Jump to content

Featured Replies

Dobro, to sam i mislio samo sam se pogresno izrazio u postu,mislio sam da je jasno na sta mislim jer sam pisao odnoseci se upravo na tvoj post na tu temu,al ajde,nek si napisao da stvarno ne shvati neko pogresno

2 ispravke, Fudeks ima neku letnju akciju,cena povratne karte do Beca je 40 eura a voz Beograd-Prag vise nije cena gore pomenutih 150 eura za povratnu kartu vec 12600din u jednom pravcu,povratna 18600din iliti 165 eura,informacija od danas.....

Zdravo svima! Procitala sam celu temu, vrlo je korisna. Molim samo nekoga da mi kaze - kada krece voz iz BGa do Budimpeste, posto tu informaciju ne modu da dobijem preko reda voznje na sajtu Zeleznice, nesto ne funkcionise..:) Hvala unapred!

Zdravo svima! Procitala sam celu temu, vrlo je korisna. Molim samo nekoga da mi kaze - kada krece voz iz BGa do Budimpeste, posto tu informaciju ne modu da dobijem preko reda voznje na sajtu Zeleznice, nesto ne funkcionise..:) Hvala unapred!

Sve fukcionište lepo, moraš izabrati Budapest Keleti pu. Polasci su u 06.45 (nastavlja za Prag) i u 21.45.

izabrala sam, ali i dalje mi izbacuje "Nema vozova za trazenu relaciju!". Hvala na odgovoru. A, taj voz iz bg-a nastavlja za prag, ali kartu za prag rezervisem preko sajta madjarske zeleznice - ovde http://elvira.mav-start.hu/elvira.dll/xslvzs/uf?

Dakle, ako to uradim, nastavljam putovanje istim vozom? Ima dosta termina za vozove od budimpeste do praga, pretpostavljam da ne moram nastavljati tim vozom, vec nekim kasnijim, posto je neko vec napisao da se moze desiti da ne bude te pauze od pola sata, te da se zakasni na voz.

izabrala sam, ali i dalje mi izbacuje "Nema vozova za trazenu relaciju!". Hvala na odgovoru. A, taj voz iz bg-a nastavlja za prag, ali kartu za prag rezervisem preko sajta madjarske zeleznice - ovde http://elvira.mav-start.hu/elvira.dll/xslvzs/uf?

Dakle, ako to uradim, nastavljam putovanje istim vozom? Ima dosta termina za vozove od budimpeste do praga, pretpostavljam da ne moram nastavljati tim vozom, vec nekim kasnijim, posto je neko vec napisao da se moze desiti da ne bude te pauze od pola sata, te da se zakasni na voz.

Meni normalno, bez problema izbacuje. Voz iako kasni mora da stoji u Budimpešti makar 15 minuta, jer treba da se otkači vagon koji ide za Moskvu, zakače dodatni vagoni iz Budimpešte za Prag i zakači nova lokomotiva + ide provera kočnica. Da ne lutaš ovde možeš videti gde se tačno nalaze ti automati: https://jegyvasarlas.mav-start.hu/eTicketV2/jegyatveteli_pontok/jegyatveteli_allomasok.jsp?allomas=keleti

• 2 weeks later...

Meni normalno, bez problema izbacuje. Voz iako kasni mora da stoji u Budimpešti makar 15 minuta, jer treba da se otkači vagon koji ide za Moskvu, zakače dodatni vagoni iz Budimpešte za Prag i zakači nova lokomotiva + ide provera kočnica. Da ne lutaš ovde možeš videti gde se tačno nalaze ti automati: https://jegyvasarlas.mav-start.hu/eTicketV2/jegyatveteli_pontok/jegyatveteli_allomasok.jsp?allomas=keleti

Manje vise sve info oko prevoza,opcije,cene su rekli Rax i cigan90 :P

ja sam pocetkom maja isao vozom sa grupom od jos 5 ljudi, pa je cena kostala oko ili malo vise od 100 evra. A da sam pojedinacno, onda bi me kostala 165 evra.

Elem, posto nema aviJona, mislim da je bolja opcija voz, jer i kada se umorite od sedenja, mozete se setati kroz vagone,upoznavati ljude,zezanje, fotkanje kroz prozore.....bus je monotono, dugacka relacija, ne znam ni kakav je kvalitet puta kroz ugarsku, slovacku....

e sad, alternativa je i voz do beca,pa onda studentagency busem do praga. i Rax-ova opcija je primamljiva novcano, no mene plasi taj tajming, taman krenes na automat po kartu a voz krene....zaeban trip.

dok smo stajali na stanici u BP , resih da se prosetam,protegnem noge i kroz vagone.

elem, savet, nemojte se setkati kroz vagone dok voz stoji u stanici, jer se moze desiti da ostanete u vagonu koji je otkacen i produzava za kijev ili rusiju.

ja jesam video da radnici nesto okrecu, cackaju na vagonu, ali uopste nisam razmisljao...jbg neiskustvo....samo sto sam se vratio u svoj vagon u kom sam krenuo iz singidunuma, tako su se zadnja dva vagona otkacila i krenula dalje. da sam se zadrzao koji minut duze u tim vagonima, ko zna dje bih zavrsio, a moje stvari u drugi vagon. no dobro, makar sam imao torbicu oko sebe,pasos,pare.

mozda malo konfuzno zvucim,ali nadam se da ce te razumeti.

pouka: bez setkanja dok voz miruje u stanici,i licna dokumenta,novac oko vrata.

