Jump to content

Featured Replies

ma sta ja imam 20 godina i nemam nikakvu karticu... :P mislio sam da zovem konzulku u maju/junu kad zavrsim sa ispitima i pitam je kako ko funkcionise ako ovde nema nekog ko zna kako moze bez tog bookinga :D

isto idem na filipine i kod nekoliko drugara/ica , izmedju ostalog, i nisam hteo da ih cimam za to pozivno pismo, da cu kao ostajati kod njih na gajbi, vec sam rezervisao hotel online...medjutim, kad sam se video sa konzulkom da mi zalepi vizu, pitam je bas u vezi toga, i ona mi kaze da je to kod njih smesno lako, ne kao kod nas...oni samo treba da odu do notara kojih ima maltene u svakoj ulici, plate neku sicu tipa 50 pesosa, i notar im lupi pecat na papir...i onda oni samo skeniraju taj papir i posalju ti na mail...eto, bukvalno nikakav cim....ponavljam, konzulka mi rece da ih to kosta tipa 1$

hvala na informaciji! :)   kad ides na filipine?

Edited by grale

• 2 weeks later...

Evo da se javim sa filipina, trenutno sa borakaja..hm, iskreno, jedva cekam da se vratim na tajland da se odmorim malo hehe..sto se utisaka tice, manila je ostavila poprilicno lose. Ostrvo coron takodje, jedva da ima par drveta na celom ostrvu, sve razjebano tajfunom ali nekim od pre 4-5 god..ali sve se izgleda zamrzlo na tom nivou. Palawan takodje nista spec, priroda onako, pogotovu poredeci sa ostatkom jugoistocne azije. Underground river takodje onako..nisam bio u el nido. Siargao, surfersko ostrvo, najbolje po meni..prelepa priroda, dobar surf, nema plaza puno kao uostalom ni na ostalim ostrvima gde sam bio, ali ok. nema veze, bilo je cool, lokalci se i tamo lagano vec "kvare", na ostalim mestima su vec "iskvareni " hehe ali nigde kao na borakaju. Ali stvarno ne razumem da iko moze ovo da voli, jos gore da ga i reklamira...ovo je sutomoreX100, sa milionima malih prolaza izmedju kuca udzerica hotela radnjica kojima se stize do plaze na cijoj promenadi ima jos jedno par hiljada radnjica restorana prodavaca igle i lokomotive par stotina brodica ukotvljenih na samoj obali ceka zrtve za sunrise sunset day set whatever cruise oko plaze..i jos par desetina masaza koje sve nude svoje usluge na plazi i okolo + nekoliko hiljada cimacha za naocare razne perle waterproof bags itd. Od prirode se ne vidi nista od hiljada tih kucica nakrcanih na pojasu od jedno 200m od glavne dzade do plaze..ima malo palmi po duzini plaze..i sve ovo je na duzini od 2 i po km otprilike..ok. plaza je lepa hehe al samo kad ne bi postojalo nista drugo, i kad bi bilo mnogo vise zelenila.. malo sam ocrnio boracay, ali ja licno ovo ni najvecem neprijatelju ne bi pozeleo da poseti, i baci pare...btw. prilicno je skupo pogotovu za azijske uslove

..sve u svemu, dosadasnje iskustvo na filipinima, ukljucujuci prevoz (pogotovu avionski je haos spremite se na drezdanje na aerodromima), ljudi itd..na mojoj listi azijskih zemalja svakako ce biti pri dnu

a jesi li bio mozda na bantayan ostrvu? ili neko drugi,moze li neko da mi kaze kakve su cene tamo ? devojka hoce da me vodi tamo na jedan dan,kaze da je predivno...

• 2 months later...
  • 2 months later...

Pozdrav,posto planiram sa devojkom da otputujem na Filipine na neki 20-ak dana,zanima me da li bi neko mogao da mi kaze,objasni kako otici najjeftinije avionom tamo,gde traziti smestaj i sta posetiti i koliko bi me to zadovoljstvo kostalo.. :) Unapred zahvalaan :spot: :spot: :spot:

• 5 months later...

