Jump to content

Featured Replies

Posted

potrebno je jos dvoje putnika da bi zajedno ostvarili ovu divnu ideju.planiramo da obidjemo zamak drakule, konstancu,deltu dunava,odesu,krim,yaltu,azovsko more i soci. put smo planirali od 1 avgusta  +/- 5 dana.trajanje puta planiramo oko 20 dana .mozemo se dogovoriti oko plana puta.imamo vectru karavan dizel i nas je dvoje...planiramo da prodjemo sto jeftinije a vidimo sto vise...za put necemo imati troskove viza ,putarina,osiguranja i okvirno planiramo trosak 700 evra po osobi,sa obzirom da cemo moci negde i kampovati mislim da mozemo proci i  sa manje novca...javi te se i sa nekim savetom ili idejom...poz od vlade i ane :gossip: 

Verovatno je trebalo u temu Pronađi saputnika...

Možeš li malo da obrazložiš plan puta (kuda i koliko gde) i troškovnik? Deluje mi puno, očekivao bih 400-500 po osobi max, pa bih da vidim šta ste koliko računali i da li je meni nešto promaklo. Drugo, vidim da planirate Bugarsku i Rumuniju, ne znam da li ste svesni da morate da zaobiđete Moldaviju i uđete u Ukraniju skroz na severu Rumunije? Kad već kažete da nema troškova viza (mislim da je moldavska bila 40 dolara po osobi za jedan prolaz).

Nije problem proći kroz Moldaviju kolima, ako je čovek spreman da se zeza za vizu, koja je na početku godine bila, ako se dobro sećam 65 eura, već proći kroz Pridnjestrovlje kolima. Nisam ja lično tuda išao kolima, ali je moj prijatelj prošle godine prošao kroz ovu nepriznatu državu i tokom tih 20-30 km nekoliko puta su ga zaustavljali žandari i naplaćivali mu neke nepostojeće prekršaje. Na sve to su ga par sati zezali na granici, tražili mito itd. Napominjem da je moj prijatelj iskusan putnik koji je obišao podosta sveta, a kolima pola bivšeg SSSR, tako da nije neka naivčina.

• Author

vidim da je tema prebacena na pronadji saputnika,ok, iako mi je zelja bila i da razmenjujemo iskustva i dodjemo do novih informacije na temu bgd -soci.mislim da je tema zanimljiva za sve koje intresuje putovanje severom crnog mora.mozda je resenje otvaranje teme *bgd-soci kolima info* u putujemo evropa...dobro je sto sirimo temu hvala vam,pisi te...                                                                                                                                                  strog plan puta nemamo,imamo za sad desetak mesta koje bi obisli i par dana da provedemo  na rivijeri socija  i mozda jos neki dan u nekom mestu usput npr.delta dunava...    grubo smo racunali trosak tipa,max150 evra trosak prevoza i 25 evra za hranu pice i spavanje po danu. za moguci problem prelaska istocne  granicne tromedje rum.- mol.- ukr. smo upoznati i uzdamo se u nasu snalazljivost ,za moldaviju necemo vaditi vizu,a i taj granicni prelaz nije za strance, vec za lokalce.imamo iza sebe velika putovanja pa smo optimisti .svakako bi nam dobro dosao neciji savet ili iskustvo iz tog kraja... poz

za moldaviju necemo vaditi vizu,a i taj granicni prelaz nije za strance, vec za lokalce.imamo iza sebe velika putovanja pa smo optimisti .svakako bi nam dobro dosao neciji savet ili iskustvo iz tog kraja... poz

Ne postoji nikakav granični prelaz između Rumunije i Ukrajine u tom predelu (ne postoji nikakav most, niti brod preko Dunava), koliko ja znam taj granični prelaz na tromeđi RO-MD-UA nije samo za lokalce i moguće ga je preći. Jedini način da se izbegne vađenje moldavske vize je zaobilazni put preko severa Rumunije - zapada Ukrajine.