Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima. Planiramo u avgustu putovanje interrailom po Francuskoj i Spaniji,pa bih zeleo da pitam da li je neko koristio interrail po ovim zemljama i kakva su mu iskustva? Cuo sam da uz skoro svako putvanje vozom moraju da se placaju rezervacije po Francuskoj i Spaniji jer kod njih nema bas puno razumevanja za interrail putnike,pa sam hteo da vas pitam da li ste na neki nacin uspeli to da izbegnete ili da li ste mozda nasli nacin kako da prolazite jeftinije sa tim rezervacijama,a da nije samo izbegavanje brzih vozova?

Rezervacije ne možeš da izbegneš, ako misliš da putuješ onim vozovima koji zahtevaju rezervaciju+doplatu. U Španiji čak i većina regionalnih vozova zahteva rezervaciju! U francuskoj za unutrašnje TGV postoji fora da na automatima za karte uzmeš rezervaciju (izabereš Abo Forfait 2e) za 1,5 EUR. To je zvanično rezervacija za unutrašnje karte, bez doplate, koja ne važi uz Interrail ali 90% konduktera to prihvata.

Probaj da staviš na papir šta sve želiš da posetiš i obiđeš. Vrlo je verovatno da kada su u pitanju Francuska i Španija da će te jeftinije koštati da kupiš karte unapred preko neta, nego da uzimaš Interrail, jedino što si onda manje fleksibilan.

• Author

Pa mi nameravamo da uzmemo kartu 10 u 22 dana. Sa obzirom da je karta od Budimpeste do Pariza preko 200 evra,barem prema onome sto sam ja video,cini mi se da se samo zbog toga interrail isplati. A sa obzirom da nameravamo i Portugal da posetimo,a posle treba da se iz Spanije vratimo za Srbiju,mislim da je interrail isplativiji,znajuci cene voznih karata po evropskim zemljama.

Evo čisto da ti dam poređenje, ako hoćeš sad za avgust recimo da putuješ Pariz - Budimpešta i recimo da imaš pauzu jedno prepodne u Salcburgu, taman da malo obbiđeš ovaj grad, možeš naći karte Pariz - Salcburg, sa presedanjem u Minhenu za 43 EUR i Salcburg - Budimpešta za 13 EUR. To je mnogo manje od 200 EUR. Poređenja radi mesec do dva ranije možeš naći kartu Pariz - Venecija za 35 EUR u kušetu, dok će te samo doplata uz Interrail koštati 25 EUR...Predlažem ti da malo pročačkaš http://europetrainsguide.com/, da stekneš malo bolji utisak, a slobodno i ovde pitaj za neko konkretnu relaciju koja te zanima, rado ću ti odgovoriti.

Pozz