Jump to content

Featured Replies

Posted

Decko mi je Englez i uprono pokusavamo da nadjemo najlaksi nacin da se ja preselim tamo.Verenicka viza je oko 1100 eura i valjda samo potpisivanj braka je jos 1000 ,sto mi je u ovo trenutku puno para.Ima li neko neku ideju ili iskustvo sa tim?

Pa ako je to cena/taxa onda mislim da ne postoji bas mnogo nacina da se to zaobidje ... ...a i akko se vec uzimate sto decko ne pomogne mislim sa njihovim platama pre ce on moci da skupi taj novac nego ti ovde

Mozda nisam najbolje razumela,ali sto se ne vencate u Ambasadi Srbije u Londonu...i ne znam sto se vencanje u Srbiji ne bi racunalo kao vencanje??? I sad sam ustala, jos nisam probudjena,pa izvini ako sam nesto lupila!

• 5 months later...

Naravno da ce da priznaju brak ukoliko se vencate u Srbiji. Vencanje bi moglo i da se obavi u Engleskoj ali ne vidim poentu jer prvo moras da platis verenicku vizu a onda i bracnu. Takse u Srbiji su nize pa vam stoga toplo preporucujem da se vencate u Srbiji (em jeftinije em bolji provod). Jedino sto moras da uradis je da prevedes izvod iz maticne knjige vencanih na engleski jezik. Njemu je potreban dokaz da trenutno nije u braku, pasos i izvod iz knjige rodjenih a tebi licna karta. Milina :)

• 2 years later...

Pozdrav svima! Molila bih za savet nekoga ko ima iskustva sa ovim tipom vize. Moj momak je Britanski državljanin, u vezi smo više od dve godine i želimo da se uzmemo da bih ja mogla da pređem kod njega u UK. Sada smo u dilemi, ima li smisla aplicirati za vereničku vizu, ili samo da obavimo venčanje u Beogradu? Čitam po forumima iskustva i svi kažu da je mnogo brže i jeftinije venčati se u Srbiji, ali su to uglavnom stari postovi pa sam zbunjena jer se njihova imigraciona politika stalno menja i dosta je striktna. Takođe, on ima posao sa primanjima više od onog propisanog minimuma, ali nema nekretninu a to se pominje kao uslov za vereničku vizu.

Da li bi neko mogao da nas posavetuje gde da obavimo venčanje i šta posle? Hvala unapred :)