Aj uzdravlje.

Na vratima vagona sve lepo piše, dokle ide, samo treba pročitati. A voz ako je na vreme stoji 30 minuta, ako kasni, ne može manje od 15 minuta, iz tehničkih razloga koje sam objasnio, što je sasvim dovoljno da se otšampa karta.

Da, slazem se,treba obratiti paznju na te Liste, na svakom vagonu, tacno je oznacena ruta, kuda se putuje, od pocetne do zavrsne stanice.

Pozdrav za sve.

Da li je neko skoro( ili uopste, ako ovaj sistem rezervacije povratka vazi dugo vremena) putovao Lastom do Praga i nazad?

Kupio sam povratnu kartu sa polaskom sledece srede, medjutim, tamo su mi rekli da povratak moram rezervisati u Pragu u agenciji Bohemia Touring na autobuskoj stanici.

E sad, ono sto mene zanima( a gospodjica koja radi nije znala da mi kaze) jeste da li je mogu rezervaciju izvrsiti putem e-maila ili pozivanjem njihovog kontakt telefona, ili to mogu uciniti jedino na licu mesta u Pragu.

Mislim, svakako cu ih kontaktirati, ali rekoh mozda neko ovde odmah moze da odgovori.

Hvala

Manje vise sve info oko prevoza,opcije,cene su rekli Rax i cigan90 :P

ja sam pocetkom maja isao vozom sa grupom od jos 5 ljudi, pa je cena kostala oko ili malo vise od 100 evra. A da sam pojedinacno, onda bi me kostala 165 evra.

Elem, posto nema aviJona, mislim da je bolja opcija voz, jer i kada se umorite od sedenja, mozete se setati kroz vagone,upoznavati ljude,zezanje, fotkanje kroz prozore.....bus je monotono, dugacka relacija, ne znam ni kakav je kvalitet puta kroz ugarsku, slovacku....

e sad, alternativa je i voz do beca,pa onda studentagency busem do praga. i Rax-ova opcija je primamljiva novcano, no mene plasi taj tajming, taman krenes na automat po kartu a voz krene....zaeban trip.

dok smo stajali na stanici u BP , resih da se prosetam,protegnem noge i kroz vagone.

elem, savet, nemojte se setkati kroz vagone dok voz stoji u stanici, jer se moze desiti da ostanete u vagonu koji je otkacen i produzava za kijev ili rusiju.

ja jesam video da radnici nesto okrecu, cackaju na vagonu, ali uopste nisam razmisljao...jbg neiskustvo....samo sto sam se vratio u svoj vagon u kom sam krenuo iz singidunuma, tako su se zadnja dva vagona otkacila i krenula dalje. da sam se zadrzao koji minut duze u tim vagonima, ko zna dje bih zavrsio, a moje stvari u drugi vagon. no dobro, makar sam imao torbicu oko sebe,pasos,pare.

mozda malo konfuzno zvucim,ali nadam se da ce te razumeti.

pouka: bez setkanja dok voz miruje u stanici,i licna dokumenta,novac oko vrata.

Aj uzdravlje.

hahahahaha krenuo si iz singidunuma...pa mnogo onda putujes,nekoliko vekova))))

Био сам у Прагу у мају, Ластиним бусом, 85 евра повратна 12-15 сати пут. На карти имаш број телефона да позовеш или одеш до шалтера на станици и резервишеш повратак, ал' мислим да није фрка јер су бусеви попуњени можда до 50%, тако да свако ма по 2 седишта.

@ babareebu aham, izumeh masinu za vremeplov, pa krenuh na dugo putovanje....  ;D  join the club :)

uzgred, da dodam, sto se gradskog saobracaja u Pragu tice, bio sam par dana,i koristio sam samo tramvaj, cini mi se br 9 od glavne zeleznicke stanice do dela grada po imenu Jarov. tramvaj sam koristio dva put dnevno, ujutru i kasno uvece. Samo dvaput sam kupio kartu, i to od 75min, ili tako nesto, nisam nijednom naleteo na kontrolu, takodje ni u nocnoj voznji. tako da je izvodljivo svercovanje makar na ovoj ruti. za metro ne bih nista mogao reci.

p.s. da se ne javi opet neki filozof, dusebriznik, kako je svercovanje zlocin bla bla. Dosta para se ostavlja po svetskim metropolama,gradovima,selima itd. tako da nece propasti ako se ne plati karta za prevoz.

