Jump to content

Featured Replies

Posted

KAko je Najbolje putovati do Praga ?

Ja sam pogledao par opcija, al ni jedna mi nije bash bas dobra :D Pa eto mozda neko od vas moze da mi da neki savet ..ili mi kaze neku za koju ne znam :D

Hvala svakako :)

Vozom do Budimpeste, pa busom (Orangeways) do Praga. Meni su tako savetovali,upravo ovde na sajtu,posto planiram drugog jula na koncert Pearl Jam-a ;D

A ovako,zaista,i jeste najjeftinije...

• Author

Pa nije loshe ta akcija al se dugo putuje, imam neku kombinacuju do beca 70e pa busom do praga za 20e.. al to u jednom pravcu..:)

A ove sve low cost kompanije nemaju direktan let...sve neka zajebancija..ne znam ni sam :D

A i zgleda da je ova tema opako izlizana pa niko nece nista da napishe :D

Evo ja ću nešto da napišem. Pisao sam neshmanu privatno ali se ne javlja, pa evo onda javni predlog. Ja se nešto razmišljam da odem kolima do Praga, pa ako bih uzeo još dvojicu sa sobom, ukupan trošak po glavi bi bio manji nego ta tvoja računica u jednom pravcu a putovanje bi trajalo maksimalno 12 sati. Sledeća prednost je što usput može da se stane bilo gde i da se vidi bilo šta, a to najbolje u povratku. Jedino što bih ja ostao u Pragu minimalno puna dva dana, a maksimalno četiri-pet dana. E sad, ako to nekome odgovara nek se javlja.

vidi ovako bio sam pre dve nedelje...autom :putarina srbija 2x570din,madjarska 13 evra za 10 dana i nema manje opcijA ukinuli su 4 dana putarine(ovo 13 evra je zbog kursa inache je 10e ako kupis forinte ovde ili slicno a ne platis u evrima) 10 evra slovacka i 16 evra ceska ukupno znaci oko 50 evra za putarine...u povratku su mi kontrolisali na kolima nalepnice (ceska i slovacka lepis na staklo madjarska je kao racun)) gorivo skuplje u madjarskoj i ceskoj nego kod nas slovacka isto...stize se od 10-13 sati sve ukupno...stajao sam par puta po 15-20min...vozi se lakshe nego do crne gore-sve ravno...put u srbiji ok malo neravan,.,madjarska odlican malo zabun oko MO ringa oko budimpeste iskljucenje posle toga samo pratis table(nisam imao gps)...slovacka ok put isto ali ceska put desna traka katastrofa trucka ispresecan nesto ko kod nas kod indjije stari novosadski samo sto je ravniji pa nije problem toliki samo sto smara to "seckanje" ide se komotno 120-130...cesi se malo lepe pozadi pa smaraju...ides znaci za budimpestu -djer -bratislavu- brno - prag...

hotel sa doruckom oko 13 evra 4 zvezdice 7km od centra (stignes metroom i busom za 15min),.,prevoz funkcionishe besprekorno metro bolje nego u rimu,tramvaji i busevi sve ok..obavezno idi do karlstajna vredi videti odlican zamak imas i voz koji izadje 6 evra za dvoje povratna...eto ja malo rasiri temu pozz

Naravno, ta cena je po glavi samo ako je dvoje u sobi, jer soba ne moze da se dobije ispod 25 eur.

• 1 month later...

Pozdrav idem za Prag na praksu za nekih 15tak dana pa trazim najbolju opciju za dolazak.

Avion nema ispravite me ako gresim.Tj ima ali je skup i bespotrebno dug put.

Za sada imam samo varijantu sa Lastom busom, nekih 17 sati je put koliko sam video. Povratna je 9300din, ima neki popust za studente.

Ima li sta brze/jeftinije od ponudjenog?

Hvala

Može i voz.

A može i kombinacija voz do Pešte, te bus do Praga.

Pisali smo, pročešljaj forum.

Из Новог Сада је 80 евра повратна аутобусом.Ако те не мрзи из Бг-а да се цимаш до НС-а :) Креће се око 9,10 ујутро ако се добро сећам.

• 3 months later...

A je li stanica odakle polazi autobus (studentagency) blizu zeleznicke u budimpesti? tj. je li se problem snaci??

Jel nije najjeftinije:

BG- Pešta 30 eura povratna

Pešta - Prag 38 eura povratna (moš kupit kartu preko interneta na www.mav.hu i onda ju u Pešti podigneš na automatu, samo treba dovoljno brzo kupit)

Trebaš samo vidit jel ti vremena pašu...Vidim da iz Pešte zadnji sa jeftinom kartom ide oko 15 sati.

