Jump to content

Featured Replies

Posted

Sredinom Septembra bih se upustio u ovu avanturu :)

Posto bas ne znam nista u vezi rute Barselona-Beograd sto se tice autostopa, moze li neko sa iskustvom da mi pruzi koju informaciju, na sta treba da obratim paznju, sta je bitno vise a sta manje, koja ruta, gradovi i slicno

:kamp:

Hvala unapred  clap.gif' alt=':clap:'>

vec je pisaono o tome, pretrazi teme o stopiranju i srecno :)

ako ti i onda nesto nije jasno pitaj!

evo da se ispravim, nema  s dosta napisanong, osim na temi za stop do pariza. osnovno pravilo ne da se drzis autoputa i da stopiras na pumpama istih, ako neko ide do perpinjona ti sidjes na pumpi pre grada itu hvatas voznju koja ide posle tog mesta, osim naravno ako ne planiras tu da prespavas. mi smo spavali preko kaucsurfinga i u satoru, izvan gradova to nikad nij bio problem,samo se malo zavuces dalje od puta, ujutro se spakujes i nastavis dalje. pogledaj mapu i vid gde j autoput ruta najkraca i tu zapucaj. takodje pogledaj hitchwiki.com koke je odlican izvor saveta.

mogu da pisem do sutra, zato bolje pitaj sta te konkretno zanima :)

• Author

Hvala na informacijama... Po nekoj slobodno proceni, koliko vremena treba, tj. koliko dana ranije da podjem da bi stigao na "vreme" u Bg?

Ako ne nadjem sator, znaci raspalim samo spavanje u vreci? :)  ili to sto kazes, CS ? :)

Hvala unapred  clap.gif' alt=':clap:'>

pa mislim da mozes da stignes za dva dana ako iskljucivo stopiras i imas malo srece, ALI treba da imas u vidu i kisu koja otezava stopiranje a i spavanje na otvorenom, i to sto ces biti sam koliko sam shvatio (mnogo je lakse ako nagovoris neku zensku osobu jer se onda po mojim subjektivnim procenam uspesnost povecava za skoro 50 posto, malo se salim a malo se i ne salim). ja bih krenuo 4 dana ranije, za svaki slucaj. i racunaj da ce biti hladno na alpima, granica fr i ita i slovenija.

sto se tice spavanja napolju- samo se spremi na hlanije vreme i kisu ponekad i to je to :)

ponesi neku podlogu npr

Nemaš potrebe da se zavlačiš na Alpe ako ne želiš, na Azurnoj obali imaš drum kroz naselja na samoj obali (mada je stop loš između San Rema i Nice), a ni autoput kolko se sećam nije mnogo visoko. U Sloveniju ulaziš kod Trsta ili Gorice, u svakom slučaju prilično nisko i južno od Alpa, najhladnije je u okolini Postojne na oko 500 metara, al to je kratka deonica.

• 2 weeks later...
mnogo je lakse ako nagovoris neku zensku osobu jer se onda po mojim subjektivnim procenam uspesnost povecava za skoro 50 posto

Ne za skoro 50%,nego cak i vise.

Realno,vecina vozaca su muskarci.

Jos relanije:oni koji ce da ti stanu na stopu su 99% muskarci.

Matematika je jasna.

Ja se ne slazem sa tim stavom da su vece sanse da te neko poveze ako neko zensko stoji pored tebe..

Generalno, sa stopom se nikad ne zna. Mozes satima da stojis, a mozes i dva minuta. Mozes da uhvatis voznju 300 km, a mozes i 10.

Mislim da vece sanse ima ako je neko sam na putu.. u tom slucaju sigurno da zene imaju prednost. Ali ne shvatam zasto mislite da jedan muskarac sa devojkom ce imati vise srece, od recimo samog nekog coveka koji stopira?

Ja se ne slazem sa tim stavom da su vece sanse da te neko poveze ako neko zensko stoji pored tebe..

Generalno, sa stopom se nikad ne zna. Mozes satima da stojis, a mozes i dva minuta. Mozes da uhvatis voznju 300 km, a mozes i 10.

Mislim da vece sanse ima ako je neko sam na putu.. u tom slucaju sigurno da zene imaju prednost. Ali ne shvatam zasto mislite da jedan muskarac sa devojkom ce imati vise srece, od recimo samog nekog coveka koji stopira?

Zato sto su,kao sto sam rekao,vecina ljudi koje voze muskarci.

I pre ce da stanu kad vide ribu,makar i ti bio sa njom (a da ne govorimo o tome da je sama i/ili sa drugaricom),nego solo tipu.Zapamti to.

Teoretski,ima logike to sto ti pricas.

Prakticno - ne bas.

P.S. - gejevi su izuzetak od ovog sto pricam naravno ;D

• 2 months later...

Cao!

Jel si ishao na taj put? Kako si prosao? Mozes napisati neke detalje? Ja bih isto tako do BCN....

Pozdrav