Jump to content

Featured Replies

Posted

Potrebna pomoc prijatelja i iskusnijih autostopera.

Sredinom nedelje krecem na stopersku turu do Holandije. Moje je pitanje za vas: Da li je bolja stop ruta preko Madjarske, Austrije i Nemacke  ili Hrvatska, Slovenija, Austrija, Nemacka?

Hvala!!!!!

Pozdrav,

Pa...skoro ti isto dodje.

Mada bih ja malu prednost dao putu kroz Madjarsku.Nekako mi je nezgodnije da stopiram po planinskim krajevima (deo Slovenija-Austrija).

• Author

Vidis o tome nisam ni razmisljao ( o planinskom predelu). Mislim da si u pravu. Da li da idem preko Budimpeste ili da je omasim ako nekako mogu?

Mozda je suvise pitanja ali nisam jos stopirao na tu stranu (samo na istok).

Hvala.

• 4 weeks later...

Kasnim sa odgovorom,al eto bar da drugi znaju.

Velike gradove u principu izbegavaj.Ako ces da ides autostopom (i neces se predomisliti,pa da nastavis vozom/busom).

Drz' se autoputa i gotovo (dok eventualno murija ne dodje da te otera :hihi: ).Jer kad udjes u neki veliki grad,posle nit znas gde da krenes da stopiras,jos ti do izlaza iz grada treba '3 dana jahanja',a i kad stignes tamo (na izlazu iz grada) opet treba naci zgodno mesto za stopiranje,negde gde ljudi ne jure toliko (semafor/raskrsnica,benz. pumpa,ukljucenje na glavni put,itd.),jer su ti tad vece sanse da ti neko stane (ovako,kad se vozac vec zaleti obicno pomisli "Ma 'de sad da mu stajem,nek mu stane neko drugi").

Ovako,kad si vec na autoputu (dakle,van grada),stanes tu gde je ukljucenje sporednog puta (koji vodi iz tog grada),pa sta bude :) I racunaj ako ti neko stane da ce to u 99% slucajeva biti neko ko dolazi sa tog 'sporednog' puta.Ovi sto su vec na autoputuu jure i bas ih briga da stanu :roll:

Nadje se poneka dobra dusa koja ce ti i pored velike brzine stati,ali to je bas retko...