Jump to content

Featured Replies

Posted

Ciao svima,

interesuju me iskustva forumasa koji su u poslednje vreme leteli Flydubaijem (DXB Terminal 2) ili Airarabijom (SHJ).

Kako biste ocenili ove terminale? Da li ima mesta gde de se prilegne? Hrana? WiFi? Uticnice za struju?

Da li se moze bez vize do Terminala 1 (Dubai)?

Hvala na informacijama!

(u sledecih par meseci cu provesti jedno 30ak sati na ovim mestima, posto ne planiram da bacam pare na vizu, pa bih voleo vec psihicki da se pripremim..)

pogledaj ovde dok se ne javi neko od forumasa, sigurna sam da ces naci informacije koje ti trebaju

• Author

Hvala na linku, ali bogami prelistah u medjuvremenu i to i jos gomile foruma i temu flydubai na ovom forumu, al se i dalje nisam pomerio sa mrtve tacke, tako da cu morati jos jednom da vas gnjavim

(na sleepinginairports svi pricaju o terminalu 1 na kome ima mnogo vise sadrzaja, a na ostalim stranim forumima svako ko ima dovoljno vremena ode lepo u grad jer ne mora da se cima za vizu kao mi):

Znaci:

1. Da li je iko od vas iz Srbije isao flydubaijem do Kathmandua, Lucknowa ili neke druge destinacije u srednjoj aziji sa cekanjem od 15+ casova na aerodromu?

ako da:

2. da li ste vadili vizu i isli do grada?

ako ne:

3. sta ste radili toliko dugo na terminalu? (npr. veza za Lucknow = 22h cekanja)

odn. ako da:

3. gde ste nabavili vizu na terminalu 2 i koliko ste platili?

Terminal 2 je rupetina gora od stare zgrade Bg aerodroma :( Bejah tamo u prolazu  prosle godine par sati i ako se dobro secam postoji free-shop, jedan mcdonalds(mozda i jos neki fast food?) i neka kao kafeterija i to je to? Uglavnom slecu low-cost prevozioci i "nebitne" kompanije iz Afrike i Azije te je "ekipa" koja sedi i ceka satima i danima  letove za dalje prilicno zanimljiva- Bangladesani, Indijci, Afrikanci svih vrsta  i sl :)

Koliko se secam T1 (i T3 odakle ide Emirates) su fizicki odvojeni tj nalaze se na totalno drugom kraju aerodroma i besplatan shuttle bus imas samo u slucaju da putovanje nastavljas sa Emirates airlines a za sve ostalo moras da platis neku sumanutu sumu od recimo 50-60 evra samo da bi te prebacili na drugi terminal????

Sto se viza tice, UAE imaju neku suludu politiku izdavanja viza koja se stalno menja i stalno dodaju/skidaju odredjene nacije koje mogu/ ne mogu da izvade vizu na licu mesta...mislim da FlyDubai moze nesto da pomogne/posreduje u dobijanju UAE vize ali to moras da proveris sa njima.

Jos jedna stvar...pazi se njih(FlyDubai), cesto menjaju raspored letenja u zadnji cas i ako se odlucis da zbog nekog otkazivanja letova odustanjes od putovanja neces dobiti pare nazad vec vaucer koji vazi godinu dana i  kojim opet mozes samo da kupis kartu za FlyDubai. Meni jedan vec stoji neiskoriscen mesecima...

Terminal 2 je rupetina gora od stare zgrade Bg aerodroma :( Bejah tamo u prolazu  prosle godine par sati i ako se dobro secam postoji free-shop, jedan mcdonalds(mozda i jos neki fast food?) i neka kao kafeterija i to je to?

Sve tačno, pri tom prilično je krcato a za spavanje nema baš puno opcija. Kinezi nose ćebad pa spavaju po podu. Ima nekoliko onih kao udobnijih stolica, dugačkih, ali se brzo razgrabe i sem toga neverovatno su prljave kao i ceo terminal. Imaš i mini "džamiju", ali je najstrože zabranjeno dremanje i spavanje tamo, a i dosta je prometno tako da je možda bolje ne pokušavati. Od hrane, osim Meka, imaš neki grill, tu sam jela i bila je ukusna klopa, a cena - aerodromska. 

ne mogu da ti kazem te stvari oko terminala 1 ili 2, jer se toga ne secam- bila sam toliko umorna od prethodnih 40 sati putovanja, pa boravka u Istanbulu , pa cekanja na S.G aerodromu da su mu te infoirmacije izbledele.....ali za ono sto je postavljeno kao pitanje

vizu smo dobili n aaerodromu, ali sto neko rece svaki put je to bilo nesto drugacije- jednom smo cekali uzasno dugo da s eneko pojavi, jednom smo skoro proleteli.....

takodje jednom sam cekala vise od 12 sati na aerodromu uglavnom dremajuci- to je tada kada sam bila komirana

drugi put sam otisla u grad....bolja opcija nego dzedzati na aerodromu , iako ne shvatm ljude koji idu namenski tamo - meni je potpuno odbojnodoista nasli smo neko simpaticno mesto da s ekompletno rashladimo i to je bio spas- jer smo iz Beograda krenuli u dubokim cipelama za pesacenje- udobnosti radi, ai bilo je -8,u Stambolu smo se drzali njih, ali ovde je to vec postalo apsurdno, a pogotovu sto smo isli na Lanku.....Svo vreme je rashladjivanje , limunada i nirvana stanje- radis na ler........onda je podnosljivo.....

Svakako je bolje da se maknes sa aerodroma .....ne secam s ecene taxija- mada nemam utisak da je bio jeftin, a jednom pak prilikom smo isle nekim busom - u kome su nam u startu rekli koja su 2(samo 2) mesta namenjena za zene  :-\  :x:roll:,a posto smo bile dve mogle smo da se prevezemo...i to je bila nekasasvim ok cifra.Sorry sto ne zapamtih cene  :? Nadam se da sam barem mrvicu pomogla..... :o