Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav drugovi putnici,

ukoliko ko od vas iskusnih putnika ima neku preporuku šta za posetiti u Moskvi, bio bih zahvalan.

Svako dobro. ;D

Mauzolej Lenjina. Fascinantno je da čovjek koji je umro prije sto godina izgleda kao da je zaspao. Straža koja stoji nepomično, sav taj ambijent. Meni se barem dopalo. A i čuo sam da će ga možda ukloniti, pa vrijedi vidjeti.

Park Gorkog. Ogroman je, ima lunapark i raznih drugih stvari.

Tretjakovskuju galeriju možeš preskočiti ako nisi veliki ljubitelj likovne umjetnosti.

Kremlj valjda ne trebam ni spominjati... Hram Hrista Spasitelja, Kolomenskoe park sa crkvama i muzejima, Caricino- nedovršeno park-imanje Katarine II Velike, Novodjevičji manastir, možda muzej Borodinske bitke, možeš otići na Vrapčeve gore za lijep pogled i usput prošetati do MGU... Vinzavod se čini zanimljiv, ali nisam ga uspio posjetiti. Za izlazak Kvartiru 44. Preskoči Puškinov muzej (nema veze sa njim).

VDNH poseti obavezno. To je ogromni izlozbeni prostor, nalazi se na istoimenoj metro stanici. NApravljen je za vreme Sovjetskog Saveza tako da svaka republika ima svoju zgradu na kojoj se nalaze motivi te republike. Pored toga ima nekoliko ogromnih spomenika, maketa rakete, avion, elektricna centrala. Tu je i ogromni spomenik iz spice Mosfilma, neka fontana oko koje su zlatne statue zena u narodnim nosnjama sovjetskih republika... U blizini tj tacno preko puta se nalazi ogroman spomenik posvecem sovjetskim svemirskim istrazivacima, ispod koga se nalazi muzej kosmonautike. PReko puta tog kompleksa je i ogromni hotel Kosmos.

Metro je znamenitost sama po sebi , najbolje bi bilo da odvojis nekoliko sati i sa jednom kartom da se vozas od stanice do stanice, posto izgleda kao neki muzej.

Meni je bio zanimljiv stadion Luznjiki oko koga ima veliki park i stanica metroa koja se nalazi na mostu iznad reke.

Imas Arbat, to je pesacka zona, nesto kao Knez Mihajlova u BEogradu.

Park Pobede obavezno obidji ,  to je veliki kompleks posvecen pobedi u Drugom svetskom ratu. Ima ogroman spomenik, crkva, dzamija, sinagoga, muzej, olupine tenkova, nema cega nema...

• Author

E ovako,

za ovih nekoliko dana kolko sam ovde obiđoh sledeće:

1. Kremlj s crkvama,

2. Crveni trg,

3. VDNH (obavezno videti) s parkom i muzejom,

4. Park Pobede s muzejom,

5. MGU (Lomanosov) univerzitet,

6. Hram Hrista Spasitelja,

7. Neke od Staljinka,

8. Caričino,

9. Metro se naravno podrazumeva...:D

Hvala na savetima.

I da, muozolej Lenjina je zatvoren već neko vreme.

Pozdrav sa severa društvo.

Moze li neko da napise o cenama avionskih karata do Moskve.Koliko vidim ispod 250 evra (povratna) nema nista?

• Author

A sad ti je sezona, tako da ispod 300-350 ništa nema. Vidi Montenegro iz Niša šta nudi.

Nisam mislio u sezoni,nego inace...

U pravu si ima Montenegro airlines iz Nisa za Moskvu u oktobru za 203 evra.

• Author

Kontam da je to najpovoljnije što bi moglo da se nađe za Moskvu iz Srbije.

To i ja mislim.

Sto se tice leta za Moskvu iz Nisa,prvo se leti do Podgorice ,onda sledi pauza od 2 ipo sata pa let za Moskvu.Pise na sajtu da polece avion iz Podgorice u 10:10 a slece u Moskvu u 15:20. Jel to po nasem vremenu 15:20 ili po Moskovskom?  

Gledao sam neke cene hostela,deluju mi nize nego u drugim poznatim glavnim gradovima u Evropi.

Jel moze neko o cenama hrane,prevoza,ulaznica za razne znamenitosti? (mada kontam da lazna press kartica resava probleme ulaznica :D)

Da ispravim samog sebe,ima i jeftinija karta sad sam video na sajtu Montengero Airlines.U oktobru BEograd-MOskva (preko Podgorice ) 175 evra . :o

• Author

Sleće po Moskovskom vremenu u 15.20.

Jedna vožnja metroom košta 28 rublji. Kupuješ kartice sa po 10-20... vožnji pa ih poništavaš prilikom svakog ulaska u metro.

Ne znam da nisam nesto pogresno video za ovu cenu od 175 evra ali mi deluje jako primamljivo i pocinjem da razmisljam o Moskvi :D