Jump to content

Featured Replies

Srećom pa se rezervacije za vozove mogu u Beogradu uzeti (čitaj Putnik :) ). Prodaja počinje 60 dana unapred za međunarodne, a 45 dana unapred za vozove unutar Ukrajine.

@ RaxCherrych

Nisam znao da mogu da se kupe rezervacije za vozove unutar Ukrajine u Putniku. Rax, da li to funkcioniše i za Rusiju i Belorusiju?

Inače, sve pohvale za ljude u Putniku. Ne mogu da opišem koliko su bili ljubazni i predusretljivi.

@ RaxCherrych

Nisam znao da mogu da se kupe rezervacije za vozove unutar Ukrajine u Putniku. Rax, da li to funkcioniše i za Rusiju i Belorusiju?

Mogu, ali samo za 1. i 2. klasu (kupe), za plackart ne može. Za Ukrajinu može od pre nedelju dana, a za Belorusiju i Rusiju može već godinama. Jedino što je za ruske vozove jako skupo.

@ RaxCherrych

Mogu, ali samo za 1. i 2. klasu (kupe), za plackart ne može. Za Ukrajinu može od pre nedelju dana, a za Belorusiju i Rusiju može već godinama. Jedino što je za ruske vozove jako skupo.

A sta ces jado u plackartu sa sirotinjom??putuj ko coek..bogumi!

Našao sam novi e-kvytok na drugoj adresi. Izgleda mnogo bolje od starog, ali piše na sajtu da ga još testiraju. Ako ga ne naprave "normalnim" zbog prvenstva u fudbalu nikada neće. Postoji regularna engleska verzija. Ne važe registracije sa starog sistema. Potrebno je registrovati se ponovo.

http://www.e-kvytok.org.ua/eng/

Napravili su i novi sajt Ukrajinskih železnica zbog Evropskog prvenstva u fudbalu 2012:

http://www.uz.gov.ua/en/

• 3 weeks later...

Proveravajte red vožnje od Zahony do Budimpešte i obrnuto pošto sada ima dosta vozova koji idu na/sa Keleti pa ne mora da se ide na Nygaty. Ja sam pre nedelju dana isao Kijev-Beograd-Kijev za  2*31h i za karte oko 84E.

:yok:

• 2 months later...

Drugari, hvala puno na svim informacijama!  Interesujeme sada, kako ide to sa VIZAma, koje vize su potrebne, gde se mogu dobiti, koje su cene??  HVALA UNAPRED!!!  :D 

Pozdrav svima....Planiram u Septembru da idem vozom do Kijeva, gde ću biti 3 dana, a onda i 7 dana na Ukrajinskoj obali Crnog mora. E sad, ono što sam do sad saznao je da vozna karta do Kijeva (povratna karta sa spavaćim kolima) košta otprilike 19600,00 dinara. Mislim da to nije puno, s obzirom na doživljaj samog putovanja. Ono što mi nije jasno je zašto svi pišete o nekim silnim presedanjima iz voza u voz. Da li sam ja nešto prevideo ili nisam razumeo neke delove komentara? I još nešto, da li neko može da mi kaže kako je najlakše rezervisati voz od Kijeva do crnomorske obale? Imam na umu Odesu, pa ako i za taj grad imate neka iskustva ili komentare, voleo bih da ih pročitam.

Pozdrav svima....Planiram u Septembru da idem vozom do Kijeva, gde ću biti 3 dana, a onda i 7 dana na Ukrajinskoj obali Crnog mora.

Лепо се проведи!

E sad, ono što sam do sad saznao je da vozna karta do Kijeva (povratna karta sa spavaćim kolima) košta otprilike 19600,00 dinara. Mislim da to nije puno, s obzirom na doživljaj samog putovanja.

Некоме јесте, некоме није, али мислим да ће ти сви овде рећи да је то прескупо.

