Jump to content

Featured Replies

Posted

Zelja mi je da obidjem crni kontinent ili bar njegov gornji deo, i sad posto nakon upisa imam praznih mesec dana da lencarim i imam neke ustedjevine vole bih da obidjem bliski istok i malo afriku(egipat sudan etiopija) budzet mi je 700 evra pa me interesuje koliko je to izvodljivo sa ekonomske strane i kako bi bilo najjeftinije putovati. sem samostalnih putovanja po balkanu to bi bilo moje prvo veliko putovanje ali msm da nikad necu biti spreminiji za tako nesto :)) imam vremena,volje i entuzijazma a pare se nadju makar otisao na rulet i stavio ovih 700 na crno :))

Sem brige roditelja kako cu to preziveti i da li ce me pojesti negde usput interesuje me kakvo je stanje u sudanu i koliko je to bezbedan put :)) i da li bi mozda za prvi put samo bliski istok bio dovoljan za pocetak ?

Hvala

• Author

Ovako ,nakon temeljnog istrazivanja  ovo je od danas postala tema Bliski istok. ::crazy:

Nakon premisljanja shavtio sam da je ovo za sada nmgca misija.

Tako da ostaje da se orgaznizujem pa da bar u septembru ako ne u julu krenem na putic.

Posto prilicno vozim bicikli razmisljao smi o toj variajnta ali posto je bicikli koji imam iskljucivo drumski i prilicno vredan i nemam iskustva sa putovanjima od preko 100 km na biciklu ne znam i koliko je t izvodljivo :))

Sve je izvodljivo samo zavisi na kakve kompromise si spreman ....uostalom napravi malo bolje plan puta i rutu pa ce ti verovatno onda ljudi pomoci sa nekim idejama

• Author

Plan je balkan flexipassom do Istanbula a za dalje zbog trenutne situacije nisam siguran kako bih isao tj. kuda mogu... .Voleo bih da posetim sirija jordan liban i izrael mada ne znam ni Kako mogu u Izrael da udjem posto sam procitao negde da je to kopnenim putem nmgce.Znaci najvise me interesuje da li s moze u siriju, koje gradove vredi  da posetim i neki okvirni plan puta sa gradovima i prevozom(planirao sam vozom koliko mogu i sad to nisam siguran da li idu vozovi kada i sta i da i uopste neke drzave imaju zeleznicu :D) nekim bitnijim informacijama vezanim za put.

Plan je balkan flexipassom do Istanbula a za dalje zbog trenutne situacije nisam siguran kako bih isao tj. kuda mogu...

Можеш где год хоћеш.

Voleo bih da posetim sirija jordan liban i izrael mada ne znam ni Kako mogu u Izrael da udjem posto sam procitao negde da je to kopnenim putem nmgce.

Могуће је из Јордана али у повратку не можеш кроз Сирију.

Znaci najvise me interesuje da li s moze u siriju, koje gradove vredi  da posetim i neki okvirni plan puta sa gradovima i prevozom(planirao sam vozom koliko mogu i sad to nisam siguran da li idu vozovi kada i sta i da i uopste neke drzave imaju zeleznicu

ЗНАЧИ ;D може у Сирију али је питање колико си спреман да ризикујеш. Све што посетиш у Сирији вреди. Сирија има железницу.

И једно питање за крај. Да ли си прочитао своју поруку пошто си је написао? Нигде тачке, зареза, гуташ слова, као да ниси ишао у школу.

• Author

Hvala.Ja vec imam plan sta bih obisao u Siriji samo me je ta situacija malo zbunjivala jel znam da to bude malo naduvano.Od sada cu se truditi da pisem pravilno tj. bar koliko mogu.Da moje poruke cesto budu jako  konfuzne i sa puno gresaka to znam, jel to je iskljucivo zbog menjanja pisma i jezika na kom pisem i zbog zurbe.Za nekog ko pise besede i ko je uspesno ucestvovao na par takvih takmicenja znam da nije bash normalno ali sve je stvar strpljenja tako da cu se truditi da pisem normalno . ;D

• 2 months later...