Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima, pratim ovaj fenomenalni sajt vec neko vreme, ali tek sada pisem.

Da li neko zna kako najjednostavnije i najjeftinije stici do Vroclava? Da li je to varijanta Bg-Budimpesta-Krakov-Vroclav, ili preko Varsave (sto mi deluje nelogicno, ali mozda se isplati) ili mozda nesto preko Nemacke?

Takodje, posto cu biti skoro 15 dana u Vroclavu, da li neko ima iskustva sa ovim gradom? Sta videti i sta raditi u gradu, eventualno sta u okolini videti i sl.

Hvala najlepse!

Видети све могуће патуљке и пребројати мостове, попити енерџи чај у чајџиници поред џиновског инсекта (8 злота), преко пута је бар млечни, не пропустити (сок је 30 динара), провалити шта су ТРАНСФОРМЕРСИ, видети Иглицу, распевану фонтану исл.

Кад идеш?

А што се тиче цена: БГ-БП: 15 евра, БП-КР (Orangeways-26+): 15ак евра, КР-ВР (DW): 52 злота (13 евара), а ако си студент добијаш 51% попуста уз ISIC...

Питај шта те занима још :)

• Author
  On 5/29/2012 at 6:24 PM, CCra said:

Видети све могуће патуљке и пребројати мостове, попити енерџи чај у чајџиници поред џиновског инсекта (8 злота), преко пута је бар млечни, не пропустити (сок је 30 динара), провалити шта су ТРАНСФОРМЕРСИ, видети Иглицу, распевану фонтану исл.

Кад идеш?

А што се тиче цена: БГ-БП: 15 евра, БП-КР (Orangeways-26+): 15ак евра, КР-ВР (DW): 52 злота (13 евара), а ако си студент добијаш 51% попуста уз ISIC...

Питај шта те занима још :)

Orangeways je autobus, da li je i DW autobus?

Ovo zvuci super. Reci mi, molim te, ako znas napamet, mada bih ovo i sama mogla da saznam, koliko traje ovo putovanje kako si ti predlozio? Treba li da spavam u Krakovu ili moze sve da se stigne za noc i dan/dan i noc?

Takodje me zanima odakle krece bus Orangeways iz Budimpeste.

Bicu tamo poslednje nedelje jula i prve nedelje avgusta. I jedva cekam.

Hvala ti za ideje!

• Author
  On 5/29/2012 at 11:38 PM, goranvu said:

Unutar Poljske, ovaj prevoznik izgleda najjeftiniji na toj relaciji - http://www.lajkonikbus.pl/cennik.php

A genijalan je i ovaj sajt koji ti daje sve opcije prevoza u Poljskoj -  http://en.e-podroznik.pl

Prema mom proračunu, celo povratno putovanje koštaće te minimum 85 eur.

To mi zvuci kao vrlo prihvatljiv iznos. Sad cu pogledati sajtove ove.

Hvala puno!

Izvini što sam te zbunio, DW je auto oznaka Vroclava :D

Pročešljaj malo forum, ima milion postova sa objašnjenjem gde staje orangeways u Budimpešti. Polazi u 7h, dolazi u Krakov u 13:15h, a posle imaš voz u 13:50 po datoj ceni od 52 zlota ili da iskuliraš do 15:30 pa da hvataš minibus za 39 zlota koji će stići pre voza u DW :D (po informacijama sa http://en.e-podroznik.pl/).

Sve u svemu, polaziš iz Beograda u 22:10.

P.S. Ne koristiti narandžaste menjačnice u datim gradovima, kurs je veooooooma loš :D

Кад планираш да идеш? Води рачуна да је почетком јуна у Вроцлаву смештена једна група ЕП у фудбалу. Цене су у складу са тим :)

• Author
  On 5/30/2012 at 3:01 PM, CCra said:

Izvini što sam te zbunio, DW je auto oznaka Vroclava :D

Pročešljaj malo forum, ima milion postova sa objašnjenjem gde staje orangeways u Budimpešti. Polazi u 7h, dolazi u Krakov u 13:15h, a posle imaš voz u 13:50 po datoj ceni od 52 zlota ili da iskuliraš do 15:30 pa da hvataš minibus za 39 zlota koji će stići pre voza u DW :D (po informacijama sa http://en.e-podroznik.pl/).

Sve u svemu, polaziš iz Beograda u 22:10.

P.S. Ne koristiti narandžaste menjačnice u datim gradovima, kurs je veooooooma loš :D

Hahaha, izvini ti sto sam ja tako lako zbunjiva :)

Ok, skontala sve. Malo cu potraziti o tom Orange autobusu, pa se javljam opet ako mi bude trebala pomoc. 

Orange menjacnice cu, s druge strane, izbegavati.

Hvalaaaa!  flowers::

• Author
  On 5/30/2012 at 3:30 PM, Dacia said:

Кад планираш да идеш? Води рачуна да је почетком јуна у Вроцлаву смештена једна група ЕП у фудбалу. Цене су у складу са тим :)

Kraj jula. Odlicna napomena, ali znam za to. Bice gotovo prvenstvo do mog odlaska.

• 1 month later...

Da ne ide mozda neko pocetkom jula... za koji dan???

ja idem sama do Poljske :(  :o