Jump to content

Featured Replies

• 4 weeks later...
  • Author

e ovako...nakong sto Google nije znao nista na ovu temu il ja nisam trazio kako bi trebalo...

...iz gusinja pravac granicni prelaz Grncar, uveliko radovi na putu al se brzo ide...granicni prelaz niakvih problema...u Albaniju se moze bez pasosa, treba nova licna karta(istu bi danas svi vec trebalo da imaju)...ulaz u Albaniju...opet 2 minuta cekanja i to je to...asfalt bolji od ijednog u srbiji ili bosni...i tako se mi pocesmo diviti kako je Albanija divna i napredna zemlja i to divljenje je trajalo narednih 10ak kilometara...nestade asfalta a i puta...vratimo se malo nazad do odvajanja na kojem je bilo skretanje za skadar...i krenemo...opet radi se put...Crnogorci izvodjaci radova...a put ide kroz kanjon i postaje sve gori...nakon nekih 5km sretosmo neke albance(sve sa dzipom na americkim tablama) koji nam rekose da bi najpametnije bilo da se vratimo nazad jer je dalje bez terenca gotvo nemoguce ali ako bas hocemo put ce biti malo bolji nakon par km ali je makadam sve do pred Skadar...krenemo dalje, ja kolima a ostali pesice pored...sretosmo crnogorce koji nadgledaju izvodjenje radova i koji se vracaju sa terena...nakon njihovog iscudjavanja sto smo krenuli tim putem(isti je uredno ucrtan na karti) objasnise da sve i da smo krenuli sa terencem ne bi tek tako prosli do prvih sela jer je put toliko los...nista...okretanje karavana u kanjonu(ekipa Top Gear-a bi nam zavidela na snimku okretanja da smo napravili isti  ;D ) i nazad...znaci asfalt ce biti jedno 2020te a u suprotnom vam treba Lada Niva i celicni bubrezi ;)...priroda je prelepa a uz to smo i zavirili u nekoliko napustenih bunkera....

...u Albaniju se moze bez pasosa, treba nova licna karta(istu bi danas svi vec trebalo da imaju)...

Lična karta u kojoj državi izdata?

:?

• Author

...u Albaniju se moze bez pasosa, treba nova licna karta(istu bi danas svi vec trebalo da imaju)...

Lična karta u kojoj državi izdata?

:?

Bosna...da budemo precizniji.... ;)

• Author

Kao nosilac BiH pasosa albansku granicu prelazis samo sa istim i to iskljucivo da je biometrijski.Iskustvo od proslog ljeta.

da pasos mora da bude biometrijski ali moze i biometrijska licna karta...nas dvojica imali pasose a druga dvojica licne i nije bilo nikakvih problema...

Prema web stranici Ministarstva spoljnih poslova Albanije,gradjani BiH mogu uci u Albaniju bez vize samo sa biometrijskim pasosom. http://www.mfa.gov.al/index.php?option=com_multicategories&view=article&id=7206%3Acitizens-of-which-countries-enter-the-republic-of-albania-without-a-visa&Itemid=89〈=en

E sad, kako funkcionise u praksi, stvarno nemam pojma. U svakom slucaju, ako imate biometrijski pasos nije na odmet ga ponijeti

Ja sam prosao tim putem doduse 2010 i tada je asfalt zavrsavao citavih 10 metara posle granice.

Put na pojedinim mestima je izazov i za dzipove, putnickim automobilom je tesko izvodljiv mozda sa puno improvizacija na terenu (ali bolje zaboravi).

Mi smo isli biciklom, evo album sa slikama na dosta mesta se vidi kakav je put (od 74 do 144 fotografije).

https://picasaweb.google.com/109927970850875609952/SevernaAlbanija#

Pozdrav