Jump to content

Featured Replies

Posted

jel bio neko tamo , jer vredi ići posetiti ga ? Ima li neki interesantni gradić u Mađarskoj koji bi trebalo posetiti po vama a da nisu : Pešta , Segedin , Pečuj , Debrecin ?

Esztergom, sa ogromnom i jako lepom katedralom, centar katoličke crkve u Mađarskoj. To je gradić severno od Budimpešte, na Dunavu, na granici sa Slovačkom. S druge strane mosta je Šturovo, odakle je najlepši pogled na katedralu i uopšte Dunav. U Esztergomu sam čak sreo i naše srednjoškolce koji su tu bili u prolazu na ekskurziji. Ali to je mali gradić, nema ništa drugo posebno da se vidi.

jel bio neko tamo , jer vredi ići posetiti ga ? Ima li neki interesantni gradić u Mađarskoj koji bi trebalo posetiti po vama a da nisu : Pešta , Segedin , Pečuj , Debrecin ?

Probaj Budim  :)

Shalim se ....bio je jedan moj prijatelj u Djeru i kaze da je jako interesantan gradic i da ga svakako treba videti.

Sent Andrej je OK mestasce (ukoliko nisi bio). Ja predlazem gradic bogat istorijom - Eger.

• Author

Đer je prelep gradić i preporučujem ga svakom da ga obiđe ! Vozom sa Keletija treba oko  sat i po. Pošto se grad nalazi na trasi pruge prema Beču , Minhenu itd. vozovi idu često. Pored Đera isto tako bi preporučio i gradić Vac na Dunavu koji se nalazi na trasi pruge prema Bratislavi i Pragu. Vac je od Budimpešte udaljen oko pola sata vožnje vozom , vozovi najčešće idu na Nugaty stanicu ali ima pokoji i sa Keletija. Oba ova grada možete obići u jednom danu.  :spot:

Győr (madjarski), Raab (nemacki) ili Gjur (srpski) je lep manji grad na reci Rabi, pritoci Dunava. Zgodno je pozicioniran za obilazak na putu od Budimpeste do Beca ili Bratislave i interesantan je za srpske putnike jer je imao znatno srsko stanovnistvo, a i danas postoji srpska crkva.