Posted June 29, 2012 Planiram da odem za par dana za Crnu Goru u Susanj,pa me zanima da li je neko bio tamo i kakva su vam iskustva? Kakve su cene hrane i to? Kakve su plaze? Kolika je guzva u julu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 30, 2012 Ja sam porijeklom iz Bara. Plaže su tu pretežno kamenite, čak i ako pratiš obalu par kilometara, isto je stanje. Što se tiče obalskog dijela u Šušanju, prilično je haotično -- gužva, buka od silnih narodnjaka i zabavnjaka iz obližnjih kafića. Što se tiče same vode, nikad nije kristalno čista, kao recimo na Kadicama, Crvenoj ili Maloj plaži (to su prve plaže posle Šušanja - kad kreneš prema Sutomoru, ali nisu mnogo udaljene, 15-ak minuta hoda), pa ti savjetujem da za mir i uživanje potražiš neku od tih malo udaljenijih plaža U Šušanju je čitava plaža prekrivena borovima, pa uvijek možeš da nađeš hlad i da sjedneš da pijuckas kafu u hladu kafića. Na Kadicama ne postoji hlad, na Crvenoj i Maloj postoji kafić. Mala mi je posebna draga jer su ljudi koji dolaze sjajni, muzika je uvijek dobra i voda je skoro uvijek kristalno čista. Svake srijede (čini mi se) prave večeru za sve goste -- free of charge! https://www.facebook.com/ghostridermalaplaya Ako kupuješ hranu, cijene su prilično slične kao u Beogradu. Ugostiteljske usluge su za nijansu jeftinije, ali očekuj da su cijene manje-više u beogradskom cjenovnom rangu. Tako je, makar, bilo prošle godine. E da, Šušanj je dobar što se tiče obilazaka bližih (i daljih) plaža, ali je dosta udaljen od centra, 25-30min hoda. U centru imaš Dublin Pub, obavezno svrati ako budeš bila u blizini. Supermarket "Kaća" radi 24h dnevno i to je jedina prodavnica sa tim radnim vremenom. U Šušanju postoje supermarketi, piljare itd. tako da se ne brini što se nabavke hrane i sl. tiče. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 30, 2012 Been there, done that. Jedne godine sam letovao tamo, imao veoma povoljan smestaj doduse bio je u brdima skroz (jbg ne moze jare i pare). Plaze kamene, dosta drveca pa ima lepog hlada, uvece bi uglavnom setali do centra Bara ... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites