Jump to content

Featured Replies

Posted

Koja se suma dodaje u odnosu na pocetnu cenu kod eDreamsa? Da li je 12e kao kod ryana ili pak vise ili manje? Ne racunajuci prtljag i ostalo, zanima me samo ono "admin fee, service fee" i ostale izmisljotine. Unapred hvala

Odes do poslednjeg koraka u rezervaciji, pa vidis.

Ne znam sto bas na tom sajtu hoces da kupujes, pogledaj prvo na sajtu same aviokompanije koja je cena te tvoje karte. A proveri i na sajtu expedia.com, ja sam tamo par puta kupio karte jeftinije nego na sajtu same aviokompanije.

Ne sećam se tačno, ali sam jednom probala da kupim neku kartu jer je bila kao "edreams special offer", jetinije za nekih 20 evra nego na drugim sajtovima, ali kad sam dola do naplate odustala sam jer je provizija bila tolika da je jeftinije bilo kupiti na nekom drugom sajtu. Uglavnom kartu nisam kupila preko njih, što znači da definitivno nije jeftino. Možda nije 20 eura, ali svejedno, bilo je skupo.

Nekoliko puta sam kupovao karte preko eDreams-a za letove na destinacije gde ne leti low-cost (npr. Moskva) i uvek mi je karta bila povoljnija od konkurencije, a prokazace vam mnogo varijanti i mogucnosti, obicno sa presedanjem. Nekoliko puta sam leteo za Moskvu i nikad nisam povratnu kartu platio preko 200 evra.Ne secam se provizije ali moguce da je do 10 evra, ali sve vam to pokaze pri bukiranju. Sigurno da ukoliko idete negde gde vec lete low-cost eDreams nije mozda bas najbolje resenje.

Nekoliko puta sam leteo za Moskvu i nikad nisam povratnu kartu platio preko 200 evra.

Из којег града си летео за Москву?

Nekoliko puta sam leteo za Moskvu i nikad nisam povratnu kartu platio preko 200 evra.

Из којег града си летео за Москву?

Iz Beograda sa jednim presedanjem obicno Bec ili Minhen

• 1 year later...

Nisam do sada kupovao karte preko ovog servisa.

Šta me zanima? Tražim karte za Island, pa isprobavam već nekoliko dana razne kombinacije. Juče mi je palo na pamet da pogledam preko njih i našao sam iz Kopenhagena (za koji se ispostavilo da ima najjeftinije letove prema Islandu) da let preko Icelandair kompanije košta oko 212e, što je za 30e povoljnije nego na sajtu same kompanije!?

Preko WOW-a sam našao za 180e za isti datum. Ono što čini razliku je prtljag koji se plaća kod ovih drugih pa karta izađe skuplje.. Nisam išao dalje korake, a zanima me takođe da li je neko skoro kupovao preko njih?

Šta me zanima? Tražim karte za Island, pa isprobavam već nekoliko dana razne kombinacije. Juče mi je palo na pamet da pogledam preko njih i našao sam iz Kopenhagena (za koji se ispostavilo da ima najjeftinije letove prema Islandu) da let preko Icelandair kompanije košta oko 212e, što je za 30e povoljnije nego na sajtu same kompanije!?

Ako nemas eDreams karticu [italijanski sajt] ili VISU Entropay [neke druge zemlje], dodace oni vise od tih 30EUR na cenu karte.

Izaberi letove, ukucaj podatke i izaberi nacin placanja, pa ces videti stvarnu cenu kod eDreams-a.

Ja sam godinama koristila italijanski edreams, ali sam prestala od kad su poceli da naplacaju veliki fee za vizu.

Da bi video njihovu cenu (kao i ostalih slicnih sajtova) stavi kao setting na kayaku da ti daje cenu sa credit card fee calculatorom. Nece ti doduse dati fee sajta, ali opet si malo blizi konacnoj ceni.

Ne znam koje datume trazis ali, navodno, BMI baby leti za 160 evra Kopehhagen-Rejkjavik.

Navodno zato sto to kaze logitravel.it, koji (isto kao travelgenio.it) naplacuje nesto mnogo za processing, ili sta vec, fee. Ne znam tacno, a mrzi me da ukucavam sad sve svoje podatke da bih saaznala, posto je ta info, naravno, na kraju.

A ne znam kako da se dodje do BMI sajta (to ce verovatno znati jms_uk) - nadjem samo BMI regional, a tamo nema ni Kopenhagena, ni Rejkjavika.  :?

Ne znam koje datume trazis ali, navodno, BMI baby leti za 160 evra Kopehhagen-Rejkjavik.

Navodno zato sto to kaze logitravel.it, koji (isto kao travelgenio.it) naplacuje nesto mnogo za processing, ili sta vec, fee. Ne znam tacno, a mrzi me da ukucavam sad sve svoje podatke da bih saaznala, posto je ta info, naravno, na kraju.

A ne znam kako da se dodje do BMI sajta (to ce verovatno znati jms_uk) - nadjem samo BMI regional, a tamo nema ni Kopenhagena, ni Rejkjavika.  :?

bmi vise ne postoji, kupio ih je British Airways 2012. godine i preuzeo rute/avione/osoblje.

Tada su izdvojeni i bmi baby [koje niko nije hteo da kupi, te su ugaseni] i bmi regional [koji postoje, ali lete samo na nekoliko linija - Island nije medju njima].

btw, za travelgenio izabrati Maestro [no fees], i ako se nema isti, moze da se stavi Mastercard broj ;)

Ako imas vizu: iz Londona Easyjet po raznim cenama. Najbolja 150 evra.

btw, za travelgenio izabrati Maestro [no fees], i ako se nema isti, moze da se stavi Mastercard broj ;)

A "spese di gestione"? Ja se nesto secam da su oko 40 evra. Gresim?

Kayak i dalje daje BMI baby?  :?

:D

Ukapirao sam zasto bmi baby.

Njihov IATA kod je bio WW. Posto su ugaseni, moze druga kompanija da to preuzme i sada taj kod koristi WOW air [koji lete izmedju Kopenhagena i Rejkavika].

Verovatno travelgenio/kayak ima staru bazu podataka tih kodova...

A "spese di gestione"? Ja se nesto secam da su oko 40 evra. Gresim?

Ne znam za Kayak, ali kad se do njih dodje kroz italijanski skyscanner, izbegnu se te stvari. Ja sam tako kupio kartu za €3.78, kao i nekoliko za €15-25.

Ja sam mislila da spese di gestione postoje odakle god usao u njihov sajt. I direktno. Ako me ne bude mrzelo, upisacu sve podatke, bas da vidim.

Inace easyjet leti i iz Bazela za 197 CHF, sto mu opet dodje 160 evra. A ono malopre su bile funte. :D

Inace easyjet leti i iz Bazela za 197 CHF, sto mu opet dodje 160 evra. A ono malopre su bile funte. :D

Video sam ovo iz Londona - povoljne karte su im od 24. avgusta pa skoro ceo septembar. Sve pre toga je duplo skuplje. A štos je u tome što sam hteo da gađam 23. kada je maraton tamo :/

Hvala na celoj prepisci unazad..

• 4 years later...

Evo mene ponovo. 

Na svu sreću neću morati otkazati let iz Tivta za Sankt Peterburg. Međutim sad me počinje brinuti druga stvar. Prilikom kupovine karte tj rezervisanja i plaćanja nisam unio broj pasoša i sve generalije vezane za pasoš. Da li će mi to napraviti problem prilikom registracije na let? Zbunjen sam i pomalo se plasim. Hvala unaprijed.