Jump to content

Featured Replies

Posted

Planiram da kupim nesto kao "ručni frižider za plažu", pa me interesuje sledece:

1.koliko sati hrana u njemu moze da izdrzi a da se ne istopi ?

2. koji biste mi rucni frizider preporucili ?

3. koliko cesto/da li mogu da otvaram taj frizider tokom 18 h putovanja ?

4. treba li i koliko cesto da se menjaju neke patrone u tom frizideru ?

Ukoliko sam pogresila temu nek me admin prebaci na drugu temu.

mi koristimo taj uredjaj redovno.

Ne kupuj obican plasticni rucni frizider jer dzabe zauzima mesto.Rashladna torba, funkcinise isto, a laksa je, manje zauzima(narocito posle kad je ispraznis) mesta i prakticnija je.

U nju ubaci dva tri pingvina,dobro zaledjena, a mi uvek dodamo i koju flasicu zamrznute vode, i time ubijemo dve stvari.

Drzimo lakse temperaturu,i

uvek imamo uz sebe rezervu vode na putu, jer jedino je to bitno ,sve ostalo ima alternativu.

I nikad ne zas kakva je situacija sa vodom tamno gde dolazis, tako da jedna flasa vode u nasem, prtlagu uvek ide. cak i kada pricamo o dalekoazijskim turama ili africkim. Veruj mi da je voda nuzna.

Dobro zaledjena harna, uz ovakav psotupak koji sma ti opsiao,dva tri pingvincica plus voda drzi ladno i 36h ako se ne otvara.

ako se otvara onda je to naravno druga prica, i ostali "lokalni faktori" znacajno uticu.

Mozda je najbolje da posebno imas frizider u kojem nosis smrznnutu hranu, i to ne otvaras dok ne stignes na lokaciju,

a u drugoj torbi ,nebitno, imas sendvice i klopu za usput.

Po meni bi to bilo logicno.,

naravno da nije i jedina i opcija.

• Author

"U nju ubaci dva tri pingvina,dobro zaledjena"

Pingvini su oni mali plavi "zamrzivački elementi" ili...? Koliko pingvin mora da se drzi u hladnjaku pre putovanja?

"ako se otvara onda je to naravno druga prica, i ostali "lokalni faktori" znacajno uticu."

Treba da prenesem stvari iz Segedina za BG (autobuska tura) i treba da bar 3-4 puta otvaram taj frizider, pa me zanima da li ce onda hrana unutra izdrzati da se ne pokvari? Otvarala bih frizider naravno tek kad stignem u Segedin.

Da li taj broj pingvina zavisi od broja artikala koje nosim ili samo od velicine same torbe?

Зависи која је храна у питању, ал' за тако кратак пут ништа се неће укварити - само ће се угрејати. Евентуално живо месо.

Што више отвараш фрижидер то се, логично, греје. Мени је издржавао око 3-4 сата у колима, некада и дуже ако сам успут стављао хладно пиће итд. Дакле, што више патрона унутра или залеђених флаша - процени.

• 9 months later...

Vecina autobusa ima ugradjen hladnjak (frizider) kod srednjih vrata ili pored prednjih vrata tako da ako putujete a zelite da i dalje vam namirnice budu svjeze, mozete zamoliti posadu da tu drzite namirnice tijekom putovanja