Jump to content

Featured Replies

Posted

Zna li neko nešto o ovom vozu? Ja bih avionom do Soluna, pa bih odmah dalje do Atine vozom. Koliko košta karta? Flexipas verovatno nije ekonomičan, pošto imam više od 26 godina.

Ima 7 polazaka svaki dan, najbolje da sam pogledas koji ti odgovara i da rezervises kartu. Racunaj da ce ti trebati bar 20-30 eura u jednom pravcu. Evo ti njihov sajt http://tickets.trainose.gr/dromologia/

Poslednji put kada sam se vozio tim putem (pre 2 god) bilo je 3 vrste voza, ne znam koje su cene karata pošto sam išao sa fleksijem, ali se sećam da za dva "brža" voza je trebalo doplata od 20€ do 40€. Jedini savet koji mogu da ti dam je da ako planiraš da ideš onim najjeftinijim OBAVEZNO uzmi rezervaciju, inače ćeš provesti 6 sati stojeći, ako ideš vikendom verovatno ćeš morati da uzmeš rezervaciju dan dva unapred.

E da,ovo za rezervaciju sedista shvati ozbiljno,posto smo ja i drugar isli pre neku godinu tim vozom,i iako je voz imao "1000" mesta,maltene SVA mesta su bila zauzeta.I svi putnici su imali rezervacije (sem nas :) ).Ne pamtim da sam video tako nesto u nekoj drugoj drzavi/relaciji.

Grcki kondukter je popizdeo na nas,posto nismo imali rezervacije sedista,ali posto nije znao engleski samo je gundjao i psovao,al nas je ostavio na miru na kraju (iako mu je prva namera izgleda bila da nas izbaci iz voza,posto nemamo rezervacije).A nas dvojca smo se snalazili od stanice do stanice:ako ima negde slobodno mesto (/mesta) seli bi tu,dok na nekoj od sledecih stanica ne dodje "vlasnik" tog mesta sa rezervacijom i otera nas.Zatim bi potrazili neko drugo slobodno mesto i tako redom.Jedan deo puta smo ipak prestojali,posto nije bilo slobodnih mesta na vidiku :)

• 3 weeks later...
  • Author

Prvo da vam zahvalim za sve savete. Kupio sam karte preko neta i rezervisao sedišta. Sa koje stanice u Solunu polazi voz? Ja slećem wizzovim letom na solunski aerodrom, pa ću u bus do Nove železničke stanice. Ne znam kako dalje, nisam nikada tamo bio. Može pomoć?

• 5 months later...

Da li neko zna koliko je doplata za intercity vozove iz Soluna za Atinu sa Balkan fleksijem?

Da li neko zna koliko je doplata za intercity vozove iz Soluna za Atinu sa Balkan fleksijem?

Ne znam tačno kolika je, ali znam da je poprilična, gotovo kao da kupuješ kartu.

Doplata je 15,5 eura.Ako znas kad ides bolje je da kupis one promo karte od 9 eura.

Pa ako bih kupio karte preko neta onda balkan fleksi nema smisla. A video sam da ima poslednji voz svakog dana, oko 23h, koji nije IC. Ali to je petak i pretpostavljam da mozda nece biti vise rezevacija, mada je zima. U svakom slucaju cu se snaci i hvala!

Evo bas sad gledam voz za veceras u 23h i ima 100ak slobodnih mesta.Tako da ne treba da brines.

Odlicno, valjda se nece rasprodati do sledeceg petka :)

• 10 months later...

Da li je moguce koristiti ovaj nocni voz u 23h sa balkan flexipassom, bez doplate?

Takodje gde potraziti promo karte od 9e?

Hvala

Da li je moguce koristiti ovaj nocni voz u 23h sa balkan flexipassom, bez doplate?

Takodje gde potraziti promo karte od 9e?

Hvala

Imas na sajtu grckih zeleznica. Samo koliko ja vidim za ovaj nocni nema nikakve promocije. Recimo sad sam nabrzaka nasao imaju jos 5 mesta 30.12.2014 za 9e al jutarnjim sto krece u 18:04.

https://tickets.trainose.gr/dromologia/

za 30.12.2014  godine? To je za vise od godinu dana? A cak ni za taj datum ne mogu da nadjem cenu od 9e...?

Pored toga kako je jutranji ako krece u 18:04???

za 30.12.2014  godine? To je za vise od godinu dana? A cak ni za taj datum ne mogu da nadjem cenu od 9e...?

Pored toga kako je jutranji ako krece u 18:04???

