Jump to content

Featured Replies

Posted

cao narode,

potrebna mi je na pozajmicu ili placam, tenda za zashtitu shatora od sunca, dakle za mali shator mala i tenda, slicnog materijala kao i shator sa onim krugovima na krajevima da moze da se vezze..

Ima li to neko??

Idem po prvi put u :kamp: na 40 stepeni u hladu u Shpaniji. Ne mogu da nosim mnogo prtljaga...

Nema pojma gde se to nabavlja. Neko mi reche da 20 kvm u tempu koshta 800din ali ne treba mi toliko a i skupo je..

Hvala unapred!

Dragana

• 2 weeks later...

Nisam baš siguran o čemu pričaš, ali ne verujem na neka tenda može da ti napravi solidan hlad. Tako da bih ti preporučio da u svakom slučaju držiš šator pod debelom krošnjom. A onda ti tenda nije ni bitna.

Znam ja na sta misli,to je neko...obicno platno,samo sto na ivicama ima mesta (rupe) da se priveze kanapom za nesto (drugi sator,drvo,i slicno).

Moj savet je da ces preziveti i bez toga na kampovanju.

A mozda se i neko javi,pa ti pozajmi.Mada to ovde (u Srbiji) i nije popularno (ta tenda sto je trazis).To vise praktikuju ovi sa severa (Skandinavci,Nemci,Englezi,itd.),sto se boje Sunca.Nama to prakticno i ne treba.Zato kazem preziveces i bez toga.

Samo jos da kazem da sam video to sto trazis missidread na zrenjaniskoj pijaci.Pretpostavljam da je ima i na drugim pijacama.

Mozda ce ti u tom slucaju (ako mislis da otvoris tamo neku tezgu u Spaniji) i biti potrebna...

• 4 months later...

Malo je kasno za odgovor,ali hajde,ako nekada nekog bude zanimalo slicno. Ja sam smatrao za nepotrebno takve sitnice,ali sam jednom bio na jako vrelom mjestu. Tada jedan od ljudi iz moje blizine,koji mi je cak bio i instruktor tada,predlozio mi je da iznad satora razapnem "aluminijsko cebe". Ima visestruku ulogu. Kao prvo,stiti od sunca i refleksijom odbija zrake,super hladovina,preko noci sakuplja vlagu,koja se kondenzuje,tako da ujutro imate super hladnu vodu za umivanje ili sta vec.

"Aluminijsko cebe" je naziv za one folije za umotavanje nekog stradalnika,radi cuvanja toplote i temperature,a nalaze se u svakom kompletu prve pomoci.Licno svim prijateljima je preporucujem u kompletu za planinarenje ili slicne aktivnosti.

Moze se koristiti i za gradnju sklonista u snijegu npr. Stvar veoma korisna.