HEELP! putujem na Filipine za nepunih mjesec dana (iz moskve) i ovaj sajt mi je zaista neprocjenjiv izvor info.Pročitala sam apsolutno svaki komentar na ovom topicu,svaki (nikad nisam putovala tako daleko a ujedno mi je prvo put.u Aziju). Unatoč tome,PUNA sam pitanja jer  me muči organizacija boravka,dakle tih 15 dana na F.i nemam apsolutno ništa isplanirano! Osim da idem na Palawan...mmmm!!

Ok,stižem u prljavu i po svemu sudeći nezanimljivu Manilu, ajd max dan-dva bauljanja, (s obzirom na sve kritike i negativne poene koje je pokupila) vidjet ko šta gdje..

I sad moj plan je odma na Palawan i to na najčarobniju i najperverzniju plažicu/uvalu naokolo El Nida.na par dana..,pa ondak nastavit.. ali kako iskomb?

Avion Manila - Puerto Princessa,pa busom do El Nida i dalje gore Coron??  ili ići prvo iz Manile u Coron,pa otuda preko El Nida do Puerto P.? Mislim da je prva solucija bolja.

Ako netko zna molim savjet!! zbilja neznam kako najbezbolnije/najjeftinije odradit tu relaciju Palawan-Manila..help!

Da li karte za te letove unutar Filipina kupit sad ili tamo direktno prije polaska? jesu razlike u cijenama velike? help! 

VEEEELIKO HVALA SVIMA na komentarima i javljanju s Filipina posebno TRAVELEASY-ju!!

• 3 months later...

Pozdrav za ekipu!

Ja i zena kupili kartu 29.nov - 27 dec. za 366e, Ljubljana - Manila - Bec preko ebooker.de (nemacki daje bolje cene). Nije idealno, i hteo sam da gadjam april je zbog monsunskog cikljusa najlepse za ronjejne ali boze moj, ne moze sve u ovom zivotu :D Pravimo itinerary, pored standardnog (Palawan, Cebu, Boracay) poseticemo i Davao gde imamo prijatelja, kuda-kako zavisi od avionskih karata uglavnom, a kako je nas period bozicna sezona bice cupavo :). Ako neko jos ide u tom periodu neka se javi, mene zanima samo savet vezan za novac. Da li nositi EUR-e. USD ili karticu? Da li je neko dizao novac sa ATM-a? Vidim po nekim forumima da je provizija 200 pezosa (4 eur) ne znam da li je to za sve? Iskustva? Moj licni osecaj kaze da bi trebao da ponesem dolare, ali za Japan sam se zeznuo.

Pozdrav za ekipu!

Ja i zena kupili kartu 29.nov - 27 dec. za 366e, Ljubljana - Manila - Bec preko ebooker.de (nemacki daje bolje cene). Nije idealno, i hteo sam da gadjam april je zbog monsunskog cikljusa najlepse za ronjejne ali boze moj, ne moze sve u ovom zivotu :D Pravimo itinerary, pored standardnog (Palawan, Cebu, Boracay) poseticemo i Davao gde imamo prijatelja, kuda-kako zavisi od avionskih karata uglavnom, a kako je nas period bozicna sezona bice cupavo :). Ako neko jos ide u tom periodu neka se javi, mene zanima samo savet vezan za novac. Da li nositi EUR-e. USD ili karticu? Da li je neko dizao novac sa ATM-a? Vidim po nekim forumima da je provizija 200 pezosa (4 eur) ne znam da li je to za sve? Iskustva? Moj licni osecaj kaze da bi trebao da ponesem dolare, ali za Japan sam se zeznuoz

nosi kes, evre ili dolare...

kupi avionske karte sad, cebu pacific, ili philippines airlines, jer ce posle biti mnogo skuplje, a i tamo je stalno frka sa letovima...racunaj da ce ti sigurno bar jedan kasniti jako puno, sto je problem za connecting flights....ja sam prosle godine imao negde oko 15ak letova po filipinima, od kojih mi , mislim, ni jedan nije posao na vreme ( tj. sa manje od sat zakasnjenja) a 3 puta sam neplanirano spavao u manili, jer su mi odlazili connecting letovi....cisto ti kazem da se spremis na tu opciju, jer posle od nerviranja nema nista :)....licno mi se ne svidja tvoj standardni itinerary, pogotovu boracay ce u to vreme da bude haos, budva na kvadrat, mada je takav i inace hehe...ali ok, svi imamo svoje preferencije...palawan je vrh, a ako volis ronjenje, idi na sever palawana, i coron malo iznad, mada je coron rasturen od nekog tajfuna pa je bas krs..takodje, zapadni mindoro...a ima jedno ostrvo blizu boracay-a- romblon, koje je 100 puta lepse...do njega se ferijem brzo stize...davao je grad na jugu ostrva mindanao, na samom jugu filipina, i do tamo su malo skuplje karte...ja sam bio samo na severu mindanaoa, i na jednom ostrvu pored istocne granice, siargao, ali to sam isao jer je tu jedan od najboljih surfova na svetu...i stvarno je fantasticno, siargao bi svima preporucio i ako ne surfuju :)

nosi kes, evre ili dolare...

kupi avionske karte sad, cebu pacific, ili philippines airlines, jer ce posle biti mnogo skuplje, a i tamo je stalno frka sa letovima...racunaj da ce ti sigurno bar jedan kasniti jako puno, sto je problem za connecting flights....ja sam prosle godine imao negde oko 15ak letova po filipinima, od kojih mi , mislim, ni jedan nije posao na vreme ( tj. sa manje od sat zakasnjenja) a 3 puta sam neplanirano spavao u manili, jer su mi odlazili connecting letovi....cisto ti kazem da se spremis na tu opciju, jer posle od nerviranja nema nista :)....licno mi se ne svidja tvoj standardni itinerary, pogotovu boracay ce u to vreme da bude haos, budva na kvadrat, mada je takav i inace hehe...ali ok, svi imamo svoje preferencije...palawan je vrh, a ako volis ronjenje, idi na sever palawana, i coron malo iznad, mada je coron rasturen od nekog tajfuna pa je bas krs..takodje, zapadni mindoro...a ima jedno ostrvo blizu boracay-a- romblon, koje je 100 puta lepse...do njega se ferijem brzo stize...davao je grad na jugu ostrva mindanao, na samom jugu filipina, i do tamo su malo skuplje karte...ja sam bio samo na severu mindanaoa, i na jednom ostrvu pored istocne granice, siargao, ali to sam isao jer je tu jedan od najboljih surfova na svetu...i stvarno je fantasticno, siargao bi svima preporucio i ako ne surfuju :)

Bam bam, za sad sam uzeo dve karte, air asia Manila - Davao 79e dve karte sa 15kg torbama i Davao - Cebu 49e isto dve karte sa torbama. Mislim da sam dobro prosao, ostatak plana nemam jos definisan, od Cebua cu itici u Oslob na snorkeling sa kit ajkulama.

Sto se tice Biracaya na njega i na Palaean balavim vec godinama tako da Budva ili ne idem, bolje nego da se kajem posle jer ko zna da li ci se ikad vratiti na Filipine. Period isto nisam mogao da biram,da jesam vise ni forsirao Mart. Veci mi je problem kako sa uglavim taj Boracay nego sto ce biti guzva. Daj neku preporuku za Cebu za videti.