Greska moja nasao sam prvo za 01.01.2014 jutarnji voz, a onda sam nasao da imas i 30.12.2013 ovim uvece pa kako sam brzo menjao zaboravio sam to da promenim.  ;)

Kako nemozes da nadjes pise ti za voz 61 3@9€

• 2 months later...

bio letos i prijatno sam se iznenadio. po pricama koje sam cuo, grcka zeleznica je u rangu nase. Ali su uspeli da me demantuju, bar sto se ove relacije tice :)

letovao sam na halkidikiju i napravio sam izlet do atine. od mesta na halkidikiju do soluna, isao sam autobusom za 11 eura, od soluna do atine je bila karta oko 30 eura povratna.

uzeo sam onaj nocni sto krece oko 23:00 i u atinu sam stigao oko 5 ujutru. tu sam uglavnom spavao ceo put i nisam se mnogo upustao u razgovor s ljudima okolo, tek poneka servisna informacija i sta me ceka u atini.

celodnevno razgledanje grada gde sam se raspao, posto sam isao nazad uvece u 23:35. kad sam izasao iz voza, nisam imao pojma gde treba da idem jer sam stigao u tik zore, a iskren da budem, nisam ni znao sta prvo da obidjem. spavao na klupama u parku, kazu da je tih dana u atini bilo najtoplije u nekoliko desetina godina, bio je 8. avgust.

kad sam isao nazad, zurka. mnogo mladih ljudi u vagonu, brzo smo nasli zajednicki jezik i put do soluna je brzo prosao, ljudi su celu noc bili budni. bili su zapanjeni cinjenicom da sam samostalno odlucio da idem cak sa halkidikija do atine i nazad, i to sve za maltene jedan dan :D potrosio sam tada samo na put oko 60 eura, celodnevna karta za metro u atini je oko 4 eura, voz 30, bus solun pefkohori (povratna) ukupno 22 eura.

problemi u povratku oko karte. rezervisao sam je preko interneta i dobio sam onu verziju za stampanje koju nisam nikako mogao da odstampam tada jer mi je bilo mrsko da po turistickom mestu trazim kopirnicu, pa sam odlucio da kartu, tj. sliku karte prebacim na telefon i da tako pokazem kondukteru :D naravno, imao sam pasos kod sebe pa sam mislio da ce on u evidenciji putnika videti po imenu i prezimenu da sam to ja.

kad sam isao tamo, samo sam mu pokazao pasos jer je video da sam stranac i nasao me je u evidenciji putnika.

kad sam se vracao, rasulo.

krenem da pricam na engleskom, naravno gleda me i pojma nema sta pricam, ja njemu na engleskom on meni na grckom. i tako se preklapamo. u momentu je ceo vagon zanemeo i gledao u nas, izgleda da je rekao nesto na grckom sto su razumeli svi osim mene. cutanje jedno dve-tri sekunde :D hladan znoj.  kazem ovoj devojci sto je sedela preko puta mene (na engleskom) da mu objasni da mi je karta u telefonu uslikana a da on proveri da li sam na listi putnika, uvidom u moj pasos, posto pise na mestu sedista moje ime i prezime na papiru koji drzi. i devojka krene da prica s njim, on nesto odmahuje rukom i krece prema vratima, revoltirano. odjednom se okrene i vrati s tim papirom ka meni i kaze "ajde, ajde"  na srpskom :D i uzmem ja taj papir, nadjem se i kazem mu da sam to ja, boze pomozi kako mi je procitao ime ali ok :D

karta izgleda ovako:

1393179149.jpg

• 7 months later...

Ako neko zna dobro bi mi dosla info...

Sa koje Zel stanice iz Soluna na koju zel stanicu u Atini ide voz.

Dok je jedna bila u Solunu bilo je prosto ali sada ima ova nova Sidirodromikos Stathmos Thessalonikis i pise da sa nje ide IC za Atinu ali nigde nemam potvrdu toga. Takodje, nekada je u Atinu stizao na stanicu Larisis...valjda je i dalje tako.

Naravno, ako neko zna i za free parking u Solunu...bilo bi extra.

Naime, mozda cu ici u sredu na utakmicu LS i da ne bi vozio do Atine (gorivo i putarine i umor...) mislim da idem do Soluna i uhvatim voz u 12.00 koji je u Atini u 17.20... onda na Karaiskaki stadion Metroom pa kada zavrsi utakmica, oko 22.30 brze bolje na voz u 23.50 (nadam se da moze da se stigne) i u 6 sam u Solunu odmorniji prilicno jer verujem da cu bar 8-9 sati odspavati u vozu u oba pravca...

Racunica je da me putarine u oba pravca kostaju 60e plus 100e gorivo sto je 160e. Povratna vozom je 38e...dvjica nas je tako da se i tih 80e uklapa. 

Edited by wolfbgd