Jump to content

Featured Replies

Posted

jedan od novijih sam ovde i kako se vidi prva mi je poruka.,.,. pre neki dan sam na radiju od jednog clana ovog kluba saznao za ovu stranicu, a ovde me je dovela njegova prica,.,.,. pa razmisljam da krajem juna, pocetkom jula krenem negde biciklom to bi za sada bila grcka, tacan cilj mesta u grckoj je jos neodredjen. putuje se kao navedeno, spavanje u prirodi bez ikakvog bacanja novca na prenocista. ovo bi mi bilo drugo putovanje, jer pre mesec i po dana sam odvozio becej-sofija-becej, a pripreme su mi trajale 2 dana. znaci neko iskustvo je tu, ali ovaj pu trazim nekog ko bi hteo to da odradi. odrediste moze da se menja po dogovoru, ne mora biti grcka, samo da je druga drzava. pa ko zeli, ne treba mu puno to je sve.

ajmo na more bajsovima, tipa Crna gora, Istambul ili nesto u grckoj, ja sam za, ali da idemo u avgustu... ti navedi sve sto mi je potrebno od stvari...

• Author

jedna jedina stvar je da ne mogu ranije i kasnije, znaci stoji samo za taj navedeni datum jun, jul jer posle toga moram negde.a sto se tice putovanja odrediste bi bilo atina. rutu sam vec napravio sto je nesta po meni jako smirujuce, sto je cilj vec tu,bilo kakav on bio..,.,. a njega imati i nije tako losa stvar, ipak su ovo pozitivni zahvati za malu grupu koja voli da putuje, ne cinimo nikom lose. a stvari sto trebaju ne mogu reci, ali ono sto sam ja nosio za vreme mog prvog duzeg putovanja bilo je dosta malo da bi se osecao ugodno, vreme je bilo cucudesno.,,.,. pa sada sudeci po vremenu najjevftiniji sator i vreca za spavanje bi bili dovoljni i torbu sa nekim namirnicama za pocetak, ali to se dopunjuje u mestu gde se mogu nabaviti. bilo bi dobro poneti i neku dobru knjigu sa jestivim biljkama, ostalo je snalazenje. ako bi pricali o novcu iskreno i nije puno potrebno, ja sam dosta malo potrosio na  putu tamo gde sam stigao i nazad. jos mi nisu jasne neke stvari oko jela koliko sam izdataka imao, jer su bile dosta male za razliku od uobicajne ishrane u mirovanju. kako to zasto to, mozda zbog toga sto sam bio srecan sto imam to u putu oko sebe,da me je to punilo energijom, kao nesta neocekivano sto i jeste, reklo ti je evo ti ovo ti je potrebno terajuci te dalje, iako to ne zna gde ti je cilj

i ja sam o ovome  razmišljala sa drugom, ali fizička spremnost mi nije na nuli, ali nije ni daleko od nje, tako da jedino to, ne znam baš kako bi sve funkcionisalo.. jer ipak Grčka, kad se ide bajsem, i nije baš blizu. Koliko misliš da bi ti vremena otišlo na tako neki put?  :blob:

• Author

ja nemam pojma kako se fizicka spremnost meri, ali to da je na 0, verovatno se ne bi mogao ni krecati,.,.,danas sam merio kilometrazu puta i doso sam na nekih 1350, tako da kad bi dnevno odvozio oko 150 km, trbalo bi mi 18 dana tamo i nazad samo voznje. koliko bi tamo ostao kad stignem neam pojma. da napomenem da znam sa biciklima, ako dodje do nekih kvarova. alat nosim, rezervnu unutrasnju guma i pumpu,.,.samo treba sesti na bicikli i sve ce biti lakse, bar je meni tako bilo. to se oseti kad noc padne pa kad sidjes sa njega, neka tezina puta kako dalje, gde sam krenuo, ali zato kad zaspes pa se probudis pa treba da ga zajases, nesta najjdivnije,,.,.,.

