Jump to content

Featured Replies

Posted

Ljudi da li je istina da nema vise ambasade Ghane u Beogradu??? Kontam do Budimpeste da odemzbog vize, ima li neko iskustva sa vizom za Ghanu???

Istina je nažalost. Proterali smo ambasadora Valisa Akjianua pre par meseci zbog priznavanja Kosova i ambasada je u međuvremenu zatvorena  :bag:

• 2 weeks later...
  • 2 months later...

btw, ambasada radi...viza dobijena :))) wooohoooo!!

Mene inetresuje isto viza za Ghanu,jesi jos tamo ili se vratio..daj malo iskustva napisi..na sta treba da se obrati paznja??!!

Stvarno, ambasada radi :shockkk: Samo, prilično sam siguran de je jedno vreme bila zatvorena, a ni sajt nije radio pored svega što se pričalo u vezi sa priznavanjem Kosova i gašenjem njihove misije.

Lepo lepo, de li bi mogao onda u par reči da nam opišeš svoje iskustvo - kakvi su bili, šta su ti tražili i tako to? Kako ideš u Ganu i koliko si platio kartu?

Stvarno, ambasada radi :shockkk: Samo, prilično sam siguran de je jedno vreme bila zatvorena, a ni sajt nije radio pored svega što se pričalo u vezi sa priznavanjem Kosova i gašenjem njihove misije.

Lepo lepo, de li bi mogao onda u par reči da nam opišeš svoje iskustvo - kakvi su bili, šta su ti tražili i tako to? Kako ideš u Ganu i koliko si platio kartu?

ja jos nisam isao,idem u januaru..ne mogu ranije.Da radi ambasada u Beogradu.Viza se vadi u ambasadi..evo ga link  http://www.ghanaembelgrade.com/  Dobije se istog dana. Za 1 ulazak kosta 50e a za vise 100e. Potrebno je doneti garantno pismo i popuniti application form koji mozete da skinete sa tog sajta. Ako nemate garantno pismo onda rezervaciju hotela. Inace uopste ne prave problem oko vize.

Najvaznije je da se dobije vakcina protiv zute groznice jer bez toga ne moze da se udje u zemlju. To moze da se uradi na institutu Batut u Beogradu.Avio karta moze da se uzme preko sajta  http://www.gdestinacija.com i kostala je skoro 900eura preko Istanbula. Let traje 1:40h do Istanbula i jos 9h do Accre.

Naucite par reci na Twi pre nego sto odete jer im to mnogo znaci. Ne iznenadjuje se kad vam se svi budu derali sa OBRONI..to znaci beo covek.Odgovorite sa OBIBINI tj crn covek..svima je to smesno.Obavezno lekove poneti protiv dijareje jer im je hrana uzas i ljuta.treba uzeti i vakcinu protiv tetanusa. E sad sto se tice  malarije, lekova kod nas nema a i ne postoji 100% zastita tako da se moze koristiti autan i prskati se stalno. Komaraca ima u Kumasiju ali u Accri slabo. Ipak se treba cuvati.

Ljudi su jako komunikativni. Pogotovo sa belcima jer svi hoce da pricaju sa nama i naravno svi znaju engleski. Ali opet svi hoce da te prevare za pare. Tamo je sve jako jeftino. Sa 100 eura si Bog :P Najbolje bi bilo kad  biste imali nekog odatle da vas vodi a ako ne prvo pitate koliko sta kosta i cenjkajte se jer ako kazu da nesto kosta npr 50 ghana cedis to se moze kupiti i za dzabe)))Jedes lokalnu hranu na ulici koja je skoro za dzabe...ali najbolje je da se jede po restoranima i u brzoj hrani kao sto je chicken republic, fankies..

Belaca ima jako malo. Uglavnom turisti iz Evrope.krajem juna i ceo Jul i tada je kisna sezona. Jos jedna kisna sezona im je pocetkom godine. Jako je sparno. Meni su rekli da ponesem stvari dugih rukava ali ne treba. Znaci sto manje odece jer je toplo.

Ako treba hotel,onda je najbolje potraziti na interenetu ponude.

EE da..tople vode nema. Svi se kupaju hladnom vodom..za hotele nisam sigurna ali inace svi napune lavor i u kadu ga stave pa tako.Uzas! Struja nestaje cesto..jede se uglavnom rukama...Internet takodje nemaju u kucama samo postoje internet caffe-i koji su isto low budget...

Cekaj, rece da ides u januaru, a sad pises kao da si bio  :o

Za jezik je najbolje pricati engleski, jer je zvanican jezik i pre ces imati problem sa lokalnim jezikom, zbog cinjenice da ima mnogo razlicitih lokalnih jezika...engleski se uci u celoj Gani, pa je manja mogucnost za nesporazum...

Jedan od najboljih prijatelja mi je iz Gane...

Cekaj, rece da ides u januaru, a sad pises kao da si bio  :o

Za jezik je najbolje pricati engleski, jer je zvanican jezik i pre ces imati problem sa lokalnim jezikom, zbog cinjenice da ima mnogo razlicitih lokalnih jezika...engleski se uci u celoj Gani, pa je manja mogucnost za nesporazum...

Jedan od najboljih prijatelja mi je iz Gane...

Informacije preuzete iz e-maila.Ako ti imas nesto da dodas,bilo bi dobro svakako,posto ti je najbolji prijatelji iz Ghane.

• 1 month later...

