Jump to content

Featured Replies

Blago tebi!!! Inace, oni su jedna od retkih africkih drzava koja ima ambasadu u Beogradu. Probaj i tamo da se raspitas o dodatnim informacijama. I, pamet u glavu - vakcinisi se protiv svih mogucih i nemogucih bolesti! By the way, kada ides i koliko dugo ostajes? Naravno, ocekuje se jedan putopis po povratku :mah:.

• Author

Pa praksa traje min 2  meseca, pa cu da vidim koliko mogu da se zadrzim!

kako su mi rekli... oko 1000 eura treba da me izadje put i jedno 2-3 000 (DINARA) za vakcine, + lekovi koji se piju jednom nedeljno mesec dana pre odlaska i jedno 4 meseca  po povratku.

Da li neko zna od koga mogu da trazim da me sponzorise za ovaj put? :banana:

Mozesh traziti pare od opstine grada iz kojeg si, mozesh traziti od fakulteta itd itd... sto se tice puta trazi avion do neke okolne zemlje... mozda su karte jeftinije... a inace na sajtu imash potpuno nove informacije o vizama za Ganu...

ocekujemo blog...

;D

Narode,

Dobio sam praksu u Gani ! da li iko moze da mi da neki info o toj zemlji?  :dance:

:spot: :spot: :spot: :spot: :spot:

Bas u nedelju je Mira Adanja Polak u svojoj emisiji posetila ambasadu Gane u Beogradu i pricala sa ambasadorom. Prijatan covek, lekar. Izmedju ostalog kakao koji jedemo u swislionovim proizvodima je iz Gane :)

A Gana je i jedna od prvih africkih zemalja koja je stekla nezavisnost posle drugog sv. rata. Taj njihov prvi predsednik je imao viziju da stvori uniju africkih zemalja i zato i kontam da imaju ambasadu kod nas, jer su garant imali super odnose sa Titom i SFRJ kao osnivacem nesvrstanih.

Da, pre se zvala Zlatna Obala. I valjda najveci rudnik zlata na svetu se nalazi bas u Gani (ne u JAR) - ovo je rekao ambasador :)

Stvarno fenomenalno, lepo se provedi! Kad ides?

Ludilo batice.  clap.gif' alt=':clap:'>

Nemoj mi samo reci da ces tamo imati sve za dz?

A inace kakva je praksa u pitanju?

A kad ideš, koji datum je u pitanju. I obavezno posalji neku razglednicu...

• Author

Trebalo bi  da radim u nekom arhitektonskom birou.

Izgleda da mi je mesecna plata 600 000... nekih tamo ....ali to je oko 60 eura :) 

Inace za mesec dana zivota u Ghani je potrebno 200 eura

........ upravo sam saznao da ce biti predavanja  u MUZEJU AFRICKE KULTURE ili kako se vec zove. u nedelju u 16.00h kada  drzi predavanja ambasador Ghane i u ponedeljak  u 13.00 h kada ce dve devojke inace kustosi muzeja pricati o svom putovanju po Gani...... ja cu biti tamo.. a ko je zainteresovan moze da se pridruzi

adresa je Andre Nikolica 14  kod topcideske zvezde ....

Kazem ti... probaj kod opstinara. Oni imaju fondove za takve stvari. Ja sam od opstine Kikinda dobila dobre pare za put u Ukrajinu a kasnije nisu ni trazili finansijski izvestaj.

Inace ako na tom papiru koji si dobio od org koja te shalje na praksu pishe da ti treba 200 eura da bi ziveo tamo ceo mesec a ti to baci u vodu. Ti tamo imash organizovan smestaj, hranu i to ti smanjuje troshkove na 100 eura mesecno. A tih 100 eura mozesh da potroshish na bilo sta. Ti ne placash struju, porez i ostale stvari tamo!  ;D Ta cifra je izracunata na osnovu prosecnog stanovnika Gane.

Ja znam kako za 250eura da stignes do Maroka a ti smisli kako cesh od Maroka do Gane a od redovnih letova cheapest sto sam nashla je british airways 1040eura, lufthansa 1400$ itd itd... cu da procunjam josh...

Naravno dovoljno si brbljiv da iscedish svaku sitnicu iz onih devojaka o putu tamo.

Mozesh da napishesh molbu ambasadi da ti odobre besplatnu vizu. I obavezno trazi multiply entrance vizu ako ti dune da lutash okolo. Imam sve te molbe i sve papire ako idesh preko IAESTE pa ako ti trebaju a ti vristi!  ;D