Ono što mi nije jasno je zašto svi pišete o nekim silnim presedanjima iz voza u voz.

Управо зато што комбинацијом више возова цена карте може да буде нижа неколико пута.

Da li sam ja nešto prevideo ili nisam razumeo neke delove komentara?

Нађи у претрази теме везане за путовања возом до Украјине и Русије па ће ти бити јасно. Посебно обрати пажњу на прву страну ове теме па ћеш видети колико може да кошта путовање до Одесе. Имаш директан и јасан одговор тамо. Очигледно не пазиш. ;D

Pozdrav svima....Planiram u Septembru da idem vozom do Kijeva, gde ću biti 3 dana, a onda i 7 dana na Ukrajinskoj obali Crnog mora. E sad, ono što sam do sad saznao je da vozna karta do Kijeva (povratna karta sa spavaćim kolima) košta otprilike 19600,00 dinara. Mislim da to nije puno, s obzirom na doživljaj samog putovanja. Ono što mi nije jasno je zašto svi pišete o nekim silnim presedanjima iz voza u voz. Da li sam ja nešto prevideo ili nisam razumeo neke delove komentara? I još nešto, da li neko može da mi kaže kako je najlakše rezervisati voz od Kijeva do crnomorske obale? Imam na umu Odesu, pa ako i za taj grad imate neka iskustva ili komentare, voleo bih da ih pročitam.

Ma ako imas para,kupi povratnu kartu..ako hoces da skaces iz voza u voz,usitni evre pa kupuj kasto su pisali na forumu..inace dobar provod ti je zagarantovan..ja idem u avgustu,doduse iz austrije,avionom,300 eur povratna karta..

Хвала на сугестијама :) А има ли неко да је до сада летовао у Одеси? Занима ме да ли ми неко може препоручити неки добар хостел? Хотели и приватни смештаји ми баш и нису занимљиви, али зато су хостели права ствар. Наравно, јавићу вам како је било кад се вратим

• 3 weeks later...
  • Author

Moj predlog ti je da napraviš kombinaciju. Uzmi povratnu Beograd - Lavov (ne razmišljaš o hvatanju lokalnih vozova na granicama), a u Lavovu kupi kartu za Kijev i kartu Kijev - Odesa. Ispašće te malo jeftinije, a nećeš se cimati... Pozdrav  :mah:

Pre nedelju dana sam se vratio iz Ukrajine i nije baš jednostavno naći mesta u vozu. Da li zbog godišnjih odmora ili ko zna čega, ali na mnogim voznim linijama karte su rasprodate. Ja sam iz Staljingrada (pošto su svi vozovi za Kijev bili popunjeni), morao da hvatam voz za Debeljcevo (pored Donjecka). I tamo nije bilo karata za Kijev, pa sam otišao za Harkov i tek odatle uhvatio voz za Kijev. Bio je problem i kupiti kartu od Kijeva do Beograda.

• 1 year later...

Pozdrav svima!

Recite mi, zna li neko koliko je zgodno iz Chopa uzeti lokalni voz do Užgoroda (pošto voz iz Budimpešte u Chop stiže oko 1 sat ujutro, ako sam dobro razumeo). Ima li uopšte lokalnih vozova u Chopu u to vreme do Užgoroda ili Lavova?

Hvala unapred ako neko zna!

Imam par pitanja za iskusne forumase i putnike  :)

Ukoliko bih naredno leto sebi organizovao put, recimo sa nekim od drugara, u Ukrajinu, koji bi izgledao tako da idemo vozom do Kijeva, provedemo tamo par dana, zatim vozom do obale Crnog mora, gde bismo otisli na Krim, potencijalno posetili Kazantip (cuveni festival) i u Odesu, pa se vratili sto brzim i laksim putem, ukupno recimo 10ak dana, mozda do 12 max, i nazad, i to bi bila neka prva polovina avgusta.

