Jump to content

Macau; Hong Kong; China -Shenzen, Guangzhau; Taiwan; Vietnam; Cambodia; Thailand

Featured Replies

Posted

Trazim IT saputnike, ljude koji imaju "telecommute" posao, naravno ne obavezno, ali da mogu da tolerisu potrebu da neko bude min. 8h sati aktivno (da radi) online radnim danima, daleko od toga da moraju da sede sa nama pored racunara, no mogu cak i fejs da provere. :)

Plan je sledeci, sve moze da se menja i stvar je dogovora, leteli bi ili za Bangkok ili za Hong Kong. Po dolasku mozemo iskulirati koji dan ako smo sleteli u Bangkok-u no plan je da se krene od Hong Konga. Gde bi ispucali vizu (~14 dana) ili koliko se vec dogovorimo, posto je dosta skup grad.

Potom pravac Macau pa u Kinu (Shenzen, Guangzhau), Macau par dana cisto obilazak, malo slot masine cisto zezanja radi, Guangzhau bi voleo da ostanemo malo duze, makar nedelju dana ili vise ako nadjemo jeftin smestaj, naravno ture, obilasci ne samo grad.

Potom kad smo vec tu na Taiwan o njemu ne znam mnogo ali videcemo vec sta sve moze da se radi, sto da ne mozemo i na neke dobre plaze, ako ih ima.

Zatim Vietnam; Laos; Cambodia; svugde po par+ dana, mada sam otvoren da se zabodemo i na nekim ql plazama ako ima interneta :).

Zatim Thailand - Bangkok zabodemo makar nedelju+ dana, cisto da odmorimo u nebesko mekanim carsafima 3+ hotela. Naravno obilazak celog tajlanda, ja sam tamo vec proveo 4+ meseca ranije, no sve cemo obici, na nekom ostrvu cemo zapucati jedno mesec+ dana, ... klopa, alkohol, plaza, ja sljakam jbg, ...

Posle mozemo u Kuala Lumpur i Singapur (mada sam ja vec bio, ali mogu otici opet) ...

Posle svega toga mozemo kuci, ili gde se vec dogovorimo, Bali mozda da krenemo u tom pravcu, Sri Lanka, Dubai, pa kuci, otvoren sam za sve predloge.

Sto se smestaja tice, sve se mozemo dogovoriti, ne mora zidove da ima, ali internet mora da radi :), spavao sam u rupama (bunio sam se u pocetku, ali sad sam ql) gde je nocenje 2,1 evra, ... gde su rupe po zidovima bile popunjene novinama, ... no volim da se bahatim sa vremena na vreme, jel neko rekao http://www.marinabaysands.com/, jedno nocenje ja sam za :)

Putujemo avionom sve duze destinacije, naravno ne bahatimo se, gde moze (kraci put ispod 8h npr., ili se jednostavno ne isplati avionska karta u odnosu na drugo) idemo autobus/voz/sta god...

Koliko bi sve to kostalo? Nemam pojma, ja sam prvi put 2,2+ meseca potrosio 2.500e (Tajland, Singapur, Kuala Lumpur), od toga samo Singapur 5 dana 500 evra, povratna karta BG-BKK 600e, drugi put iste destinacije 1.700e ali smo se tad dosta manje bahatili.

Spreman sam da klopamo gotova jela za 0,5 evra ispred prodavnice i posle da vicemo kako nismo gladni :) no minimalno bi imali troska 7-8 eura dnevno, bez transporta.

Idemo kad se dogovorimo. Javite se, upoznavanje pre puta, 84 godiste, ...

• 1 month later...

Pozdrav,

Nisam IT, arhitekta sam. Treba ovog meseca da idem u Katar, pa bih u 2013 imao pare za takvu pustolovinu. Sva mesta koja si nabrojao mi se nalaze na listi, tako da sam veoma zainteresovan. Sad jedino ne znam, da li je tebi 2013 daleko.

• Author

Pozdrav, ako ne odem do kraja ove godine, imam neku kombinaciju ali nije sigurno, sto da moze i 2013, samo baci poruku ovde. :)

• 7 months later...
  • Author

Otisli 17.12.2012. i vratili se, 5.3.2013., obisli smo Peking + zid, Hong Kong, Macau i ~2 meseca Tajland.

Znam da je tek 17.3 ali mi se ide opet, pa dizem temu iz mrtvih :)

• Author

Zavisi gde i kad bi sve isli i koliko bi ostali, racunaj za povratnu kartu 500 - 700 evra, i dnevni troskovi u proseku minimalno 10 - 20 dolara, placali smo sobu van sezone na tajlandu 200 bata, a opet sa druge strane platio sam ove godine jedno nocenje u Macau 150 dolara.

• Author

Evo recimo sta bih ja voleo da obidjem u sledecoj turi.

Komplet Kinu bi preskocio za sada sam bio samo Peking i okolina ali bi to drugom prilikom isao u detalje, Macau takodje, Hong Kong bi otisao opet jer je fenomenalan grad i ostavio bih tih maksimalnih 14 dana, npr. nocenje smo placali 300 HK $, obrok 20 - 30 HK$, metro karta je bila tipa 2-3 HK$.

Singapur i Kuala Lumpur takodje, bio sam 2x u oba grada, vredi otici napravio bih kompromis ali bih najradio preskocio.

Zatim Vietnam; Laos; Cambodia; Taiwan nisam bio, 3x sam bio dole u aziji i nekako uvek preskocim, voleo bih da odem, jeftino je koliko i na Tajlandu ako ne i jeftinije.

Voleo bih i Japan/Tokyo da ubacim, kratko posto je veoma skup grad.

Tajland bih najradije ostao tipa 3-6 meseci, zabio se na plaze i uzivao, u sezoni smo iskesirali za veoma pristojan smestaj (sve u fullu + bazen) 667 $ za mesec dana, trokrevetna soba, van sezone smo to isto placali 150 - 200 $. Ostali troskovi su smesni, obrok na pijaci/street food je 1.8 $, skuter je u sezoni oko 6$ dan, van duplo manje, u radnji je jeftino koliko i ovde ako ne jeftinije.

Ja sam u fazonu pristojnog smestaja, i transporta, sto se hrane/pica tice sve moze. Moram da sam online radnim danima i internet je pod moranje, ...

I ja sam pod internetom celi dan, tako da smo tu isti, plasi me samo ako odem na Tajland ima i da ostanem... Poslao sam ti priv por da ne punimo forum

• 1 month later...

gent ја бих возом до Кине преко Казакстана па до Хонг Конга ту се уклапамо и за Шенжен 10 так дана а после настављаш сам ако не нађемо неке богате швеђанке да нас финансирају ха,ха.

Ишао бих до краја Маја.

• Author

Pozdrav, kako trenutno stvari stoje mi cemo opet u decembru, avionom, javim ti se ja ako se nesto promeni.