Jump to content

Featured Replies

Posted

Izvinjavam se ako ponavljam temu ali cini mi se da nisam video nista u vezi sa ovime  :angel: elem interesuje me da li postoji mogucnost odlaska u tursku i pronalazenja posla BEZ fakultetske diplome  :-[ radio bih bilo sta al bukvalno bilo sta samo ako se moze naci  :D i da ne govorim jezik, znam ponesto nabadam  :LOLLL: zahvaljujem unapred  :mah:

Pokušala sam istu stvar...  Mogućnost dobijanja posla nije nemoguća, hoće da učine- ne neki preozbiljan posao, ali dovoljno da zaradiš po koji dinar za život, ali  turski ti je više nego neophodan, pošto im je engleski očajan :)

I nakon dva meseca lutanja i nadanja da će bar neko da me zaposli samo sa engleskim (pošto sam ja uglavnom tražila posao u ugostiteljstvu ili hotelijerstvu)-odustala sam i radila nešto totalno levo i to za svog prijatelja...

Posao koji se u Turskoj lako nalazi je posao prevodioca, tako da ako ti neki jezik baš ide od ruke, oprobaj se u tome!

Eto, nije nemoguće, ali ti baaaš treba turski :)

Srećno!

• Author

Hvala aleksandra inace moje ime je aleksandar :D pa ucio sam engleski 10 godina i imam FCE tako da kontam kad bi savladao turski, za sta mi treba pretpostavljam bar 2 godine  :? posto kazem nabadam ponesto, mogao bih solidno onda da prodjem mozda :) a reci mi samo koliko mogu nasi drzavljani da ostanu u turskoj, s obzirom da ne treba viza i to pa mi nije bas jasno koji je princip oko toga kao i oko posla pretpostavljam da ne treba radna viza ?  :?

Dzenane hvala na informacijama bas cu se raspitati jos negde  :D

Drago mi je Aleksandre :)

Pa da, kao što napisaše, trebalo bi 90 dana, ja sam se zadržala tamo 50, tako da nemam pojma kako funkcioniše ako prekoračiš... Ali prosto mi je nemoguće da to niko ne proverava, otklud ti to? :)

Što se tiče radne dozvole, treba ti za te neke ozbiljnije poslove, ali ako radiš za nekog svog prijatelja ili neki totalno smešan posao- ne!