, na dnu strane nemam opciju next, već samo exit. Da li je neko imao slično iskustvo? Hvala

• 2 weeks later...

Samo da se i ja javim kratko povodom ovog procesa koji se obavlja u Becu.

Naime,moj otac je dobio bez probelma vizu na 6 meseci sa jednim ulaskom. Trazio je samo jedan ulazak pa verujem da ti odobre koliko trazis. A ocigledno svima daju na 6 meseci osim ako se ne trazi na duze.

Sto se tice samog proces izdvojio bi jedan problem koji mu se zadesio. Posto vecina zna da sve moze da se online odradi tako sam i ja u njegovo ime skenirao svaki dokument,svaki pecat i vizu u pasosu,ma sve papire koje su trazili i odradio UPLOAD svake stavke po kriterijumima koje su trazili a to je da slika mora da bude odredjene velicine,da svaki dokument moze da ima samo jedan primerak tako da sam vise papira stavljao u jedan da ne bude problema za UPLOAD. Ali caka je kada se dodje na placanje. Problem je nastao jer verovali ili ne uopste nema Srbije u spisku zemalja da se izabere za placanje. Znaci ima je u spisku pred sam pocetak registrovanja kada oni navodno proveravaju da li uopste moze da doticna osoba krene u proces apliciranja. Kada se sve to zavrsilo i kada je otac zvanicno dobio svoj registarski broj i obavio ceo proces javio se problem sa placanjem jer uoste nije sistem imao Srbiju a kada sam pokusao da to promenim i da stavim neku drugu zemlju nije prihvatio. Velika glupost jer ne mogu da verujem da ti dozvole da se sam registrujes i ponude ti tvoju zemlju a kasnije te iste zemlje nema. Ali pokusao sam i da platim sa karticom mog brata (zivi u Svedskoj i ima karticu kojom sve zivo placa) i takodje ni ona nije prosla. Ocigledno oni imaju neki sistem koji ne prihvata sve kartice. Ali nema veze.

Kasnije je otac sve poslao postom,preporuceno,i nakon mesec dana je dobio natrag preporucen paket sa pasosem i dobijenom vizom. Platio je u Komercijalnoj banci iznos za aplikaciju i taj racun je poslao sa papirima tako da su ga uvazili.

Od dokumenata je slao sve sto traze i preveo na engleski s tim sto uopste nije slao stare pasose sa vizama,pecatima itd iako je naveo da je isao u USA i druge zemlje cije su vize bili u starim plavim pasosima. Takodje je imao rezervaciju koju je obavio preko bookinga i sve je proslo bez problema. Znaci lagano dobijena turisticka viza bez vecih problema.

Pozdrav!

Samo da se i ja javim kratko povodom ovog procesa koji se obavlja u Becu.

Naime,moj otac je dobio bez probelma vizu na 6 meseci sa jednim ulaskom. Trazio je samo jedan ulazak pa verujem da ti odobre koliko trazis. A ocigledno svima daju na 6 meseci osim ako se ne trazi na duze.

Sto se tice samog proces izdvojio bi jedan problem koji mu se zadesio. Posto vecina zna da sve moze da se online odradi tako sam i ja u njegovo ime skenirao svaki dokument,svaki pecat i vizu u pasosu,ma sve papire koje su trazili i odradio UPLOAD svake stavke po kriterijumima koje su trazili a to je da slika mora da bude odredjene velicine,da svaki dokument moze da ima samo jedan primerak tako da sam vise papira stavljao u jedan da ne bude problema za UPLOAD. Ali caka je kada se dodje na placanje. Problem je nastao jer verovali ili ne uopste nema Srbije u spisku zemalja da se izabere za placanje. Znaci ima je u spisku pred sam pocetak registrovanja kada oni navodno proveravaju da li uopste moze da doticna osoba krene u proces apliciranja. Kada se sve to zavrsilo i kada je otac zvanicno dobio svoj registarski broj i obavio ceo proces javio se problem sa placanjem jer uoste nije sistem imao Srbiju a kada sam pokusao da to promenim i da stavim neku drugu zemlju nije prihvatio. Velika glupost jer ne mogu da verujem da ti dozvole da se sam registrujes i ponude ti tvoju zemlju a kasnije te iste zemlje nema. Ali pokusao sam i da platim sa karticom mog brata (zivi u Svedskoj i ima karticu kojom sve zivo placa) i takodje ni ona nije prosla. Ocigledno oni imaju neki sistem koji ne prihvata sve kartice. Ali nema veze.

Kasnije je otac sve poslao postom,preporuceno,i nakon mesec dana je dobio natrag preporucen paket sa pasosem i dobijenom vizom. Platio je u Komercijalnoj banci iznos za aplikaciju i taj racun je poslao sa papirima tako da su ga uvazili.

Od dokumenata je slao sve sto traze i preveo na engleski s tim sto uopste nije slao stare pasose sa vizama,pecatima itd iako je naveo da je isao u USA i druge zemlje cije su vize bili u starim plavim pasosima. Takodje je imao rezervaciju koju je obavio preko bookinga i sve je proslo bez problema. Znaci lagano dobijena turisticka viza bez vecih problema.

Pozdrav!

bas lagano  :LOLLL:

POSTOVANI,

ZAMOLIO BIH VAS DA MI JAVI AKO NEKO ZNA GDJE SE UPLACUJE ONAJ "PROCESSING FEE FOR VISITOR VISA[" ZA GRADJANE BiH, U KOJOJ FINANSIJSKOJ INSTITUCIJI U BiH;

ZNAM DA JE ZA GRADJANE SRBIJE U KOMERCIJALNOJ BANCI, A U BiH NE ZNAM.

HVALA NA POMOCI UNAPRIJED1