Koliko novca bi uz dobru organizaciju trebalo za takvo putovanje, gde bi se naravno nabavljale sto jeftinije vozne karte, spavalo po hostelima, i ne bi se preterano bahatili, samo osnovno, sta mislite ? Da krenem odmah da skupljam novac  clap.gif' alt=':clap:'>

Proveravajte red vožnje od Zahony do Budimpešte i obrnuto pošto sada ima dosta vozova koji idu na/sa Keleti pa ne mora da se ide na Nygaty. Ja sam pre nedelju dana isao Kijev-Beograd-Kijev za  2*31h i za karte oko 84E.

:yok:

Jel ovo cena sa presedanjima iz voza u voz...baš jeftina opcija  :spot:

i da li je ovo 31h vožnje efektivno ,ili se tu računaju i stajanja,menjanja vozova etc. :angel:

To ti je ukupno. Ovako je je otprilike sa 3 presedanja ako gledas samo vremena provedena u vozu BG-BU-Cop-Kiev (8+6+14)

• 1 month later...

Ali zašto moraš ić baš s tim vlakom? Iz Pešte idi do Zahonja (zadnja pošta Mađarska  ;D), lokalni vlak do Čopa ide odma i onda presjedneš na novi vlak za Lviv ili Užhorod.

Hvala ti puno na odgovoru i trudu za objašnjenje! Malo mi se čini komplikovano, ne poznajem dovoljno Peštu da bih znao naći taj Zahonji. Gde se nalazi Zahonji? Na kraju Pešte ili na kraju Mađarske (- mađarska strana granice)? Ako sam te dobro razumeo, najbolje je da putujem iz Novog Sada do Pešte, potom nađem Zahonji, uđem u voz do Čopa i odande uhvatim voz za Lavov (odlučio sam se za Lavov pre nego li Užgorod). Misliš li da ću uhvatiti u Čopu lokalni voz  (to je tzv. električka, jel tako?) za Lavov, pre ovog mog koji ide iz Beograda ili odnekud još dalje? I misliš li da je to ujedno i jeftinija varijanta? Hvala ti unapred na odgovorima i izvini što te dodatno ispitujem! Srdačan pozdrav!

Zahonj ti je poslednji grad u madjarskoj kad ides za Ukrajinu. Znaci iz Budimpeste hvatas voz za Zahonj koji je manji grad na samoj granici. U Zahonju hvatas sinobus koji ide preko granice, do ukrajinskog grada po imenu Cop, kratka voznja oko pola sata je u pitanju. Od Copa hvatas voz dalje za ukrajinske gradove.

Voz za Zahonj u Budimpesti ne krece sa Keleti stanice (stani9ca na koju dolazi voz iz Srbije), vec sa Nugati stanice. Od Keleti do Nugati stanice mozes stici metroom, ili kombinacijom autobusa i tramvaja.

Jos nesto. ja sam pre oko dve godine povratnu kartu Novi Sad-Zahonj platio 50 eura, kontam da je od Beograda ista cena, ovo sam kupio u onom Beograd tursu, mislim da moze da se kupi i u Putniku i na zeleznickoj stanici.

Vlak od Zahonja do Čopa čeka na vlak iz Budimpešte do Zahonja u slučaju da kasni! To je važna stvar jer je moj vlak kasnio sat vremena, a šinobus ga je čeko. Najbolje kupi kartu od NS do Pešte, a u Pešti kupi kartu do Čopa, to je najjeftinija varijanta. Za vlak do Zahonja moraš kupit rezervaciju. Ja ju nisam razumio kad sam kupovo kartu na Keletiju, pa sam platio neku nadoplatu,ali ništa strašno puno, ali pitaj jel moš odma kupit rezervaciju za vlak do Zahonja kojim namjeravaš ić. Ako ne moš kupit odma, onda ćeš moć na Njugatiju. Nadam se da si kupio kartu preko neta od Čopa do Lviva, pa ćeš ju u Čopu samo podić na šalteru?