Danas sam zvao telefonom ambasadu Ghane ali nijedan od brojeva sa oficijelnog sajta nije vise u funkciji. Slao sam i mejlove ali se jedan vratio sa obavestenjem "Mail quota exceeded" sto znaci da taj mejl niko nije skoro gledao a odgovor na drugi mejl nikako da stigne.

Trebaju mi vize za kolege koji ce ici da instaliraju susare za drvo koje smo upravo izvezli u Ghanu. Bar su pare legle ako nista drugo  :D Posto sam iz Nisa, nije mi bas zgodno da posaljem 4 kolege da zapucaju po vize u Beograd dok ne proverim nekako da li ambasada radi i dalje i da li moze da se dobije viza. Moze li neko od vas iz prestolnice da proveri sta se desava? Neki telefon koji radi, ovo-ono  ;)

Poz,

Bojan Nikolic, Nis

Da dodam novu informaciju za prijatelje sa juzne pruge kojima je Sofija bliza od Beograda. Viza za Ganu se moze dobiti i u Sofiji. Na sajtu http://www.ghanaembelgrade.com se nalaze podaci za konzularna predstavnistva u Sofiji i Bukurestu.

Gospodin Gospodin Gospodinov iz Sofije mi je odgovorio na mejl i potvrdio da moze da izda vizu i za gradjane Srbije. Potrebno je samo obezbediti sve dokumente prema opisu sa sajta. 

Gospodin Gospodin Gospodinov iz Sofije mi je odgovorio na mejl...

lol:: lol:: lol::

Jesi siguran da te to neko nije zezao ;)

Nije nemoguce! U Hrvatskoj asistenta na sveucilistu zovu novak. A postoje i ime i prezime Novak.

Tako da bi imao novak Novak Novak.

• 5 weeks later...
  • Author

Gana je bila fenomenalna. Necete zazaliti ako idete. Ja sad planiram u Kongo da idem. Ako neko ima neka iskustva da podeli bicu mu zahvalna :)

• Author

Gde si bila,šta si videla???

pa dobio si u mail-u...to sto si postovao pre.ako te jos nesto zanima....slobodno pitaj

• 2 weeks later...

btw, ambasada radi...viza dobijena :))) wooohoooo!!

Na kojoj adresi si ih nasao i da li imas broj telefona?

Da dodam novu informaciju za prijatelje sa juzne pruge kojima je Sofija bliza od Beograda. Viza za Ganu se moze dobiti i u Sofiji. 

Da li ste isli do Sofije po vizu?

U Sofiji se dobija viza bez problema. Opustena varijanta sa pocasnim konzulom. Poneti sve papire, pasose i fotografije. Pokazeti i dokak Ne mora licno da se ide, moze DHL-om da se posalju dokumenti i pasosi. Adresa i e-mail na sajtu. Mobilni za dogovor je +359888339894 i +35971252095.

• 3 months later...

Pitanje za Un IQ e

Da li mozes malo pojasniti proceduru za vizu Gane

Od koliko do koliko sati radi konzulat Gane u Sofiji?

Da li mora da se najavi dolazak?

Sta je sve potrebno od obaveznih dokumenata poneti?

Da li moze po nekom da se posalje pasos i dokumenta?

Za koliko vremena bude gotova?

Hvala unapred ali kad vec imas najsvezije informacije mozda nije lose sistematizovati sve na jednom mestu.

Procedura: nema konzulata, nema redovnog radnog vremena, mada je verovatno moguce samo u normalnim satima...u pitanju je stariji covek po imenu Gospodin Gospodinov (koji je najverovatnije radio dugo u Gani, pa je dobio "funkciju" pocasnog konzula)...on to sve odradjuje u svom stanu i ti to i treba tamo da odneses i sve zavrsis na licu mesta za 10-15min. (posaljete da prosetas dok on to uradi). Ja sam stigao ujutru tamo i malo sam se duze organizovao sa njim, jer je bio u bolnici, ali sam cak stigao stopom do Beograda isto vece...

Dokumenta: zahtev za vizu (mogu poslati mailom), zuti karton, pasos, fotografije (ne secam se, ali ponesi 4) i pozivno pismo (ne znam dali moze bez pozivnog, mozda da nazoves Gospodinova)...i naravno novci - 50e singl, 100e multi.

Ovo je ulica "Plachkovitsa", a broj sam zaboravio mada ce ti on reci preko telefona...bitno je da skontas ulicu, jer on to izgovori cudno i zvuci vise kao neka ulica koja je u centru grada...

• 1 month later...

pozdrav ljudi,

molim vas ako neko zna da li se moze uzeti bussines visa za Ganu i gde?

Planiram preseljenje tamo pa me interesuje sve zivo...koliko se krecu stanovitj.kuce,da li je zemlja u tolikom razvoju kao sto citam na net-u,opasnost od malarije,koji je stepen zastupljenosti nasilja i placki...

pisite molim vas

:cryy:

Nemoj silovati sa biznis vizom, pogotovo ako nemas nikog tamo (bez toga, koliko znam tesko)...uzmi redovnu turisticku, a tamo ces svakako sve lakse zavrsavati...

U zemlji gde se samo cuju dzez i rege, nema sanse da bude nasilja :) u pojedinim delovima KAZU da ima nocnih sacekusa za automobile, autobuse...mada svakako neces putovati nocu, a i autobusi imaju cesto pratnju...mada ovo zaista vise spada pod price od ranije, sada je bas retko i uglavnom i nekim tebi neinteresantnim delovima Ghane...

Zemlja je normalna (u africkom smislu), a novca ima i sa danasnjim razmisljanjem u ekonomiji, sigurno je da ce Gana biti centar tog dela planete...