• 1 month later...

Je l moze neko da mi predlozi najjeftiniju varijantu IZ praga za povratak do Beograda? Osim one lastine varijante od 4-5 hiljada dinara jedan pravac...ima li neceg jeftinijeg? Hvala!

Dan povratka je utorak...a vidim da lasta ide ponedeljkom i petkom, tako da to nije opcija. Da li neko moze da mi pomogne oko povratka iz Praga utorkom?

Iz Praga polazi bus svaki dan u 10h (u Beogradu oko ponoci), na relaciji Prag_ Sofia. U pitanju je bugarski prevoznik, karta se kupuje na stanici, na njihovom salteru (Evropa). Karta kosta 1000czk (oko 40evra), ovo je korisno ako vam Lastini polasci ne odgovaraju. Bus je zvanicno samo u prolazu kroz Srbiju, tako da ce, vozaci da vam stanu, gde se dogovorite. Posebno je dobro za putnike koji nisu iz Beograda, sa njim mogu do Batocine...Nisa... itd. Ovo je provereno vise puta, jer sam ziveo u Pragu.

• 5 months later...

Pre par dana sam putovao do Praga preko Beča. Fudeksov polazak u 21h iz BG, stigli u Beč - Erdberg oko 6:30h (naravno zavisi od granice). Iz Beča u 08:40h Student agency bus za Prag, kreće sa stajališta tržnog centra Stadion, gde staje i U2. Dovoljno vremena i da malo prošetate po centru Beča ili Prateru sa koga možete i peške do stadiona.  Stigli u Prag oko 13:15h.

Fun i relax Volvo autobusi, svako sedište ima svoj displey sa izborom filmova, serija, muzike i par tv kanala, uz to vam daju slušalice. Besplatan čaj, kafa ili topla čokolada 2x u toku vožnje. WiFi u busu na teritoriji Češke. Pauza u Brnu pola sata, s obzirom da je stanica u samom centru grada možete da se prošetate po gradu.

Iz Praga u povratku polazak u 12:30, stiže u Beč oko 17:20h. Opet malo slobodnog vremena po Beču i Fudeksov polazak u 20h, ovaj put sa stanice Südtiroler Platz, metro linija U1. Dolazak u BG oko 5h ujutru.

Povratna karta sa Fudeksom Beograd-Beč 4600 din, može da se nađe i jeftinije ako uhvatite one kupone.

Povratna karta sa Student agency Beč - Prag 35 eura (za odrasle, studenti uz neke kartice imaju popuste) Karta plaćena online na sajtu http://bustickets.studentagency.eu/?3  prilikom kupovine birate i koje mesto želite u autobusu, a prilikom ulaska u bus dovoljno je da pokažete e-mail koji ste dobili od njih ili samo broj elektronske karte.

• 1 year later...

Treba da idem do Praga za par dana i gledam kako najjeftinije da prođem. Nemam opciju da kupim karte preko interneta pa da pitam da li može u Putniku da se kupi povratna karta Bratislava - Prag za dve osobe po ponudi City Star? Koliko gledam na internet strani Slovačkih železnica piše da City Star povratna karta za dve osobe Bratislava - Prag košta 68,70 EUR tako da kada se sabere 2 x 26 EUR (Beograd - Budimpešta) + 2 x 17,5 EUR (Budimpešta - Bratislava kupljeno na licu mesta u Budimpešti) + 68,7 EUR izađe 155,70 EUR dok na internet strani Čeških železnica piše da je povratna karta za dve osobe ponuda City Star Beograd - Prag 221 EUR.

http://www.slovakrail.sk/sk/preprava-osob/zahranicie/produkty-a-zlavy1/ceska-republika.html

Ja mislim da mozes da kupis u Putniku i special Budimpesta-Prag 19e jedan smer ako nije rasprodat. Ako jeste onda ti je najjeftinije da ides busom iz Budimpeste student agency povratna 37e.

Mislim da nema potrebe da komplikujes toliko sa ukljucivanjem Bratislave.

Najjeftinija i najlaksa varijanta je vozom do Budimpeste (26e povratna) a zatim busom Student Agency (povratna 11000 HUF ili ~36e).

Autobusi su odlicni i udobni, imaju "on-board entertainment" sistem pa mozes da pogledas neku seriju ili film, Wifi, uticnice za punjace tako da tih ~8h brzo prodje.

• 1 month later...

Negde pocetkom jula, planiram vozom na relaciji Budimpesta - Prag, uzeo bih povratnu kartu. Koliko sam guglao cena karte je 19 evra u jednom smeru. Ne znam tacno kada cu biti u Budimpesti, ali kada dodjem ostajem u Budimpesti 1-2 dana. Da li su ta 1-2 dana dovoljna za uzimanje povratne karte i rezervacijuu mesta, ili cak sta vise mogu kupiti kartu i pred sam polazak. Molim nekoga ko je upucen u ovo da mi kaze, bio bio bih zahvalan :dance: .