Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li je neko vodio dzukelu, macku, tarantulu sa sobom? Kakva su uopste pravila po tom pitanju? I kod low-costa i kod redovnih kompanija ;)

Ko hoce da se upusti u egzibiciju transporta kucnog ljubimca avionom  mora da izvadi vazeci pasos sa sve imenom i prezimenom

Doticnog ljubimca!

Smestaju se u spec. boksove za vreme puta i obicno su malo unezvereni,uplaseni...putnicka trema

A ti boksovi se onda stavljaju u jedan poseban deo za prtljag...da ne bi doslo do karambola sa ostalim koferima/torbama  ;)

Ovo se posebno naplacuje -tarifira! :roll:

Ovakoje kod komercijalnih avio prevoznika. ;D

Za low-cost ne znam jel postoji ta opcija.

A ukoliko je životinja do 4kg (valjda je ta cifra), može i u putničku kabinu, ispod sedišta.

Za low-cost ne znam.

Компанија Wizz Air не превози живе животиње, изузев паса водича који путују заједно са путником коме је такав пас потребан, а који мора поседовати документе наведене у уредбама земаља обухваћених превозом и који се мора понашати у складу са таквим уредбама.

http://wizzair.com/sr-Cyrl-CS/useful_information/faq#10

8.9.1 We do not carry animals or cargo on our flights except for guide dogs on certain routes. Ryanair

http://www.ryanair.com/en/terms-and-conditions#article8-animalscargoandhuman

Animals are not permitted on any flight. Easyjet

http://easyjet.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/4035/kw/animals/session/L3RpbWUvMTM0Mjg5NzY4OS9zaWQvaXNqN19JMWw%3D

A ukoliko je životinja do 4kg (valjda je ta cifra), može i u putničku kabinu, ispod sedišta.

Za low-cost ne znam.

mislim da je za lufthansu do 7 kg, znam da sam se obradovala jer moj macak ima 6 tako da i dalje moze :D

i koliko se secam bilo je oko 70 evra po letu...

Ja sam pre tri godine leteo lufthansom za Minhen zajedno sa mojim ljubimcem kucom koja je bila teska 5.7kg. Pre leta je bila na dijeti nekoliko dana jer je morala da smanji kilazu ispod 6 kg kako bi mogla da bude sa mnom u kabini. Pravila nalazu da se kuce moze transportovati u posebnoj kucici ispod sedista i ne sme da bude teza od 6kg u suprotnom smesta se u poseban prtljaznik. Tokom leta kucu sam izvadio iz njene kucice cak su se i stjuardese igrale sa njom tokom leta tj bila je prava atrakcija u avionu a dobilaje i bespalatno sendvic. Kuca ili bilo koja druga zivotinja moraju imati pasos, sertifikat o vakcini protiv besnila, cip. Da bi se sve ovo uradilo treba izdvojiti oko 7000 dinara. Avionska karta za kucu je bila 45 evra (napominjem pre tri godine). Na granicnom prelazu nemac nije trazio nista za kuce, dok na povratku u Beograd nasi policajci su me drzali dva sata na prelazu jer nisu znali da ocitaju cip.

Kako nisu znali? :) Pa, procitaju iz plavog pasosa gde se mikrocip nalazi, prislone aparat na kozu (na primer: leva strana vrata) i to je cela filozofija.

Nego... koliko vidim samo se spominje ovaj "plavi" pasos, to je jedino sto treba? Vakcinacije su vec upisane u njemu a i cipovan je. U kolima isto treba da bude u prenosnoj kutiji (na granici)?

...ispod 6 kg kako bi mogla da bude sa mnom u kabini...

ah, znaci pikaso ipak ne moze sa mnom!

45 evra karta u jednom pravcu?