Ne znam za cebu, tamo sam bio samo u tom gl.gradu...ali kad sam leteo za surigao (to je severoistok mindanaoa), iz aviona sam gledao neki ogromni niz atola, to je fantasticno izgledalo...bile su tamo neke kucice na vecim, ali se lepo sve videlo, da ljudi tu dolaze brodicima i camcima na dnevne izlete...ne znam kako se to zove, ali raspitaj se, to ti je od mactan aerodroma pa desno, ka ostrvu leyte, ako gledas na mapi...tuda je leteo avion...ma bilo je dosta blizu cebu glavnog grada....

sto se tice palawana, treba otici na tu underground river,  dobra je akcija, a to ti se ide iz puerto princese..a ronjenje i one perverzne plaze su na severu, kod el nida, i jos ima tu milion nekih ostrvaca na putu za ostrvo coron..neko je ovde i pisao o toj ekspediciji koja ide od palawana do corona, ja nisam isao, ali je prica da je vrh akcija....malo je skuplje, i traje jedno 4-5 dana...

mislim da filipini imaju dosta lepsih mesta od boracaya, to je samo lepo upakovana reklama za turiste, al kad si navalio, idi pa gledaj :).....probaj hilot masazu obavezno ;)

evo ti link za ekspediciju http://taophilippines.com/

Kod koje kompanije je najbolje bukirati fake kartu za Manilu sa maležanskog Bornea ili iz Džakarte i potom za bilo gde gde nam ne treba viza unapred (Singapur, Hong Kong, Japan, Koreja...)? 

Ja sam bio na tao expedition-u :) Prvi iz Serbije od kada oni vode evidenciju, sto mi je cudno jer svugde nas ima :)

Najjace iskustvo do sada, bar sto se tice Azije. Isao sam iz El-nida, do Corona. 5 dana cetiri nocenja. Cena jeste veca ali vredi. Sve je ukljuceno od spavanja, klope (koja se uglavnom sastoji od ribe, pirinca (philippino power no1), nekog chillija (philipino power no2), cedjenog soka i gomile voca). Ako neko zeli alkohol, a svi zelimo :) to se moze poneti na brod u neogranicenim kolicinama, ali to sami placate. Spava se na "napustenim ostrvima" gde su oni podigli mini kampove ili na ostrvima gde zive lokalci, ali ostrva broje po 50ak stanovika. Ono sto se vidi uz put, kao i ostrva na koja se pristaje .... nestvarno. Mi smo cak imali i neki mini tajfun u januaru pre dve godine, kada sam ja bio, pa smo morali da ostanemo na jednom ostrvu dan duze. Ali nije mi lose palo, konacno su umesto ribe, okrenuli PRASE :D

Sve u svemu, mislim da je supe stvar i da niko nece zazaliti ako ode. Jeste skuplje ali .....

E da ... ako neko bude bookirao expediciju, obavezno neka trazi da bude u grupi koju Jem's vodi http://vickyflipfloptravels.com/tao-experience/(lik na drugoj slici).

Sreo sam u Manili ljude koji su bili u isto vreme kao i ja, samo na drugom brodu i rekli su da im je crew bio los i da su bas bili flegmani... Dok je Jem-ova ekipa vrhunska od pocetka do kraja.

Edited by traveleasy

Pretrčala sam šta je dosad pisano, a pisano je dosta. 

Molim za pomoć oko planiranja odmora na FIlipinima. default_osmeh1.gif

Treba mi informacija kako da najlakše (i lova igra ulogu naravno) da od Cagayan de Oro odem na neku destinaciju na FIlipinima gde bih provela nekih 10ak dana u miru i odmoru i vratila se ponovo u Cagayan. 

Pitanja su ukratko:

1. Da li (i s obzirom da idem sama) da uzimam u obzir neke ferije, trajekte (npr. do ostrva Bohol)?

2. Da li mi svi putevi do lepih destinacija idu avionom preko Cebua ili Manile? 

3. Koje su top destinacije za kupanje i odmor (ne žurke, da bezbednost, ne skupo, da uređene plaže)?

Za početak to, pa se nadam da ću naići na nekog sagovornika. default_osmeh1.gif

P.S. Bila sam sad u julu 2 nedelje i videla šta je Manila i šta je Cagayan i to mi od Filipina ne treba. default_osmeh1.gif

@bam-bam: slažem se sa tvojim dosadašnjim kiritikama pa se pitam da li uopšte Filipini da budu izbor ili da probam da ubudžim neku drugu državu. Pod broj jedan hoću da se odmoram i uživam: struja, dobar pritisak tople vode, bezbednost i wifi su osnovne fiziološke potrebe :D A onda na red dolazi: čisto, lepo i ukusno itd. :)

• 2 weeks later...

