Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo!  :)

Ima li neko iskustva sa nekim od ova dva ranca? Sta mislite, u smislu odnosa cene i kvaliteta?

1. Ferrino Alpax 50 ; cena je 5.045,00 rsd   

&category_id=70&option=com_virtuemart&Itemid=86'>http://www.gora-i.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=123&category_id=70&option=com_virtuemart&Itemid=86

ili

2. Eusebio  Andoya 50L ; cena je oko 3.850,00 rsd u Capriolo radnji u Bg-u a opis: http://www.monstermarketplace.com/philippines-online-shopping-mart/eusebio-rucksak-andoya-50l ...

Radi se o putovanju od mesec do dva...

Hvala puno!  :mah:

Први тј. Ferrino сам имао прилике да носим и могу рећи да уопште није удобан за дуго ношење - напротив.

Друга два не знам - док не пробам.. што препоручујем и теби.. сви су исте запремине, дакле само је удобност у питању.

Nijedan od ranaca mi nije poznat, ali imam neke generalne savete :) Pogledaj zapreminu, broj i raspored džepova, da li postoje džepovi u unutrašnjosti (za neke vrednije i važnije stvari), da li ima najlon za zaštitu od kiše itd. Zatim pogledaj kako je organizovano otvaranje ranca - samo odozgo, ili možda i sa strane i odozdo, radi lakšeg pristupa stvarima koje su na dnu. Ovaj od 70 l mi deluje prevelik, ali to već zavisi od ličnog stila putovanja (ja na sva putovanja nosim ranac od 35 l - dosad je bio na mnogo kraćih putovanja, ali i na dva tromesečna, pa mi 70 l deluje kao traćenje leđno-vratnih mišića). Osim toga, najvažniji je utisak koji dobiješ kada uzmeš ranac u ruku - da li je kvalitetan, kakvi su šavovi itd. Znaš ono kad uzmeš loše lepljenu patiku pa odmah vidiš da ne valja, a onda uzmeš neku dobru i vidiš po njoj da će trajati. Isto važi i za ranac.

• Author

Okej Lazare, hvala puno na savetu.

Naravno da cu se potruditi da nosim sto manje stvari, ali sta znam, s obzirom da nemam iskustva sa backpack - ovima, razmatrao sam i od 70l... U svakom slucaju, poslusacu te, pa kad ih dobro odmerim rukom/okom, videcu sta cu i kako cu..

pozZ!

Po meni, nije lose imati neki veci ranac od oko 60-70l, jer je ponekad na putovanju neophodno potrpati neke stvari koje zauzimaju dosta prostora. A najbolje ti je da imas i malo veci ranac, ali, koji kad se dobro zategne kaisevima, moze da ispadne i mali. Ja, recimo, putujem relativno cesto avionom, lowcostom, pa iako imam ranac, koji je po dimenzijama veci od rucnog prtljaga, kad se fino zategne kaisevima i ne napuni skroz, taman prolazi kao rucni prtljag. A opet, s druge strane, kad sam isao par puta na planinarenje, ili neke pesacke ture od po 3 dana u divljini, gde je neophodno nositi dosta zimske garderobe, opreme za kampovanje, flasa vode, isti ranac je posluzio, a to ranac od 35l, recimo, ne bi mogao.

A sto se tice kvaliteta, bas kao sto je Lazar rekao, kad ga uzmes su ruke i pogledas, samo ce ti se kasti!

• 2 weeks later...

Moja iskrena preporuka ti je  ferrino jer je to renomirana marka za tu vrstu opreme. Sa time dobijas na boljem dizajnu tj  jednostavnijoj manipulaciji teretom, kvalitetnijim rafeslusima, kopcama, sama tezina praznog ranca je manja, materijal je kvalitetniji i td.  Mada! skoro sam bio u gori i rekli su mi da vise nema tih ranceva sa kataloga, a propustio si i rasprodaju  mekinli ranceva u merkatoru pred njegovo zatvaranje. Tako da ti sledi nova potraga za dostupnim rancevima. Ja ima jedan veliki i nekvalitetan i samo zelim da i ti ne napravis isti izbor. Nikako nemoj da uzimas veci od 50L a ako ti bude zatrebalo uvek na ranac mozes da prikacis/privezes jos neki teret. Koliki god ranac da imas uvek ces ga napuniti i patices :P

Kakav god izbor da napravis ne moze biti suvise los, i ranac ti se nece raspasti , samo je pitanje da li zelis da ostatak zivota provedes u patnji sa istim ili u uzivanju.

Ферино јес марка, ал' је тај ранац са слике безвезе. Носах га, леђа покривих. shtrumpf

• Author

Želim da vam se još jednom zahvalim na pomoći. Slučajno, a opet prema vašim savetima, pre par dana kupih u Bijeljini, u Intersportu, za 130km ovaj:

http://www.mckinley.eu/products/trekking-backpack-kenai-50-w--10_1227

Nadam se da će me dobro služiti.

Inače lik koji tamo radi reče mi da je Intersport u Bosni za 30 do 40%  jeftiniji u odnosu na one u Srbiji i Hrvatskoj. Konkretno, nalazi se u okviru tržnog centra TOM.

Puno pozdrava!

Prijatelju, jeste da je ovo ranac iz ženske kolekcije, ali se čovek prosto zaljubi u boje i dizajn  ::artist:;) Nego me interesuje kako su cene u Bosni niže ako ovaj ranac kod nas košta oko 7500 dinara?  :-\

Ma nije ni važno, ajde neka te služi, da ga nosiš i koristiš do poslednjeg šava  :spot:

izvinjavam se unapred ako smaram sa pitanjima na koja ste vec x puta odgovorili,

ali nisam nasla na forumu ovo sto me konkretno zanima...

dakle, potreban mi je ranac da spada pod one dimezije dozvoljenog prtljaga,

55 x 40 x 20cm

znate li gde ima u BG-u takav ranac da se kupi?

opet ne zanimaju me nikakve marke, nista fancy,

samo najobicniji ranac tih dimenzija...

zvala sam sve one merkur, metro, tempo...tu nema ni u jednoj

pa ako neko zna juuupi :party:

Par nas sa foruma imamo Mekinli od 37 l i on moze da udje u rucni prtljag. Probaj da ga nadjes u intersportu.

• Author

@Skywalker:  hahaha..ženski kažeš? Eto ti sad..isplivala ta ženska, nežnija stran, šta da ti kažem  :party:

Samo da se ne pretvorim u curicu posle metar dana nošenja!!  :happyyy:

A šo se tiče cena...nisam gledao koliko je ovde taj ranac..možda je lik generalno pričao, možda je samo hteo da mi (ga) uvali..ko zna..al sad samo lagano  zvizhd

:spot:

Par nas sa foruma imamo Mekinli od 37 l i on moze da udje u rucni prtljag. Probaj da ga nadjes u intersportu.

probacu, nadam se da imaju neki popust  :party:

• 4 months later...

A kako vi pakujete te ranceve. Ako idete na tesno da bude do 20cm, moze li se dovoljno natrpati stvari u visinu? Voleo bih da vidim neku sliku tog pakovanja.