Jump to content

Featured Replies

• Author

'Nači, evo za prevoz.

Beograd - Budimpešta povratna 26€

Budimpešta - Prag povratna 30€ (slična je cena za Orangeways i Student Agency Bus)

Prag - Drezden povratna 20€ (Orangeways)

Ovo je ukupno 76€.

Zaokružih ono na 90 nadajući se da u preostalih 14 mogu da upadnu cene za unutar-gradski prevoz, ali sam se ovde verovatno ipak prevarila ukoliko nam bude trebao prevoz u svim gradovima u kojima budemo (jer još uvek nismo odlučili tačno koje ćemo hostele odabrati).

No, zaključili smo da nam se ipak Berlin najviše sviđa, i uspeli da nađemo smeštaj po prihvatljivoj ceni :D pa sad treba još i to uračunati, tj. nešto Drezden-Berlin povratna, pa će biti i više. smartass

• Author

Evo da javim, konačno smo napravili plan i rezervisali hostele.

Bićemo 4 dana u Pragu, 2 u Drezdenu i 4 u Berlinu. Putujući ćemo proći kroz Budimpeštu, gde ćemo provesti dva puta po nekoliko sati. Ovo je maaaksimalni broj dana koji smo mogli izdvojiti za putovanje, s obzirom na fakultetske obaveze (biće otprilike s ispita na put, pa s puta na prvo predavanje).

Hvala svima na idejama i smernicama. Vaši komentari su nam bili značajni i korisni.

Nemojte se ljutiti što nismo poslušali sve ideje - biće još prilika :D

Uzimali smo svuda sobe samo za nas dvoje, i birali smo najjeftinije hostele, ali pod uslovom da su delovali dovoljno pristojno po fotografijama i reviewovima (čisto kupatilo i tako to). Put i smeštaj će nas koštati oko 270e za ovih ~12 dana. Moglo je i dosta jeftinije, npr. da smo uzimali shared rooms, koristili autostop, itd, ali zasad smo hteli ovako. Zadovoljni smo time kako je zasad ispalo. Nadam se da je ovo tek početak naših samostalnih putovanja, i da ćemo se vremenom više opustiti itd.

Ako budemo pisali neki putopis, podelićemo ga  :D

U mom slučaju iako imam malo preko 40g,možda mi i nije mesto u shared room ali to je neprocenjivo iskustvo.Letos na Santoriniju sam bukirala female shared room(ne predstavlja problem ni mixed) i upoznala interesantne ljude sa svih strana sveta.