Jump to content

Featured Replies

Posted

Kupio sam avionsku kartu u jednom smeru za Frankfurt jer se vraćam sa rodbinom autom nazad za Srbiju. Rekli su mi da je velika verovatnoća da će me vratiti nazad zbog toga zato što je potrebna povratna avionska karta. Poneću zdravstveno putno osiguranje, adresu boravka, dovoljno novca i neka mi je BOG u pomoći. Da li mislite da će me vratiti?

Mog ćaleta su vratili, doduše iz Rusije ali kontam da je logika ista...

Samo bez panike! Ako budes izgledao sumnjivo i uplaseno, veca je verovatnoca da te mogu pitati gde ides, zasto ides, koliko ostajes i slicno. Ako i pitaju, nista strasno, kazes sta i kako planiras. Ako imas dovoljno para, adresu gde ces boraviti i zdravstveno osiguranje, mislim da neces imati problema. Mene niko nikad nije pitao za povratnu kartu, niti da li imam para. Osim rumunskih carinika, i to dok jos nisu ni bili u EU, trazili su da im pokazem pare, ali to samo zato sto su trazili mito. No, to je druga prica.

Opusteno i sve ce biti ok! Ako si vec putovao i vracao se uredno, to ti moze samo biti plus.

Nego, kako oni to mogu da znaju. Ja sam u protekle 2 godine oko 20 puta isla u zemlje EU i najcesce sam imala karte u jednom smeru (npr odlazak Bg-Memmingen-Porto a povratak Faro-Brisel-Bgd).

Nikad do sada mi niko na policijskoj kontroli/carini gde lupaju pecate nije trazio kartu.

Da formulisem pitanje... da li carinik trazi kartu na uvid (onu odstampanu na papiru kod kuce) i sta ako je situacija da hoces npr Vozom da se vratis (ili  autom kao superrupes) a nemas dokazni materijal za takvu gimnastiku. I onda, dodjem u Memmingen i nemam to sto on hoce - kako me vraca za Srbiju? Nije mi se nikad ni u naznakama desavalo pa pitam da li je to zaista moguce i od cega zavisi.

Aerodromi na koje sam sletala (letovi iz ne EU u EU) i gde osim pasosa i udarca pecata nije bilo nista... Bergamo, Brisel, Memmingen, Rim F., Lisabon,Madrid, Trapani, Frankfurt H. Cak sam ubedjena da nikoga od putnika iz aviona nisu cimali..

Sada u aprilu sam bio na Fraportu (bio sam u tranzitu za EU) , nisu ništa tražili, pitali su me gde idem i koliko ostajem. Više je bio namrgođen naš carinik u povratku u Beograd, nego Nemci.

Meni su u Eindhovenu trazili da pokazem povratnu kartu i da kazem gde cu biti smestena.Mada bili su bas opusteni,delovalo mi je kao da im je dosadno,pa zato traze.Nikog nisu nesto posebno cimali,samo malo procaskaju sa tobom.

• Author

Evo drustvo da se javim i da predam report: Kod nas, na Jatovom check in-u sluzbenik me je pitao kod koga idem i koliko novca nosim, posle mog odgovora gde i koliko kontaktirao je preko mobilnog nekog i kazao mu sta i koliko posle cega mu je taj verovatno dao pristanak pa me je ovaj pustio. Na nemackoj pasoskoj kontroli katastrofa...Ispred mene odbili na dalje propitivanje 2 muskarca i 2 zenske osobe (romkinje). Ja pomislih u sebi sad ce i mene. Kad sam dosao na red pocela me sa pitanjima na engleskom gde i kod koga idem, koliko ostajem, koliko para imam i kako se vracam. Ja joj odgovorih sa nervoznim i losim engleskim i ona me nekim Bozjim cudom propusti. Znaci postrozili kontrolu. Pitaj boga kako si ovi prosli prosli. Ja sam izgleda imao srecu.

Prvi put cujem sve ovo. Mobilni telefoni u Beogradu da bi policija proverila da li da te pusti?

Nego, koliko imas godina ako nije tajna? Mozda si mladolik pa misle da begash zauvek...

Prvi put ovo cujem. Hvala ti na informacijama.

Ovo ce mi biti za nauk da malo ozbiljnije pristupim pripremi putovanja jer se cesto dogadja da hotele rezervisemo preko booking.com kada stignemo na destinaciju cekajuci last minute ponude i sl.

Kada smo poslednji put isli u portugal Imali smo avio karte ka tamo i samo jedan let za nazad (falio nam je transfer do Madrida) i Hotel u Portu za prva 2 dana ...ostalih 7 dana smo na licu mesta.

Verujem da bi ovakav nacin organizacije putovanja mogao da mi pravi problem ako naletim na nekog slicnog kao sto si ti...

Nisam bila u situaciji i stvarno ne znam sta bi radila kada bi mi neko u Memmingenu rekao, ne mozes dalje  :? :? :?

Meni su samo jednom u prethodne dve godine trazili da pokazem da imam povratnu kartu (odstampanu) i to na Minhenskom aerodromu, a isla sam u Lisabon.

Ne znam sta bi bilo da je nisam imala  :o