Jump to content

Featured Replies

Posted

Praštajte ako ima neka tema sa sličnim naslovom,ali nisam za sad ništa našao o opisu Frankfurta.

Ovako, lufthanzom letim za Frankfurt na Majni, boraviću tamo od 14og do 29 jula. Biću smešten kod nekog daleekog rođaka,penzioner, živi u delu grada Praunheim.

da napomenem da je 23kg prtljaga dozvoljeno + 8 kg ručnog prtljaga.tako mi je rečeno kada sam danas zvao lufthanzinu poslovnicu na aerodromu.

Elem, može li mi ko preporučiti ,šta obići i posetiti,koje muzeje,institucije,delove grada,koje diskoteke su dobre,(slušam vocal trance,eletronica  ;D )  I da ulaz u iste nije skup,gde su jeftini a kvalitetni restorani (sveža hrana) , koje jelo/piće je specijalitet te oblasti,da li imaju i koje kvalitetno crno vino?

Uglavnom svaki savet,sugestija,preporuka je dobrodošla. Znači sve što bi trebalo da bude korisno za mladog putnika-avanturistu u Frankfurtu.

s obzirom da nemam nikog poznatog, ima li neko od forumaša da je iz Frankfurta,koji bi/bila voljan/na da mi pravi društvo tokom mog boravka u Frankfurtu?

da dodam,da je dobrodošao za druženje svako ko se potrefi u navedenom periodu u Frankfurtu.

Svako dobro.

Sta obici - pogledaj malo ovaj sajt i procitaj, pa da vidis sta bi ti se svidjelo.

http://wikitravel.org/en/Frankfurt

Pogledaj i temu o novinarskim karticama, time mozes dosta da ustedis na ulaznicama, evo mog iskustva iz Frankfurta:

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=302.msg77960#msg77960

Ja sam bila 4-5 dana sto je bilo i vise nego dovoljno za Frankfurt, pa razmisli o izletima do nekih obliznjih gradova.

Ukoliko hoces, imam LP Njemacka u pdf-u pa mogu da ti posaljem.

Posto vec ima otvorena tema Frankfurt, mogao bi ih neko spojiti.

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=3915.0

Jedini neboder na koji moze da se popne je Maintower i to je pod obavezno.

Ubedljivo najpoznatiji klub je Cocoon vlasnistvo Svena Vätha. Dobar je bio i U60311 ali su ga nesto stalno zatvarali.

Da, vredi videti i Geteovu kucu.

• Author

dobri ljudi sa četiri ruke hvala vam na brzim odgovorima.

Ela.proslediću ti mejl pa da mi pošalješ LP Deutschland.

možeš li mi malo konkretnije objasniti ovo oko novinarskih kartica,kako da ih nabavim,šta treba da uradim. nemam sad vremena čitati navedenu temu jer ne znam gde mi je glava a i putujem preksutra za cg,pa se opet vraćam ovamo,tj BGD :D

Tvoj predlog za posetu obližnjih gradova se usvaja :D bez rasprave,samo mi reci koje gradove,mesta tipuješ,koji su vredni obilaska? to bi gledao da danju obilazim a uveče da se vratim u FRA,jer nemam para da spavam svukuda.

Fratello iz Brazila,vidi se da si moj čoVek. Cocoon i brata Svena moram da obiđem.tj neću izlaziti iz te diskoteke :D

i Maintower sam pribeležio.Gete Haus,takođe.

Hajdelberg, tu je smjesten najstariji njemacki i jedan od najstarijih evropskih univerziteta.

Sto se tice novinarskih kartica iscitaj prvu stranicu te teme, pa ce ti sve biti jasno. ;)

• Author

Vizbaden obavezno.

Mislim da neka metro linija ide do tamo.

Gledam google map. Wiesbaden je relativno blizu Frankfurta,pa pretpostavljam da ide neka linija metroa. to moram da se raspitam.

A sto se Heidelberga tice,znam da je jedan od najpoznatijih Univerziteta u Evropi. On je juznije od FRA. Ela, jel jeftinije busom ili vozom do Heidelberga? ili je svejedno.

Voz za Vizbaden ide sa glavne z.stanice.

To nije prava metro linija jer Vizbaden nema metro ali vazi karta za Frankfurtski metro.

Grad je prelep i jedan je od retkih koji nije bombardovan u WWII.

Samo pazi kad ides jer ima 2 varijante iste linije. Jedna ide samo do aerodroma a druga produzava za Vizbaden.

Do Hajdelberga sam isao takodje vozom preko Darmstata koji je takodje Univerzitetski centar.

Ela, jel jeftinije busom ili vozom do Heidelberga? ili je svejedno.

Do Hajdelberga sam isla kolima, tako da ne znam koji je prevoz povoljniji...

• 9 years later...

Hteli bi 14.06. iz Bgd do Frankfurta,pa odatle u Meksiko.

E,sad me zanima kako se prevesti sa aerodroma Frankfurt Han,do aerodroma Frankfurt na Majni,ako se uzme u obzir da Wizz-om slecemo u F.Han oko 23.10h tog 14.06.,a let za Meksiko je na aerodromu F. na Majni u 06.05h  15.06. ?

Jel to izvodljivo postici u te kasne sate,ako ima vise od 100 km voznje,a vreme od leta do drugog leta je oko 7h i kako?

Ali obrati paznju na datume jel ima prevoza?

Znaci prevoz treba da krece sa Hana oko ponoci 14. na 15. ili malo iza ponoci,ali da stize recimo u Majn do 04h ujutru,jer je odatle let za Meksiko oko 06h

Edited by dzosua

Pa nema u tome je stvar...ima recimo do 22h i onda tek od 6....to sam ja video jos pre