Sto se tice smestaja na filipinima koje su cene za pristojnu dvokrevetnu ili jednokrevetnu i da li treba smestaj rezervisati unapred? Konkretna palawan 4-5 dana i manila par dana mozda i cebu.

Edited by Zoki28

@bam-bam: slažem se sa tvojim dosadašnjim kiritikama pa se pitam da li uopšte Filipini da budu izbor ili da probam da ubudžim neku drugu državu. Pod broj jedan hoću da se odmoram i uživam: struja, dobar pritisak tople vode, bezbednost i wifi su osnovne fiziološke potrebe :D A onda na red dolazi: čisto, lepo i ukusno itd. :)

pa idi u drugu drzavu, ako mozes heheh...

sve tu u okolini je, po meni, bolje...biraj: tajland, vijetnam, indonezija, kambodza...

Sto se tice smestaja na filipinima koje su cene za pristojnu dvokrevetnu ili jednokrevetnu i da li treba smestaj rezervisati unapred? Konkretna palawan 4-5 dana i manila par dana mozda i cebu

smestaj nije bas jeftin...hosteli su ti oko 15-20$ u dvokrevetnoj sobi, po coveku ( znaci 30-40 ukupno)....to su malo bolji hosteli...

za hotelcice po manjim mestima, gde nema hostela , su slicne cene, malo jace, tipa 25-30 $ po krevetu..al to je bas ono, basic...

mislim da su filipini i indonezija najskuplji za smestaj u regionu..

pogledaj mnl boutique hostel, oni su prilicno cool, imaju i u manili jedan, u makatiju, i na boracayu imaju jedan, i na dobrom je mestu..ali mora uvek rezervacija unapred, jer su uvek puni

Hvala. Inace koja je fora sa hostelima, gde cuvas stvari/novac npr dok spavas? Da li imaju sefove. Zbog toga sam vise za hotele i za airbnb.

Takodje,zar nema onih bungolova na baliju za nekih 10 EUR npr?

Edited by Zoki28

Hvala. Inace koja je fora sa hostelima, gde cuvas stvari/novac npr dok spavas? Da li imaju sefove. Zbog toga sam vise za hotele i za airbnb.

Takodje,zar nema onih bungolova na baliju za nekih 10 EUR npr?

heheh kad kazem indonezija, ne mislim samo na bali, cak stavise, to je samo jedno od 17 hiljada ostrva...anyways, na baliju ima nesto jeftinijeg smestaja, zato sto je ponuda mnogo veca, ali i to je skupo u poredjenju sa regionom, u odnosu cena-kvalitet..ono sto na baliju kosta 20$ smestaj je raspad u poredjenju sa 20 $ na tajlandu gde dobijes bungalov sa mermernim plocicama, staklenim zidom , airconom, i tik uz plazu...na baliju su jeftinije npr. gajbe za iznajmljivanje, al to moze samo na mesec dana+...ako te zanima to, imam neke ortake tamo koji rentaju gajbe...sumatra je jako skupa za smestaj..al vredi svaku paru ;)

stvari i novac cuvas u sefu, svi hosteli ga uglavnom imaju....

Hvala opet. Ako dodjem nekada na vise meseci... mozda mi zatreba gajba. Sada dolazim na 4 dana u maleziju, 6 dana filipini palawan mozda cebu pa 6 dana bali i okolina. Kratko vreme ali me zanima, sta bi po tebi vredelo obici za to vreme na svakoj od tih lokacija? Prvenstveno me zanima priroda :)

Edited by Zoki28