Moš možda krenit direktnim iz BG za prag oko 6, u Pešti stoji oko pol sata, dovoljno da pokupiš kartu iz automata...U pragu si oko 10 navečer...

Šema za voz koju masovno koriste naši studenti iz Češke.

Kupuju se karte od granice do granice tj. u okviru Mađarske, Slovačke i Češke. Naravno preko neta na sajtovima železnica pomenutih država. Naravno podrazumeva se Avala voz (Bg-Prag-BG)

Povratna karta 2. klasa otprilike ispada oko 34 evra, a 1. klasa oko 60 evra.

Što se tiče relacije do Subotice, date našem liku 500 rsd i nikakvih problema nemate.

Ako treba da napišem relacije pošto sam u žurbi sad, kažite.

Povratna karta 2. klasa otprilike ispada oko 34 evra, a 1. klasa oko 60 evra.

Nije baš tako jeftino, za studente Prag - Kelebija povratna izađe oko 47 EUR:

Kroz Mađarsku Kelebia - Szob je sa studentskom karticom 1980 HUF (7 EUR) od granice do granice u jednom smeru (bez studenstske kartice duplo više)

Kroz Slovačku Šturovo - Kuty je za studente 5,37 EUR (za ostale 10,26 EUR)

Da li znaš da li taj studentski popust važi samo za Mađarske/Slovačke studente ili i za nas?

Kroz Češku Bržeclav - Prag je 280 CZK (11 EUR) promotivna karta preko neta.

Ja rekoh za relaciju Brno-Breclav (Ceska)-Kuty-Sturovo (Slovacka)-Szob-Kelebija (Madjarska)-Bg. Kontam da je iz Praga skuplje.

Kolko ja znam, vazi za sve studente. Ali provericu s ljudima koji su malo duze ovde pa javljam.

Ja rekoh za relaciju Brno-Breclav (Ceska)-Kuty-Sturovo (Slovacka)-Szob-Kelebija (Madjarska)-Bg. Kontam da je iz Praga skuplje.

Aha, ja kontao od Praga. Onda ima smisla tih 34 EUR jer Brno-Bržeclav može za 60 CZK preko sajta ČD da se kupi.

Ovo se isplati ako zelite da idete direktno vozom od Srbije do Praga bez presedanja. Druga varijanta je da u budimpesti (''b'' taster mi ne sljaka na tastaturi, pa to slovo upisujem pomocu copy/paste opcije, zato je malo:) presednete na autobus od one Student Agency agencije. Povratna do Praga preko njih kosta 28 eura sa ISIC karticom, jos 26 do budimpeste, ukupno izadje 54 eura povratna karta.

http://www.studentagencybus.com/en/414_414/STUDENT%20AGENCY%20Prague%20-%20Slovakia/Bratislava/%20-%20Hungary/Budapest

Kolko ja znam, vazi za sve studente. Ali provericu s ljudima koji su malo duze ovde pa javljam.

Ovde sam našao:

http://www.cesun-pecs.pte.hu/menu/52/22

Railway

In Hungary, the railway service does not accept international student IDs. Fortunately, if you are under 26 and a citizen of an EU country, you can get a 33% discount (from Friday 10 am to Sunday 12 pm) in second class carriages.

Sad, ako kupiš preko neta studentsku kartu sa popustom 50% i pokažeš međunarodnu ISIC karticu (srpsku, češku), možda kondukter progleda kroz prste... :102:

Ovo se isplati ako zelite da idete direktno vozom od Srbije do Praga bez presedanja. Druga varijanta je da u budimpesti (''b'' taster mi ne sljaka na tastaturi, pa to slovo upisujem pomocu copy/paste opcije, zato je malo:) presednete na autobus od one Student Agency agencije. Povratna do Praga preko njih kosta 28 eura sa ISIC karticom, jos 26 do budimpeste, ukupno izadje 54 eura povratna karta.

http://www.studentagencybus.com/en/414_414/STUDENT%20AGENCY%20Prague%20-%20Slovakia/Bratislava/%20-%20Hungary/Budapest

Pozdrav! Da li je moguce on-line kupiti bus karte preko Student Agency za Budapest-Prague? Ili koji je sistem rezervacije?

naravno da možeš . Uloguješ se odabereš datume , odabereš mesto u busu , uneseš podatke sa kartice i oni ti pošalju na mejl kartu , odnosno broj rezervacije koji im pokažeš pri ulasku u autobus. Možeš te brojeve da ukucaš u svoj mobilni i da im  pokažeš pri ulasku i pustiće te u bus. Sve je vrlo lako i jednostavno. http://jizdenky.studentagency.cz/