Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima, pratim ovaj fenomenalni sajt vec neko vreme, ali tek sada pisem.

Da li neko zna kako najjednostavnije i najjeftinije stici do Vroclava? Da li je to varijanta Bg-Budimpesta-Krakov-Vroclav, ili preko Varsave (sto mi deluje nelogicno, ali mozda se isplati) ili mozda nesto preko Nemacke?

Takodje, posto cu biti skoro 15 dana u Vroclavu, da li neko ima iskustva sa ovim gradom? Sta videti i sta raditi u gradu, eventualno sta u okolini videti i sl.

Hvala najlepse!

Видети све могуће патуљке и пребројати мостове, попити енерџи чај у чајџиници поред џиновског инсекта (8 злота), преко пута је бар млечни, не пропустити (сок је 30 динара), провалити шта су ТРАНСФОРМЕРСИ, видети Иглицу, распевану фонтану исл.

Кад идеш?

А што се тиче цена: БГ-БП: 15 евра, БП-КР (Orangeways-26+): 15ак евра, КР-ВР (DW): 52 злота (13 евара), а ако си студент добијаш 51% попуста уз ISIC...

Питај шта те занима још :)

• Author

Видети све могуће патуљке и пребројати мостове, попити енерџи чај у чајџиници поред џиновског инсекта (8 злота), преко пута је бар млечни, не пропустити (сок је 30 динара), провалити шта су ТРАНСФОРМЕРСИ, видети Иглицу, распевану фонтану исл.

Кад идеш?

А што се тиче цена: БГ-БП: 15 евра, БП-КР (Orangeways-26+): 15ак евра, КР-ВР (DW): 52 злота (13 евара), а ако си студент добијаш 51% попуста уз ISIC...

Питај шта те занима још :)

Orangeways je autobus, da li je i DW autobus?

Ovo zvuci super. Reci mi, molim te, ako znas napamet, mada bih ovo i sama mogla da saznam, koliko traje ovo putovanje kako si ti predlozio? Treba li da spavam u Krakovu ili moze sve da se stigne za noc i dan/dan i noc?

Takodje me zanima odakle krece bus Orangeways iz Budimpeste.

Bicu tamo poslednje nedelje jula i prve nedelje avgusta. I jedva cekam.

Hvala ti za ideje!

Izvini što sam te zbunio, DW je auto oznaka Vroclava :D

Pročešljaj malo forum, ima milion postova sa objašnjenjem gde staje orangeways u Budimpešti. Polazi u 7h, dolazi u Krakov u 13:15h, a posle imaš voz u 13:50 po datoj ceni od 52 zlota ili da iskuliraš do 15:30 pa da hvataš minibus za 39 zlota koji će stići pre voza u DW :D (po informacijama sa http://en.e-podroznik.pl/).

Sve u svemu, polaziš iz Beograda u 22:10.

P.S. Ne koristiti narandžaste menjačnice u datim gradovima, kurs je veooooooma loš :D

Кад планираш да идеш? Води рачуна да је почетком јуна у Вроцлаву смештена једна група ЕП у фудбалу. Цене су у складу са тим :)

• Author

Izvini što sam te zbunio, DW je auto oznaka Vroclava :D

Pročešljaj malo forum, ima milion postova sa objašnjenjem gde staje orangeways u Budimpešti. Polazi u 7h, dolazi u Krakov u 13:15h, a posle imaš voz u 13:50 po datoj ceni od 52 zlota ili da iskuliraš do 15:30 pa da hvataš minibus za 39 zlota koji će stići pre voza u DW :D (po informacijama sa http://en.e-podroznik.pl/).

Sve u svemu, polaziš iz Beograda u 22:10.

P.S. Ne koristiti narandžaste menjačnice u datim gradovima, kurs je veooooooma loš :D

Hahaha, izvini ti sto sam ja tako lako zbunjiva :)

Ok, skontala sve. Malo cu potraziti o tom Orange autobusu, pa se javljam opet ako mi bude trebala pomoc. 

Orange menjacnice cu, s druge strane, izbegavati.

Hvalaaaa!  flowers::

• Author

Кад планираш да идеш? Води рачуна да је почетком јуна у Вроцлаву смештена једна група ЕП у фудбалу. Цене су у складу са тим :)

Kraj jula. Odlicna napomena, ali znam za to. Bice gotovo prvenstvo do mog odlaska.

• 1 month later...

Da ne ide mozda neko pocetkom jula... za koji dan???

ja idem sama do Poljske :(  :o