Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozzz dragi forumasi, pronasla sam nesto sto mi se cini zanimljivo kao jos jedna od opcija za Lisabon ali i mnoge druge destinacije... Naime od septembra preko Italijanske AirOne (flyairone.com) iz Bg ce biti letova za Milano, Malpensa(MXP) sto nam otvara mnogo mogucnosti za dalje odrediste preko Easyjet-a   :) cak se u mnogo slucajeva i satnice lepo mogu ukombinovati pa tako recimo 25.sep iz Bg se polazi u 9.30 a dolazi u 11.30 u Mil (35e) i kroz 5 sati je let za Lisabon (36e)...

Ja nisam mnogo pratila ovo kao destinaciju ali sam se odmah setila Wolfbgd-a kao miljenika i mnogo vas jos je pominjalo Portugal u raznim opcijama i zanimalo se pa se nadam da ce nekom ovo biti od koristi... ali opet, ako nije povoljno il ako je vec pisano negde a da nisam primetila, ne zamerite   :-[

Na listi destinacija iz Milana na sajtu easyjet-a ima jako puno odredista koje wizz ili ryan recimo nisu pokrivali ili su konekcije bile lose... U svakom slucaju ja se obradujem svakoj novoj mogucnosti   :party:

• Author

Evo i bitna informacija od nekog ko je daleko iskusniji...

wolfbgd:

Odmah svima da kazem koji nisu bili da sam se prilicno izlomatala od Terminala 1 do Terminala 2 i da za to planinarenje treba vremena. Prvo, Wizz ili AirOne slecu (i polecu) sa terminala 1. Aerodrom je prometan i treba dosta vremena da se probijete do exit-a. Onda, hvatate free shuttle koji vas vozi sa Terminala 1 na terminal 2 sa kojeg leti EasyJet. Terminal 2 je vec manje haotican i lak je za snalazenje mada uopste nije mali.

Znaci, tanke vremenske konekcije zaboravite. Pride, shuttle ide na svakih 20min tako da i to treba da se ukalkulise...

Sve u svemu, bas velik aerodrom, guzva na sve strane i gomila letova. Posto je i wizz krenuo da leti na Malpensu iz Debrecina i Budimpeste, ostaje samo da se nadamo da ce jednoga dana krenuti i iz Beograda. Prednost je sto wizz takodje koristi terminal 2.

• 2 months later...

Danas sam u gradu video reklamu za Air One aviokompaniju. Sajt je www.flyairone.com .. Za sada samo imaju letove Beograd - Milano, ali koliko sam na sajtu video Milano je odlicno mesto za hvatanje drugih letova.

Jel ima neko neko iskustvo sa ovom kompanijom ?

• 3 weeks later...

pozdrav svim putnicima  :mah:

vidim da ima let 25.9. koji mi odgovara pa me takodje zanima dal bi neko podelio iskustvo...eventualno neki savet...takodje me zanima posto nikad nisam kupovao karte, dal je ovo na sajtu kad ukucam sve sto treba da platim ( let 50 evra+14 service fee)...wizz air taj dan ima let iz arada koji je druga opcija, dan ranije iz temisvara ( dok dodjem do njega i platim jos jedno nocenje izadje kao airone)...

Ako ides do Arada okreni kompas i vec si na pola puta do Milana.

Ne pratim u poslednje vreme cene wizza ali znam da je za 15tak evrica moglo da se ode pekarskim avionom u 6.30 do Bergama.

Ako ides bas u Milano onda ti je sve jedno koji aerodrom ali ako presedas vodi racuna o udaljenosti i vremenu konekcija (i ceni transfera).

Cena koja ti izadje u poslednjem koraku rezervacije je konacna cena koju placas.

за месец дана раније карте могу да се нађу за 85 евра што је супер повољно из Бгда.

Pa ne znam da li je isto al kontam ako ideš za Milano, bolje ti je da sletiš na Malpensu ili Linate nego na Bergamo :)

Ali iz Skoplja i za Veneciju i za Bergamo a iz Bgd-a nista... nejasno  :? . Ispade ovaj AirOne stvarno najbolji izbor...

hvala na odgovorima, uglavnom odlucio sam se da produzim boravak par dana i obidjem bergamo...greota da se ne odgleda atalanta  clap

Podrzavam odluku. Imas extra povoljan i dobar smestaj u Bergamu tako da ce te dva dana vise ispasti skoro pa gratis u odnosu na razliku u ceni avio karte.

kakve su im ovo opcije kad izaberes let,upises datume,i sad treba izabrat izmedu one 3 opcije:go,smart i value.

za Go kuzim da je za one bez prtljage za cekinranje. a ovaj smart ako imas 1 prtljag,kojii te izade preko 30eura.. glupost..