Nekako uvek zavidim ljudima koji mogu da se otisnu na takav put i žao mi je što ne mogu da se pridružim. No, htedoh da preporučim da dobro pregledate iskustva drugih, recimo na Cikloberzi (ali i ovde na forumu), jer ideja je jedno, a realnost nešto sasvim drugo. Pre svega, 150 km dnevno uopšte nije šala, to je maltene prosek na Điru. :) A nosiš i stvari sa sobom. Uglavnom se preporučuje planiranje 100 do max 120 km dnevno i to ako teren nije naporan. Što bi za 1350 km bilo po 12 dana tamo i 12 nazad. Osim toga, preći 100 km u jednom danu već zahteva kondiciju, a prelaziti toliko svakog dana skoro dve nedelje... Možda bi trebalo pogledati alternative, npr da se u povratku ide vozom, bar jednim delom puta.

Uglavnom, jako lepa ideja. Voleo bih da kažeš i kojim si tačno putevima planirao da ideš, ako imaš isplanirano. I da li stvari tovariš na nosače na bajku ili sve na leđa?

Želim vam puno sreće i lep provod.

• Author

imam plan za atinu i budvu, ali to samo ako neko jos bude hteo da vozi, ako se niko ne javi onda odo negde drugde, kod mojih,.,.

ovako izgleda tura za atinu

becej - novi sad 47km - indjija  80 - beograd  127 - vozdovac 146 - mladenovac 185 - topola 209 - kragujevac 248 - donji krcin 294 - krusevac  313 - bogise 356 - blace 372 - prokuplje 402 - pecenjevce 441 - leskovac 454 - grdelica 475 - predejane 486 - dzep 494 - vladicin han 506 - vranje 532 - bujanovac 547 - mekedonska granica 572 - kumanovo 585 - dobrosane 589 - sveti nikole 626 - stip 648 - baltalija 666 - negotino 700 - demir kapija 718 - miravci 742 - smokvica 748 - gevgelija 763 - grcka granica 768 - evzonoi 771 - polykastro 784 - evropos 799 - koufalia 815 - chalkidona 821 - loudias 829 - alexandreia 840 - aiginio 858 - pydna 876 - katerini 889 - leptokarya 917 - paralia skotinis 923 - platamonas 936 - kato aigani 942 - tempe 959 - larisa 988 - mega monastiri 1023 - almyros 1058 - karavomylos 1110 - stylida 1118 - anthili 1137 - molos 1157 - kamena vourla 1171 - livanates 1200 - kastro 1236 - shimatari 1286 - malakasa 1312 - atina 1352km

becej-budva:

becej - novisad 47 - ruma 84 - sabac 119 - koceljeva 158 - valjevo 189 - kosjeric 238 - karan 256 - uzice 271 - bela zemlja 280 - zlatibor 294 - kokin brod 324 - nova varos 334 - prijepolje 361 - brodarevo 385 - unevina 403 - bijelo polje 413 - mojkovac 442 - kolasin 464 - mrke 524 - podgorica 535 - virpazar 566 - sotonici 571 - novoselje 587 - petrovac na moru 594 - katun razevici 598  - drobnici  600 - sveti stefan 604 - przno 606 - becici 610 - budva 614

sad koiko bi se vozilo dnevno, zavisi i od terena i vremena(ali pocetak 7. meseca, valjda nece biti snega). sve sto nosim sav teret nosi ga moj bicikl. sator, vreca i tako neke krpe sto sluze u voznji kacim nazad na nosac(parktreger). obicnu crnu skolsku torbu uspem uspesno i sigurno da svezem napred na korman u kojoj se hrana, alat i visak vode nalaze.,.,. evo mogu da napisem kako sam planirao za sofiju. ta ideja da odem do sofije pala mi je tek tako, dobro, malo sam popio, bila je subota. stvar mi je tek dan sutra bila cudna kad sam doso sebi, jos sam se dvoumio. kad je doso ponedeljak otiso nabavio kineski sator i vrecu i stvarno sam bio odlucan, da sutra podjem. utorak u deset sati sam krenuo na put. ovako je izgledala tura:

1. etapa: becej - vozdovac (izvan prema mladenovcu) 150 km

2. etapa:  vozdovac - paracin 156 km

3. etapa: paracin - pirot (izvan, prema dimitrovgradu) 160 km

4. etapa: pirot - sofija 80 km

5. etapa: sofija - razanj 224 km

6. etapa: razanj - pojate 13 km

7. etapa: pojate - becej (autoputem, drugacije neb uspeo)283 km

ove zadnja tri dana izgledaju malo neobicno za razliku od prethodnih, to sve zboz poludelog vremena. noci su bile dosta hladne mada to nije bilo sve i kisa me je pratila, uzasno vreme, ali ovaj zadnji dan mi je bio sve u jednom. voznja je trajala pa tacno 24 sata. kad je pala noc i temperatura pocela da se spusta, jezivo hladno. dok se vozim sve sto ocekujem jeste neka pumpa, bilo sta, da upadnem da se ugrejem, nekim cajem ili samo toplim vazduhom, pa da nastavim dalje i tako malo po malo autoputem od pumpe do pumpe. al kako se jutro priblizavalo i sunce se dizalo, pa kad te prvi zrak bukvalno udari,.,., aaah kakva radost. jos uzput kad sam video jednu grudvu leda bilo mi je jasno da je stvano bilo ledeno hladno.,,.,.,putovanje je trajalo skoro u minutu tacno 7 dana. sad znam sa tom opremom sto sam imao i imam, izbegavacu april,.,.,. kod mene voznje nisu bile posebno brze, ustvari treba reci spore su, nego koliko su one bile vremenski duge.,.,.,.,

mene ispunjavaju tako neki ljudi, lepo je i citati njihove dozivljaje..,,na primer da spomenem gosp. Snezanu, to remek delo sto jos stvara, kakva karijera,.,.,.,.,.da je ovo sto sam ja odvozio samo tu iza coska

Svaka čast. Ja nisam do sada išao na višednevne bajk vožnje. Nekako ih se pribojavam. Em nemam nikakvu opremu, em mislim da mi ne bi bilo uživanje da idem natovaren (a za opremu i bisage treba i dosta para). Više bih voleo da ne nosim šator, nego da noćim po motelima ili u privatnom smeštaju, a to bi bilo skupo, naravno. Znam ljude koji su išli bajkovima na more, ali tako da imaju i kola. Pa se stalno smenjuju. Ko hoće da odmori, sedne malo da vozi kola. Ako niko neće, onda imaju raspored. :) Uglavnom, auto ide malo ispred, ne mora ni istim putem. I sve stvari u kolima. To mi isto zvuči kao dobra varijanta. Čisto bajkom bih išao možda na par dana, ali opet da se spava negde normalno. Što se kilometraže tiče, max sam išao 80 km za dan i svaki put riknuo. Ali u pravu si, to su bile uglavnom forsirane vožnje. Ako se ide baš laganica, bez ideje da se vratim kući pre mraka, :) sigurno bih mogao 120 km.

Elem, možda ti u planiranju i razmišljanju pomogne i ovaj link:

. Ja nisam odgledao, ;) ali možda nađeš nešto zanimljivo i korisno. I pogledaj definitivno na Cikloberza forumu, ima dosta ljudi koji su išli na takve ture, a i onih koji su ih planirali baš za ovo leto. Možda tamo nađeš društvo.
  • 1 month later...

Mozda upadam ovako napamet na temu, ali ne smeta da pitam.

Interesuje me da li je neko isao u Bugarsku na more skoro i video ima li dobrih biciklistickih staza? Mogu i utisci o voznji na ulicama generalno. Vozimo drumase, i nisu bas za skretanje van ceste.

Smislili smo da ponesemo i bicikle sa sobom (imamo nosac na kolima), ali se malo dvoumimo, ako nema uslova za voznju da ih ne vukljamo bezveze...