Jump to content

Featured Replies

Dobar dan ljudi! I pozdrav. Zamolio bih vas da mi pomognete. Zelim da putujem u Canadi i tamo bih isao da puseti prijatelja. Student sam i putovao bih sam. Mozete li mi pomoci i reci sta je sve potrebno od paira, koja dokumenta treba da skupim da bih poslao i aplicirao za odbijanje vize? Unapred sam zahvalan na odgovoru. Nadam se da ce mi neko pomoci.... :roll:

• 1 month later...
  • Author

Update - po svemu sudeći, kanadska ambasada u Beogradu će ponovo početi da radi, to jest, vraćaju je iz Beča. S tim što će sve ići preko agencije, kao što to radi britanska ambasada, recimo.

Ponovno otvaranje ambasade ima i prednosti i mane, kako za koga.

• 2 weeks later...

Da li, za srpske državljane, mora da se vadi turistička viza u Beču, ili može i negde drugde ako  si na putu?

• 4 weeks later...

Posto sam razveden, cerka koja ima kanadsko drzavljanstvo i pasos je pripala meni sudskim putem (bez svadje sa zenom), pa me interesuje posto ona ima 8 godina kakva je mogucnost da cerka i ja odemo za kanadu i na koji nacin??? dal ima neka agencija ili neko da me uputi sta treba da uradim i odakle da pocnem? ako neko zna neka nam pomogne bicu vrlo zahvalan.

• Author

Da li, za srpske državljane, mora da se vadi turistička viza u Beču, ili može i negde drugde ako  si na putu?

Ne znam, ali je preporuka da se vadi tamo iz koje si države. O ovome će ti najbolje reći neka kanadaska ambasada u državi gde se nađeš. Čini mi se da su male šanse da ti daju vizu, osim ukoliko duže boraviš ili imaš stalni boravak u toj drugoj državi.

• 1 month later...
  • 2 months later...
  • 4 weeks later...

Aplicirala sam za vizu preko sajta sredinom novembra, poslala sve dokumente online sto su zahtevali, nakon par dana mi je stiglo obavestenje da posaljem pasos u Bec.

21.11. poslala obicnom postom pasos iz Beograda, postarinu platila oko 300dinara, i danas 03.12. mi stigao pasos kuci, sa multi vizom na 10 godina.  ;D

• 4 months later...

Da li je neko dobio vizu sad od kako postoji ta agencija u Bg, ako jeste da podeli iskustvo sa nama  :) Najvise me interesuje koliko dugo se ceka na dobijanje, ako neko zna  :)