@jeleros

ne znam bas dal je tako, smart ti daje torbu do 20 kila , to 30 evra je cena za promenu datuma...

Jednostavno sa tom smart tarifom imas najmanje opcija za menjanje ,tj.nema nikakvog menjanja leta,imena putnika niti bilo sta.Zato su najjeftinije.

Sta im znaci first baggage not included? Jel mora se dodatno plati za rucni prtljag? :P

Pošto sam ovdje pročitao da je potrebno malo više vremena za prebacivanje sa Terminala 1 na Terminal 2 odakle leti easyjet, može li neko da kaže koliko je to otprilike vremena? Znači ako npr. sletim na Terminal 1 u 10:00h da li mogu da stignem na neki leti easyjet-a koji je u 12:00h? Znači, je li dosta 2h da bude razlika između slijetanja airone-a i polijetanja easyjet-a?

Google maps je čudo. Kaže oko 5 km, dakle sat vremena peške, a sa bud free verovatno deset minuta

Pošto sam ovdje pročitao da je potrebno malo više vremena za prebacivanje sa Terminala 1 na Terminal 2 odakle leti easyjet, može li neko da kaže koliko je to otprilike vremena? Znači ako npr. sletim na Terminal 1 u 10:00h da li mogu da stignem na neki leti easyjet-a koji je u 12:00h? Znači, je li dosta 2h da bude razlika između slijetanja airone-a i polijetanja easyjet-a?

Nemoj zaboraviti i ovo:

Check-in desks open two hours before the scheduled departure time of your flight and close promptly 40 minutes prior to the scheduled departure for those with hold baggage. Check-in desks for Israel, Jordan, Egypt and Morocco airports open three hours before the schedule departure time and close 60 minutes prior.

sad sam zavrsio rezervaciju preko sajta Airone-a za jedno devojce sa forume i, generalno, nikakva nauka. Sve ide prilicno jednostavno.

Obratiti paznju na dozvoljene dimenzije rucnog prtljaga i tezinu (8kg), na mogucnost da vam neko trazi karticu kojom je placano (a ako niste card holder onda da ponesete kopiju)...

Povratna Beograd-Milano za oktobar 64e (25e karte  x2  plus 14e naknada za rezervaciju).

Comfirmation mail stigao odmah..

• 3 weeks later...

@ wolfbgd

Vidim sa si kupio karte za let Airone? Da li si mozda proveravao stanje kartice koju koristis za internet placanje. Meni su skinuli sumu kao sto sam ocekivao, (iz jedno 4,5 manjih transakcija, za baggage, admin fee) ali i rezervisali priblizno istu sumu, tako da sad ispada da sam platio karte duplo.

Nisam ranije imao slicna iskustva sa placanjem avio karara, pa sam zbunjen, bas kao i sluzbenici u mojoj banci.

Kupio. Povratna karta je bila 50e i 14e admin fee znaci 64e. Rezervisano na intesi bilo 67,90e a posle obrade skinuto koliko treba.

Odradili smo juce i online check in tako da sam ceo proces na air one-u prosao i nema nikakvih problema.

Jedino sto mi je cudno da su odradili 2 racuna. Jedan na 50e (za let) i jedan na 14e (provizija za placanje karticom)...

Devojcica leti za nedelju dana pa cemo znati i kakav je ugodjaj leteti sa AirOne-om

jedno glupo pitanje.

Ako dve osobe putuju preko jedne rezervacije, da li je neophodno da se obe osobe checkiraju, ili ne ( nije mi jasno iz ovog njihovog sajta, a nisam ih ranije koristio, niti znam nekoga da ima iskustva sa njima).

• 4 weeks later...

Ljudi, zanima me da li je neko putovao u Milano sa hand baggage-om?

da li neko proverava dimenzije kofera? Sta ako su dimenzije kofera 55 x 38 x 19, sto je ukupno 112?

znam da su propisane dimenzije 55x35x25, pa samo da vidim koliko su rigorozni.

Devojcica leti za nedelju dana pa cemo znati i kakav je ugodjaj leteti sa AirOne-om

I, kakav je ugodjaj bio?