Jump to content

Featured Replies

Posted

Ovako ukratko trazim saputnika za drevnu Perziju kraj Septembra svi dogovori dolaze u obzir

obilazak drevnih gradova oko 23 dana ali kazem sve dogovore donosimo zajedno...

ja sam za, ali imam problem sa kolicinom dana na raspolaganju zbog posla.. mogu maksimalno 16 dana :(

• Author

zdravo i ja sam limitiram vremenom ali mozemo se o svemu dogovoriti zelim da vidim tu zaista carobnu zemlju ali zaista carobnu zemlju sto ljudi neveruju i misle da tako nesto postoji samo u BAJKAMA

Ja planiram da idem, i rado bi išao sa tobom, međutim, meni paše tek od početka novembra. S tim što pre Irana, moram u Azerbejdžan (kraj oktobra) na neki seminar, pa ako bi i obilazili šta zajedno, morali bi se naći u Iranu, a vratiti u Srbiju zajedno.

realno, krajem septembra je najidealnije, meni sad neki prijatelji idu za Iran, krajem avgusta, malo su se iscimali za vize ali sve je bilo kewl na kraju, čuću od njih kakvi su im utisci :) mene ne brine rat i te gluposti, o tome pričaju još od 1979te, sa manje ili više žara, mene više brine kriza sada tamo, kažu da im inflacija uništava ekonomiju i valutu, biće frke oko menjanja keša i sl.. koji je tvoj plan za put? voz, autobus, autostop? a smeštaj? hoteli, hosteli, couchsurfing? :)

Paaa ... Iz AZ planiram busom za Teheran, nisam još stigao detaljno planirati put, pa ne znam da li je bolje vozovima ili busevima po Iranu. Iz Teherana bi napravio krug tipa Isfahan, Shiraz, možda još nešto, pa nazad u Teheran, pa onda ili voz ili avion za €80 za Istanbul.

Rata se ne bojim, već više ovog cimanja za vizu :/

viza kosta 50 eura, a ovi moji koji sada putuju su sredili pozivno pismo preko turisticke agencije iz Teherana za 10 eura po osobi sto je okej, cekali su mesec dana skoro za sve to :).. ali da me ubijes ne mogu da se setim imena agencije, moracu njih da pitam :/..

ima dosta sajtova na kojima mos naci cene prevoza po Iranu, ali vecinom su autobusi ti koji dominiraju u transportu putnika, zeleznice nisu toliko razvijene, nije pokrivena cela zemlja ( koliko sam video, ne postoji pruga koja ide od Teherana do Siraza, pruga ide samo do Esfahana :/.. ) ali su mnogo jeftinije u poredjenju cak i sa Turskom a kamoli sa nama ili Evropom.

Ajde ih pitaj molim te za tu agenciju. 10e je svakako manje od onih 35e koliko je platila jedna ekipa koja je pisala na forumu Vize

Da li ste sigurni da je to pozivno pismo neophodno, proverite. Kada sam ja putovao 2009. godine nije trebalo nikakvo pozivno pismo.

pozivno pismo sto posto treba, nasi su poostrili vizni rezim, zbog Evropske Unije i priliva imigranata, pa su Iranci zauzvrat nama jos vise otezali proceduru oko dobijanja vize :/.. mislim da sam cuo za te koji su radili preko agencije iz Širaza, oni su platili 35 eura po coveku? agencija se zove alale asemane abi, adresa je www.bluesky-int.com.. nisam posve siguran u tacnost adrese, kradem net od komsije ovde na selu, sve mi baguje :/

• Author

\ovako ne treba vam pozivno pismo jer ljudi u ambasadi su mi rekli za te satro agencije

koliko sam ja zakljucio oni sami procenjuju kome ce dati a kome nece mislim na turisticku vizu tako te agencije su zezancija ja sam dobio vizu e sad ko hoce neka se javi kraj septembra ja bih isao

karta iz Istambula kosta oko 20 dolara sto je smesno za put od skoro 2000 km putujese oko 2 ipo dana ko hoce neka se javi da se dogovorimo

sve opcije u vezi obilaska gradova se zajedno dogovaramo....

ako ne treba onda jos bolje :) ali ove informacije u vezi pisma sam cuo od moje profesorke farsija, ona je morala da se cima za to,  da placa i sl :/.. 20 dolara!? od Istanbula? voz?... ja zadnji put kad sam putovao po Turskoj placao sam vise, za duplo krace destinacije :/.

• Author

moze i garantno pismo ali to zaista ne vazi bas puno kod njih imaju oni neku  svoju semu za vize ali ne bitno nego ajde javljajtese da se dogovorimo ko zeli da ide

u ponedeljak idem da predam dokumentaciju za vizu, nadam se da će moj šarm delovati na nji'  ;D ako ne uspe, već sam spremio keš za agencije.

@aaa9020

koliko dugo su ti rekli da će trajati procedura vađenja vize?

Nas cetvorica ce biti u Iranu u drugoj polovini septembra. Dobili smo vize preko agencije. Iskreno, mislim da su vam sanse da dobijete vize preko ambasade veoma male. Ne znam razloge odbijanja. Uglavnom ljude odbijaju.

Imate vise o tome kako smo ih mi dobili na ovoj temi, pa ako nekoga zanimaju detalji neka mi se obrati porukom:

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=1383.90

to sam i ja cuo :( da cesto odbijaju ali svejedno idem u ponedeljak da podnesem, nadam se najboljem ( nekako se nadam da ce mi pomoci to sto imam i sirijsku vizu u pasosu ali opet.. )

Zelim ti mnogo srece! Bice ti potrebna. Ponesi ime hotela, ulicu i broj telefona u Iranu kako bi popunio rubriku u formularu za vizu.

Napisao si ranije da imas broj neke agencije koja posreduje u dobijanju referentnog broja. Da li bi mogao da prosledis neki link ili bar mejl? Deset evra je prihvatljivo.