Jump to content

Featured Replies

Posted

pozdrav dobri ljudi, otkrio sam vas pre godinu i kusur nesto citao sa idejom da ima svasta po srbiji obici al nikad krenuo. pre neki dan smo resili da konacno za crnu goru idemo preko dana da "nesto i vidimo" :) . voleo bih ako bi mogli da nas uputite u to sto bi trebalo videti. trasa puta je beograd-gornji milanovac-cacak- uzice-pa na ovaj novi put preko mosta na tari-niksic-igalo. mislili smo da prespavamo negde na zlatiboru/tari i da razvucemo put na bar dva dana.

zanimalo bi me sve sto ne zahteva veliko odvajanje od puta (30+km), reke, jezera, tvrdjave, vidikovci, dobra klopa, sta god mislite da je zanimljivo videti. idealna bi bila mesta koja se obilaze za sat/2 ali ako smatrate da nesto ne treba propustiti a treba odvojiti i vise otvoren sam za predloge. takodje ako postoje i predlozi za CG isto su dobro dosli.

znam da je malo nezahvalno traziti ovako lokacije jer se mnoga mesta ne mogu obici na blic vec se prave cari vide pesacenjem, turama... ali svaki savet je dobrodosao, nama iz ravne vojvodine svako vece brdo cudo :)

da dodam. ako ima neka tema sa slicno tematikom slobodno me uputite, koristio pretragu al nisam nabasao.

http://en.wikipedia.org/wiki/Magli%C4%8D ...malo poslije kraljva...vidi se s puta...

http://www.srbija.travel/priroda/pecine/potpecka-pecina/ ovo vam je usput

se sad nisam siguran na koji put mislis ali ovo bi trebalo biti na putu...

http://en.wikipedia.org/wiki/Uvac

Radonjsko jezero...skrenete desno u kokinom brodu, malo prije brane Zlatarskog jezera, i samo pratite asfalt do brane...tu ima i neki divlji auto kamp....

Ušačko jezero...najlepše i najcistije od ova tri...na ulazu u Novu Varoš skrenuti desno za selo Akmačići(ili Božetići) i ići pravo do brane...u pitanju je najveca nasuta brana u Evropi...imaćete priliku da vidite beloglave supove...vraćanjem sa brane prvi asfaltni put desno vodi do zaseoka...mozete prespavati kod jednog domaćina u bungalovu koji je 100ak metera od litice kanjona(kuća na orlovoj steni)...a i klopa u pomenutoj kuci je fenomenalna(provjerio nekoliko puta ;D)...

Manastiri u Ovčarsko-Kablarskoj klisuri i vidikovac na Ovčaru ili Kablaru (nisam sigurna na kom vrhu, stalno ih mešam, ali to je laganija pešačka tura) sa predivnim pogledom na meandre Zapadne Morave. Nije baš za 2 sata ali ima i manastira odmah pored puta a možda možete i prespavati u Ovčar Banji. Ima hotel i planinarski dom.

U Užicu možete obići tvrđavu na izlazu iz grada prema Zlatiboru. Prilaz nije s magistrale nego nekako s druge strane.

Nisam bio, ali imam zelju, svi kazu da je najbolja jagnjetina u kafani Bajo u Mackatu. Izguglajte kako se stize, usput je, probajte, pa javite kako je bilo :)

• 1 month later...

У Овчар Бањи имате један од најлепших ауто кампова у Србији. Можете резервисати бунгалов за мале паре. 065/9872548. И обавезно ако идете у аутокамп понесите пивце за Стеву који ради тамо. Човек воли да попије а није баш при парама.

Nisam bio, ali imam zelju, svi kazu da je najbolja jagnjetina u kafani Bajo u Mackatu. Izguglajte kako se stize, usput je, probajte, pa javite kako je bilo :)

Pričali su mi ljudi na Zlatiboru da više nije kao što je bilo ranije. Tj., i dalje je jagnjetina super, ali su se "izbezobrazili" sa cenama.