Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo!

Bavim se ovime već par nedelja, ali ne ide mi da nađem ono što mi odgovara. Nikada nisam putovao van Srbije, i apsolutno nemam pojma šta radim i šta tražim. Potrebna mi je pomoć iskusnih.

U septembru treba da sam u Firenci, u Italiji. Tamo treba da se nađem sa jednom osobom i to mi je veoma važno, jer će između ostalog pomoći da dobijem posao i nastavim školovanje u Americi.

Problem je što ne mogu da nađem povoljan prevoz, koji ne ide na 150+€. Našao sam npr avionske karte preko kompanije Wizzair, gde povratna košta oko 80€, ali je do Rima, i sa aerodromskim taksama, busom/vozom od Rima do firence izađe previše.

Povratna autobuska Beograd-Firenca je oko 130€. To mi se nekako čini najljudskije za sada. Što se voza tiče, ništa nisam pronašao, osim nekog Beograd-Venecija za koji pojma nemam koliko košta. A i Venecija je opet oko 200km od Firence, (baš velika država, nema šta) pa mislim da ni to neće ići.

Prilično sam odlučan i da putujem stopom do tamo, to mi ne predstavlja problem. Ali ne znam koliko je to moguće, samo da se zna da sam totalno za tu opciju, takođe.

Kad sam sve to rekao, nemam pojma ni šta mi od dokumenata treba (pasoš, viza?) i koliko okvirno koštaju. Septembar je blizu i voleo bih da budem spreman do tada. A za početak da znam odakle da krenem. Jer stvarno ne znam ništa o ovome, a kao što rekoh, tamo moram biti makar plivao (a ne znam da plivam  :o )

Svaka pomoć je dobro došla. Unapred hvala, Tesla :o

vise ne ide autobus do venecije, a ne razumem inace sta je problem 200 km :) probaj wizzom do treviza, ili do forlija, pa posle vozom regionale do firence. a inace da znas da ako ulovis na vreme, mozes da naletis na frecciarosa (ekstra brzi voz) od rima do firence za 9 eura po smeru, tako da...razmisli jos jednom o rimu

Ja sam prošle godine išao vozom od Firence do Sijene za 5€, a onda od Sijene do Rima busom za 13€. Tako da to svakako nije puno. A direktno je verovatnojeftinije.

da, ali je broj karata po toj ceni ogranicen i za nju vazi da nema menjanja vremena ni datuma, odosno ako ne stignete na vreme, karta propada

• Author

Sad sam zapravo izvalio na Wizzair-u da datum menja cenu :o Ja sam kompjuteraš, meni je sve set and default, nemojte se smejati :B

Dobro, ovo zvuči moguće, ali onda, kolika je aerodromska taksa i sve što ide tu? Čuo sam da izađe oko 40€...

U cenu koja ti je prikazana kada bukiras kartu je uracunato sve. Evo u septembru imas povratnu Bg-Rim za 7240 RSD, sto je manje od 70 EUR, sve zavisi od datuma, da li ides radnim danima iili vikendom i slicnih stvari. Dakle ti placas samo tih 70 ili 80 EUR. A za vozove imas u prethodnim postovima. :)

Od dokumenata, što se putovanja tiče, ti ne treba ništa osim važećeg, crvenog, biometrijskog pasoša, nikakva viza. Ne znam koliko sada košta izrada pasoša, pre je bio oko 2000 din, čini mi se.

I da ponovim ono što ti je rekao OgisT, ono što vidiš kao cenu karte kod Wizza, to je sve, nema nikakvih dodatnih troškova, u tu cenu su uključene sve takse.

Kada sam išao do Firence, najjeftiniji varijanta je bila let iz Temišvara do Forlija i onda voz do Firence sa presedanje u Faenci (Faenza) mislim da mi je total put bio daleko ispod 50€ samo treba da se ubodu datumi sa jeftini letovima.

Wizzair Beograd- Rim (cene se menjaju u odnosu na datum, naravno)

oko 12 evra vozna karta Fjumićino aerodrom - glavna železnička stanica Rim ili autobus koji je oko 4 evra

i 9 eura Rim - Firenca voz

fiumicino Roma Termini (zeleznicaka stanica odakle i krece frecciarosa) 8 eura povratna sa Terravision autobusom (ako se kupi online) i frecciarosa voz (ako se kupi na vreme karta preko trenitalia) 9 u jednom smeru. Sto se tice trenitalia, inace nikad ne kupujte karte, recimo Milano Bolzano, jer cete dobiti najskuplju opciju, nego kupite dve karte Milano Verona i Verona Bolzano, bude mnogo jeftinije, jer njihov sistem za kupovinu karata jednostavno uzima najbrze, i ujedno i najskuplje varijante

• Author

Našao sam 29 Sept do mislim 15 okt, povratna, Wizzair 50€. Nisam znao da nema takse preko Wizzair-a :)

To što nema takse za taj tvoj let nije univerzalno pravilo na Wizz-u. To ti dođe kao neka promocija.

To što nema takse za taj tvoj let nije univerzalno pravilo na Wizz-u. To ti dođe kao neka promocija.

Kakav je ovo zbun sada? :o Kakve dodatne takse? Nikada ništa dodatno, u odnosu na krajnju cenu koju obračuna, nisam plaćala kod Wizza.